Heligt förbannad, och kirskål

Knölig trumpet.

Men jag blir fan helt galen. Katten blir biten. Vi antar såklart att alla kostnader utöver självrisk täcks av försäkringen som vi sammanlagt betalat 4000kr för till Sveland sedan katten blev vår. Nu visar det sig att utöver självrisken på 1800kr så ingår inte mediciner och någon typ av löpande självrisk så…istället för att få tillbaka 4500kr får vi 2400 kronor.

Vackra ventiler i pärlemor

Jag har förut påpekat att man alltid blir våldtagen av försäkringsbolag och i detta fall hade vi tjänat på att INTE ha en djurförsäkring. Så, jag sa åt maken att omedelbart säga upp den och ihop med en ny båtförsäkring försöka försäkra katten där vi har allt annat i hopp om att få rabatt…vi får se hur det går. Min ansats till försäkringsupplägg är följande: Kunden säger: Jag vill ha min katt försäkrad och mediciner ska ingå, inga utgifter utöver självrisk, vad kommer det kosta mig per år? Och så får man förslag på DET, inget mer. Samma med hus, drulle, elektronik, bil och all möjlig skit man kan vilja försäkra för att det lika säkert som amen i kyrkan kommer skadas, stjälas eller tappas bort. Inklusive barnen. Eller, så SKITER man i att försäkra saker och sätter alla pengar på börsen. Jag tror de flesta skulle tjäna på det.

Nu, något roligt (eller?), jag har över 100% av förväntad lungkapacitet för min ålder, höjd, vikt och längd. Lägsta siffran jag såg var 113, högsta var över 120….det kunde ju låta glatt men ger ingen som helst förklaring (utöver möjligen superdålig kondition då..) till varför jag inte får luft när jag tränar eller anstränger mig.

Ogräs (betyder det inte gräs?).

När jag UTAN att ha tränat, tvärtom inte tränat ALLS gjorde ett arbetsprov hade jag för min ålder, längd, jada jada 89% av förväntat och fick betyget VÄLTRÄNAD!!!!????!!! Något måste vara fel i referensgruppen tänker jag. För jag känner mig halvdöd.

Och. Imorgon väntar kardiologen på HS, två besök. En tror jag är prata, prata, prata med doktorn och ett annat ska vara ett utvidgat arbetsprov.

Pesto

En sak jag finner löjeväckande och onödigt är alla jävla papper jag ska fylla i hela tiden som kostar träd, tålamod och datorkraft att lagra. För jag har svarat på samma förbannade frågor så många gånger nu men INGEN verkar läsa allt som lagras och skrivs. Det handlar bara om att ha livrem, hängslen, flytväst och airbag.

Ska in i kylen för att bli middag imorgon.

Men, jag följer med strömmen. Och idag, helt ärligt, blev jag helt jävla knasig av att blåsa och andas, få medicin och sitta i en sluten hytt och andas in kvävgas.

Men, på uppsidan så slank jag förbi Emmaus och köpte en klänning till…barnen tänkte jag men bara ena Sverigedottern svarade…att det nog inte var hennes stil. Så nu har jag 1) en ny klänning från Bric a Brac och 2) oroar mig för att min äldsta dotter är död eller kidnappad (eller aldrig mer vill tala med mig).

Jag älskade den i vilket fall, och den har fickor.
Den passade bättre än jag trodde. det var en S därför tänkte jag på barnen i första hand.

Jag gjorde kirskålspesto för att avreagera mig.

Slut

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen