Grönan

Jag älskade Grönan som liten och skulle vilja att mina små barn också har den känslan men mest har man hittills känt sig lurad.

ÄNTLIGEN!

Gröna Lund har beslutat att begränsa antalet besökare för att de som betalat dyra pengar ska få valuta för pengarna. Urbra! För helt ärligt känner man sig lurad, monetärt våldtagen av att gå med fyra barn (så många var det sist vi gick) dit och mest stå stilla. Sjukt trist. Och sen socker på det, sjuka mängder och det med, skitdyrt. Värst var det ändå när varannan vagn var stängd pga Covid OCH begränsat antal. Då var väntetiderna vidrigt långa och det var samma när vi var på Liseberg. Överfull park men man hinner kanske åka 10 åk, på en hel jävla dag. Det är gränsande till ocker tycker jag.

Så, kanske det blir ännu roligare att gå på tivoli i sommar, vi får se.

Lockande örhänge!

Och sen. Att följa kända personers liv, DET är en folkrörelse. Som jag delvis kan förstå. Jag följer några människors liv, kanske fem. De är okända för den breda allmänheten och har ungefär lika många följare som jag. men de är intressanta, och lite hemliga. Och det är trevligt. Några har jag träffat IRL andra inte. Men att följa kända personer som är kända för att vara kända personer eller kända personers barn, fd fruar eller hårfrisörer…det begriper jag inte. Och sen har jag under gångna veckan översköljts av Lena Ph. Jag har ingen relation till henne alls. Jag vet detta: Hon har varit med i shlagerfestivalen, hon och Sven Wollter var med hos Malena på 80-talet(?) som sveriges sexigaste när jag var tonåring. Hon har gjort en låt som Orup skrivit som jag uppfattade som en plojgrej, var gift med han som startade Odd Molly och när jag googlade henne nu kom jag på att hon var gift med Herngren tidigare, det hade jag glömt. Jo, jag vet ju att hon sydde sina egna kläder och influsierades av fantasy. Men that´s about it. Jag har ALDRIG på eget bevåg satt på en enda av hennes låtar, jag mindes inte en enda låt. Men, jag vet att min pappa är ett stort fan för hon spelar väldigt bra piano och är då jazzig. DET hade jag gärna velat höra mer av, jag gillar jazz. Pop av det slag hon är mest känd för är….helt meningslöst för mig. Bubbelgumspop. Fastnar ej. Men, hon verkar trevlig, mognat, skäms mycket, är noga med förberedelser för att slippa skämmas, det kan jag känna igen. Och så gillar hon inte att åldras. DET sympatiserar jag väldigt mycket med.

Restgarn.
Snyggpåse
Peroni
Snygg och god. Jag glömde emellertid att maken skulle bort ikväll för att se Real Madrid spöa Liverpool (ihop med grannen som är från Madrid så det var givet att hejja på dem;)). Så det blev inget gemyt med honom. Men jag smakade båda.
Såg snygga brillor. Funderar och funderar men fy i helvete vad dyrt.
Snygga att se på men vet inte om de passade mig direkt…

Vet ni, igår, mellan en fäkttävling och en dansuppvisning (som var periodvis väldigt plågsam, vet inte om jag ska kommentera det med men det handlade inte om något barn!!) sprang jag in på Systemet. DET gör jag en gång om året, som allra allra mest, jag fick en plötslig ingivelse att dricka öl ihop med maken. Peroni, de italienska som är snygg och god. Så jag gick in och gjorde just det. Fyra Peroni och två flaskor annan ljus lager med snygg etikett, jag köper öl på etikett. Nå, jag noterade att systemetpåsen nu är snygg och i papper!!!! Jag tog den och granskade, fotade faktiskt och när allt är blippat säger kassörskan något om…

-Jag måste se……och jag blev så glad, hon ville ha LEG!!!! Trodde jag i en millisekund. Men nej, hon ville blippa påsen. Och jag sa åt henne att hon först gjort mig så glad men sedan blixtsnabbt sablat ned mig…men att det var OK, för jag hade den där känslan. Av att någon skulle kunna tro att jag var UNG!!! Så jag tackade ändå och förklarade att jag fortfarande har svårt att se på mig själv som en kvinna som fyllt 50, trots det grå håret (som jag på intet sätt ångrar att jag valt att övergå till). Och nu. Sitter jag här och väntar på att nästa höft ska börja krångla. Fast jag känner mig som 17 i själen.

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen