Laddtorsk

Dotterns uppvisningsblommor nickade men jag har inte hjärta att slänga.

Idag blev vi med elbil. Den väcker känslor. Heta hos maken, avslagna för att inte säga aviga hos mig. Den beställdes i november, nu räknar vi sista maj….De hade väntat sig att få våra vinterdäck i inbyte också men maken säger nej…vi fick inte de däck vi betalat för, eller railsen…MEN vi (maken) fick en automatisk espressomaskin som går på 12V batteri….å vad bra. Den ska man tydligen köpa kapslar till…den kostar annars 2000kr….som vi kommer använda den, så miljöbra. Maken tänker att vi ska ha den på båten.

Jag köpte sockerbitar för första gången på säkert 25 år. Jag la dem i päronsprit med 80% alkohol. Då löser de inte upp sig. Jag köper sådana i Frankrike, gott i espresso. Men svindyrt. Därför återanvänder jag spriten och ploppar i nya sockerbitar. Årets julklapp tror jag. Kanske jag ska försöka få med en flaska högprocentig sprit hem från Frankrike…eller kanske det väger för mycket?
Lilla T och Shelly.
Här snackar vi sockersött!

Jag gav bort sista tröjan till F, hon passade bättre i den. Så, då kan jag kasta mig över rester av silkesmohair. Jag tror det blir till en annan dotter, en lite festligare sommartröja kanske….?
Det blir små glaspärlor i, jag måste lattja lite känner jag. Samtidigt planerar jag för min folkdräktsensamble. En väska måste göras, knappar ska sys på blusen och jag funderar på en stickad kofta i svart/grått och kanske pärlor för lyst där med? Dottern vill ha på sin examen…

Jag har inte suttit i nya bilen ännu, maken har gjort det desto mer, och barnen, kanske även min bror…ett tag trodde jag resten av familjen skulle sova i den.

Varför är jag skeptisk?

  1. Dyra iPhones laddar med tiden sämre och sämre…kommer samma hända med bilbatteriet? Hur länge håller de? Jag frågade maken som sa 8 års garanti. Men sen då? Köper man ett nytt batteri? Säljer man innan 8 år? Har den då något värde kvar? Hur många barn i Kongo dör på grund av otäcka jordartsmetaller? Så många batterirelaterade frågor…
  2. Hur långt kan man köra på en laddning? Jo serru det beror på tyngden i bilen (läs vikt på passagerare/bagage. Och temperaturen utomhus, och hur mycket AC du vill ha eller stjärtvärme. Men i varmt klimat behöver man ju inte svettig rumpa, men då krävs kylning. Vind spelar också in och precis som med flygplan vill man ha medvind. i 200 mil i vårt fall.
  3. Var kan man ladda utan att stå i alltför lång kö? Sannolikt inte nära vägen. Så man måste åka längre för att tanka än om det var en vanlig bil…hur lång tid tar en laddning av olika slag? Snabbladdning el normla takt.
  4. Man ska tydligen inte ladda fullt för det sliter på batteriet. Lite och ofta är bäst…i 200 mil. Suck!
  5. Vad motsvarar en laddningsenhet, kan man få en överföring till liter/mil tack med korrigering för vikt vind och temperatur?

Jo, jag ser det i svart, målar fan på väggen och vägrar köra den. Jag ville ha en laddhybrid, automatlåda till MIG, inte en mindre bil än vi hade till familjen…för dubbla priset. men, nu sitter vi här och kanske jag kommer vara tacksam för handespressobryggaren när vi bogseras från Autobahn. Jag tänker ta med packning. Och mat. Pennor och block så inte alla telefoner och iPads laddar ur bilbatteriet. Vi kan nog inte lyssna för mycket på radion heller eller hissa fönstren upp och ned. Men vi lär väl inte få proppar i benen för vi kommer inte köra långt nog innan vi måste av och tanka, förlåt, ladda. Nytt lingo, svårt att ta in!

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen