POTS – hur hamnade jag här?

Jag gillar maskrosbollar.

Jag fick meddelande från kardiologen, som tydligen är en välkänd och erkänt duktig en(!!) att mina besvär kan förklaras av dysreglering och kallas POTS alltså postural ortostatisk takykardisyndrom. Vilket på svenska ungefär är positions/läges och ändringshjärtklappningssyndrom. Blev det tydligare?

Dottern hjälpte mig att få till två surdegsbröd. Inte illa va?

Nåväl. Min puls ligger nattetid helt normalt (ska vara mellan 40-50, jag hade 46 nu. Men jag får lika låg puls under vardagar bara jag lägger mig ner. Sen ur det blå får jag 120+ och då mår jag illa och känner oro i kroppen, jag har också huvudvärk…och så flåsar jag vid minsta ansträngning. Det är bättre än nov-dec 2020 men hittills har jag inte kunnat träna för fullt en enda gång på snart två år. DET är sorgligt. Men kanske simning är något som jag kan träna…det är bara det att jag har ont i en axel….så fäktning var perfekt (och roligare). Nåväl, nu är jag här och utredningarna fortsätter. Och jag hör att andra utanför storstan får dålig rehab. Till er kan jag säga….ni kan vara glada att slippa VISS rehab i Stockholm för den kan ta mig fan vara livsfarlig. Jag har just fått nys om att man inte riktigt klarar basala grejer på ett av de stora sjukhuset här….och det kan faktiskt vara sämre än att bara vara sjukskriven, om man har turen at bli DET! Det är ojämlikt i landet. Och godtyckligt, man, JAG trodde faktiskt inte att det var så illa. Sorgligt. Att folk inte tar sitt arbete på allvar och intresserar sig för att göra RÄTT!

Helt out of character KÖPTE jag salva. Men måste säga, över förväntan! På Apoteket, det var klubbdag. Mkt nöjd!
Alltså, mycket var mycket bättre förr. Bland annat virket. Jag körde in i dörrkarmen med dammsugaren EN gång, den spricker. Jag har bott i hus från förra sekelskiftet vid två tillfällen, där var det trä av hög kvalitet som man kunde tjonga in saker i dagarna i ända utan att mer än färgen föll av. Den här måste vi nog byta. 6 år gammal…inte OK!

Nu ska jag ha en lugn dag. Inga hembesök, inga måsten, en fredag. Jag ska plantera om inneblommorna, så 2 kvm lin, sticka på min tröja, läsa ett stickmönster på engelska och tömma bokashin. Sen är det nog. Skrota runt. Det är min plan. Vi får se hur det går…jo just ja, jag ska minnesträna, balansträna och VILA!

Kipp!

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen