Almedalen och Svt

Jag har EN fråga, hur kort är ABK?
Vad tror ni om färgkombon för en kofta i folklorisk stil?
Färgen!
Jag älskar såna här lösningar!
Lin.
Fatta hantverket.

Det går långsamt här. Barnen är på läger en vecka och vi ska hinna med massor, och varandra. Jag har varit på ett läkarbesök, logopeden har varit här en gång, kuratorn en och jag har talat med den nya fysioterapeuten. Jag övar enligt arbetsterapeutens ordination Cogmed och jag blir bättre på själva övningarna men det avspeglar sig inte i min vardagliga aktivitet, så trist…Jag har också försökt få ersättning för hjälpmedel i rehaben motsvarande 2000kr men fått nej på det jag först begärde (500kr från AFA) och talat med FK om resterande 1500kr som de säger nej till…så jag har tagit upp saken igen med AFA…det är som sagt ett ganska stort lass att dra allt detta när man är guldfisk….Men, jag får sova ostört. Och jag sover LÄNGE! Kanske det är det bästa, rehab i form av sömn. Jag märker stor skillnad på att vara ensam med maken och att vara ensam med tre barn som är lediga. Jag blir såklart inte lika trött. Jag ska njuta av detta och inte bli arg på motsträvigheten i myndigheter och hos försäkringsbolag.

Säremot är jag förbannad på Skoda. Vi har för andra gången på tre år köpt en helt ny bil. Denna gång en sjukt dyr (tycker jag) elbil för att vara snälla mot vår egen plånbok(!?) och naturen. Den skulle kommit för två veckor sedan men pga en repa på en fälg (som inte är mer än ett kosmetiskt problem man kan skita i i min mening) och nu något som ev kan vara nån lös sak…? så ska vi tvingas åka till Upplands Väsby med eländet!!! Jag påpekade det oerhörda (?) i detta när man köpt bilar för över en miljon på denna korta tid från samma företag och maken tyckte jag var ogin. Men, jag tycker 1) Att man inte levererar en icke funktionstestad bil för 700000-ish kronor 2) at man erbjuder hyrbil under tiden den undersöks och 3) kompenserar för olägenheten i båda fallen!

Men, maken som sagt ville snabbt ha detta åtgärdat pga vi ska bila till Frankrike snart…och han vill ogärna åka i en annan bil än den nya…så därför ska den servas långt bort.

OM JAG hade varit Skoda skulle jag sett till att 1) hämta upp biljäveln och erbjuda en hyrbil eller pengar för att hyra på egen hand och bett om jävla ursäkt för trasslet. Vi har väntat…9 månader tror jag på bilen. Man, maken tycker det är MIG det är fel på. ärligt talat, jag ser inte fram emot att åka ensam till Upplands Väsby i min bensindrivna lilla icke automatväxlade bil och sen åka hem igen. Det tar 1,5h som jag kunde ägnat åt….att JORDA MIG???? eller snorta gurkmeja om jag fann det lämpligt. Min tid är så dyrbar. Jag vill inte se Upplands Väsby ens i sommarskrud. Jag vill vara hema med min bok, kycklingarna, den blommande salvian och jag blir atg bara jag skriver om det. JAG VEEEEET krig i Europa, jag vet, i-landsproblem. men va fan, en mille senare är detta en förbannad självklarhet tycker jag. ALDRIG mer Skoda om JAG får bestämma.

Jag frågade maken om han trodde att detta skulle hänt om jag köpt min Porsche…nej sa han. jag hoppas VERKLIGEN att han har rätt.

Sen till något roligare…idag ska jag få besked om när min första bok, den som skulle kommit ut för ett år sen…kan tänkas finnas för ALLA att köpa. det ska bli spännande, otäckt, skrämmande och ja, jag är lite kräkfärdig. Jag vet, man kan inte vänta sig att en person som jag, helt utan skrivutbildning ska göra dundersuccé, men bok två, tre eller kanske fyra når upp till mina egna kvalitetskrav? Jag är otroligt kritisk, och saknar möjligen det där limmet i rumpan och tålmodigheten som krävs för den perfekta romanen men en dag, när jag inte blir störd av ALLT hela tiden och sitter i en dragig stuga på Yttre hebriderna (utan garn och stickor)kanske jag kan skriva en bok som jag är fullständigt nöjd med. Och har en gnatigt tålmodig och vass redaktör i stugan intill…vad tror ni? Jag vill verkligen skriva perfekt, på mitt sätt, inte någon annans….;)

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen