Imorgon!

Jag i nya baddräkten på midsommar.

Vad ska jag säga, jag är orolig. I versaler faktiskt. Vi är inte förberedda. Eller jag är inte beredd. På att bila i Europa. Jag har ordnat med husvakter, hönsvakter och till katten, grannar ska vattna våra grödor och nya häcken, barn ska bo här och så, det är min bit av kakan. Men, maken står för själva resan. Och sista tiden har vi trampat vatten här….väntat in pass och så vidare men idag fick jag nog. Och sa: Montpellier ska vara en vacker stad. Så, nu blir det en natt där. Innan Marseillan. Sen till mamma och pappa i Duras. Men, först tre dagar på vägarna. Jag har märkt att allt gror snabbare i år, vi har fått de första smultronen och jordgubbarna, samtidigt med sparrisarna. Och blåregnet står snart överblommad. Vi har redan beslutat att inte åka iväg nästa år. Vi har ju en båt… (som jag visserligen inte tål att åka på) och om det ska vara så här infernaliskt varmt…då kan vi lika gärna vara hemma. Om det inte vore för Medelhavet. Som jag älskar. Och miljöombytet. Och sen..att få prata lite franska igen, simma i hav och pool…

Det saknas silkesmohair för att slutföra koftan.

Jag har fått veta vad jag ska få i födelsedagspresent, en försenad 50-års, jag blev ju så sjuk där…men äldsta dottern vill bjuda mig till London för att se ABBA. VA!? Vilken unge va! Och innan ska vi till LA! Det tar jag som bra betyg. Hon vill vara med mig.

Den här har hängt med många år.
Till sist kom den upp, några år sent..så går det när man inte mår helt 100.
Glasöglor och läderband minsann…

Dotter två har varit med sambo/pojkvän i Budapest, det verkar magiskt. Så det har åkt upp på mig önskelista också. Ihop med Yttre Hebriderna och Pello. Jo, jag vill röra på mig. Spanien skulle sitta fint också men vi hinner inte, och det är så sabla varmt ju. Kanske en vinter?

Ansträngd arbetsställning och olika stödstrumpor, de har kommit i otakt…
Svärmor har köpt läppglans som ger tänderna en förvitande effekt, finnarna kan de!

Nu laddar vi, i dubbel bemärkelse, för elbilssemester. Herregud, jag oroar mig för eltorsk, thermal runway, brist på laddstationer, vattenpölar, att vi packat för tungt och för lite(!?), att det ska bli motvind, långa energislukande köer, 40 stopp, motvind, brist på laddning på hotell och sen….att någon blir sjuk och får covid eller något så vi fastnar någonstans. Jag har funderat på att laxera hela familjen för att vi ska komma längre på samma mängd el och egentligen borde jag väl ha fastat också….jag försöker verkligen tänka positivt vad gäller detta men det är inte lätt. Okänt territorium. Jag har tappat kontrollen. Och kommer inte våga köra. Bilen är för liten också i min smak. Jag fruktar bråk i baksätet. Det kan vara farligt det med.

På min inköpslista står: Hendricks gin, Maresilletvål i refill, framboisesylt, ett garnnystan från Duras, bärstensmartini från Noilly prat, en hel låda och sen är det nog bra. Nä, persillade också…och kanske en mimolette? Sen är jag nöjd.

Jag har med mig få presenter och nu när jag skriver det minns jag att jag glömt att packa en…den ska ner first thing imorgon!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen