Sixty – rolling stones

Please allow me to introduce myself!

Jag är en man med smak och rikedom som varit här lääänge. Jag måste säga att jag älskade konserten igår även om det fanns några svaga nummer. Men, jag har varit på Många konserter i mina dagar. (Michael J, Madonna, Prince, Elton, Earth Wind and Fire, Sting, Toto, Whitney…m.fl) och jag måste säga att för att ha en medlålder på 78 år så sitter det jävligt tight. Bandet bakom, blåset, trummor och bas är makalöst. Scenen är snygg, det krävs inga dansare eller en Beyoncé för att fylla arenan. Jag är helt nöjd. Han var t o m skämtsam och rolig. Ursäktade sig lite, deras avatarer var inte klra, man fick hålla tillgodo med orginaldelarna….och jag som ändå ser fram emot Voyage, för det ska vara fantastiskt, men något ANNAT!

Där har ni dem!
Jag gillade scenshowen! Mycket!
Kvällen innan..
Vaktade jag stelnande betong medan maken duschade…
Ljuset här…
Jag har aldrig ansett mig vara en tecknare eller ens måttligt begåvad vad gäller att avteckna något…men jag vill ju. Jag har så mycket ”bilder” i huvudet…
Dottern fotade mig….in action.

Vi kom rätt sent till arenan som ligger intill Mall of Scandinavia i Solna. Redan på väg in i parkeringsgaraget fick vi en försmak av vad som skulle komma vad gällde köer och logistik. Det tog TIIID. Och nä vi väl svängde in i det monstruösa köpcentrets garage kändes det som att vi fastnat i en ond drömversion av Kalle och chokladfabriken. Jag hade nästan svårt att köra bilen. Lila väggar med vita prickar och lågt i tak. Samma på väg ut i snigelfart. Man hade INTE blivit förvånad om ompalumpier hade kantat vägen och sjungit sina sånger på väg ut. Vi tog en snabb macka på Joe and the juice (jag tycker det är ett så festligt namn som kan missuppfattas…). Vi hade glömt öronproppar så maken gick och köpte på ett inte så lättfunnet apotek. Det var tur. För när vi väl kom in i lokalen där förbandet spelade möttes vi av vrålande musik. Vi stängde först och backade ut igen för det lät inte bra, inget vi kände igen eller önskade utsätta oss för och jag HÖÖÖR hur gammal och torr jag låter men ärligt, förband….Jag minns en sommar för några år sedan när vi var på Skansen och väntade på att Toto skulle gå på. Det var en helveteslång väntan med iofs OK band men vad ÄR det om? Låt bara bandet man betalat för att se gå på already och vill man introducera en ny förmåga, javisst, låt dem köra två låtar och sen gå av men mer vill jag inte vara med om. Har verkligen aldrig fattat det där….

Så, vi köpte vatten, pratade med lite folk som rest upp från Skåne och gjorde Stockholm, gick på Djurgården, NK och Stones….jag tipsade om blåbärsplock på Djurgården något de missat. Men sen beslöt vi oss för att vilket fall försöka gå in till scenen igen och hitta våra platser. det gjorde vi men där satt redan två kvinnor…som hade räknat fel. Maken bestämde att de kunde sitta kvar och så tog vi deras platser några rader närmare. Och när jag gick på den smala biten golv där i dånet av vad som visade sig vara Thåström efter att jag frågat dem intill kände jag att jag höll på att falla(!). det var otäckt och en påminnelse om att jag inte är i balans! Jag är verkligen inte hemma ännu efter coviden. Men, som ni ser, jag utsätter mig, försöker leva normalt och ha KUL! Så som rehab uppmanar mig.

Men Thåström var en för stor utmaning för mig. Jag kan för mitt liv inte förstå mig på hans musik, och det lät rent förjävligt i mina öron. Vi satte oss och försökte en och en halv låååååånga låtar men gav upp. Skulle mitt nervsystem klara av Stones efter behövde jag en easy exit!

Älskar citrus, ffa citroner, för den kräver lite av en. Den är inte söt, den är sur. Jag gillar det.
Vanligen håller jag mig inom min komfortzon. Nu testar jag att sticka en tröja till dotter nummer två, hon har önskat. men jag provstickar en till mig själv först och skriver ner vad jag gör…

En flaska Ramlösa senare tystnade det och det dök upp popmusik helt osorterat ur högtalarna, det var rätt trevligt. Amy Winehouse valerie bland annat i en version jag inte hört innan. Det som Tylla väckte mig med. Jag älskar Winehouse men får alltid en sorgsen känsla. Att ingen kunde hjälpa henne, fruktansvärt. Jag hade gärna sett henne som 79-åring vid ett senare tillfälle….

Barn….
Att vakna tidigt är ganska härligt. En egen stund innan allt drar igång, men inte idag. Huvudet, vojne vojne.
Igår mådde jag så mycket bättre!!!
Han är en slow starter men när han väl kommer igång, då jäklar alltså! Nu ska vi bara fylla på med människofotsvänligt grus, få ner cortenstålet intill kanterna på lavendelraderna och sen ska det väl vara klart…nästan. Vi har en trappa vid sidan av huset kvar, och trall…trallallalallala…

Nåväl. Vi var nöjda efter, kanske sista Stoneskonserten någonsin? fan vet.

Men vägen ut, helt sjuk. Ingen ordning på folkmassorna, en timme satt vi i princip helt stilla i bilkö, min äldste kusins mamma var också där och de hade stått över en timme i väntan på pendeln, det var ett folkhav på perrongen och bilar gjorde vådliga U-sängar till ingen nytta enligs Waze. När vi kommit upp till rondellen, kanske 500m från arenan var det som vanligt igen men herregud alltså. Vilket krångel. Man kan inte låta folk vänta så efter, jag tänker att det kan vara direkt farligt. Detta var ju ändå en ”snäll” konsert med inte så många fulla medelålders personer (en hel del käppar syntes i folkmassorna). Tänkt er en annan typ av musik….och crowd!

nåväl, vi kom med, halv två ungefär då äldste sonen skulle upp för att flyga hem från sitt fäktläger i Italien!

Idag kommer han hem, som vi längtat. Tyvärr har jag nu migrän, ganska väntat trots att jag varken dansade eller sjöng igår utan helt snällt satt ned med öronproppar och bara gungade, stampade och emellanåt klappade. Eller, jo jag sjöng. Till sista låten, min favorit. Jag kunde ha sjungit med till Jumping Jack flash men då verkade någon nedanför oss må väldigt dåligt…såg ut som ett hjärtstille…och den personen försvann till slut iväg. Hoppas det gick bra. Det var väldigt varm, det måste jag säga. Även om jag bara hade linne och kort kjol. maken höll på att smälla av i T.shirt och långbyxor…

Nu, läka huvudet, hoppas jag slipper ta ZONK-medicinen…men jag tror kanske den behövs. Jag ska vara ensam med tre barn idag, åka till Arlanda. Ja, och sen handla mat till ikväll för maken fick sova dåligt… mkt dåligt i helgen.

Kram/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen