Byta läge

IMG_4567
Jag tror inte jag tröttnar på denna utsikt även om jag inte har fyra UNDERBARA årstider.

 

 

Jag har slutat prenumerera på papperstidning (DN), jag börjar allvarligt fundera på att sluta lyssna på P1 (utom vetenskapens värld, meny i P1, Odla med P1, Stil och kanske ett eller två program till) och TV ser jag ALDRIG längre. Jag väljer vad jag vill ta in. Jo, man missar säkert en hel del som händer i världen och det är en del av poängen. Jag har ganska god koll ändå via Ekot.

En sak som man emellertid inte kommer undan är lokaltidningen. Den damp ned i förra veckan och i brist på annat läste jag redaktörens ord. Det handlade om en värld utan årstider. I slutet av första delen skriver hon att hon inte gillar förändring…Men gärna vill ha årstider, så att man kan längta till sommaren…I andra delen får man veta att magasinet bytt layout och gränssnitt, men i övrigt är innehållet precis detsamma….!?! Väldigt ologiskt. Så då bestämde jag mig för att inte läsa mer.

Dock gav det mig en impuls att skriva om personer, denna redaktör till exempel, som ofta skriver om att det är BRA att ha det lite visset, för då uppskattar man det roliga och blomstrande desto mer. Mm ni känner igen det från Alfons Åberg, jag med. Man ska inte ha julafton året om, då blir det tråkigt. Man ska ha vår och höst och vinter men hela tiden längta efter sommaren (som kan vara över på fyra veckor om det vill sig illa).

Jag förstår faktiskt inte det logiska i att inpränta i alla människor som bor här med opålitligt väder att det är BRA med snålblåst, regn, slask och svinkyla. Sommaren i detta land är FÖR KORT för att det ska väga upp detta. Förr brydde jag mig inte så mycket om detta men ju äldre jag blir desto mer sugen på värme blir jag. Jag älskar dock snö och skidåkning, men då måste det vara riktigt kallt och gnistrande sol.

 

IMG_4568
4 maj 10 grader ca, Grekland 27…..

 

Jag har alltid älskat Sverige, vi har så mycket bra här men detta grå helvetesväder kan jag inte gilla hur kul det än är i mitten av juli när det är 23 grader. Faktiskt, det räcker!

Jag vet bara inte vart jag ska dra. Jag har heller ingen förhoppning om att det ens är genomförbart när man har sex barn och man….Men jag har god lust flera gånger i veckan att bara packa all skit alternativ sälja den och köpa en biljett till Benidorm. Slå mig ned där och börja odla citroner.

Våra goda vänner har dragit till Grekland, de fotade sin utsikt. Där dog jag lite. För det är inte möjligt att det är bättre att bo i en Stockholmsförort och slita och släpa hela året än att bo trångt och blicka ut över Medelhavet på kvällarna och driva…vad fan som helst.

Jag vägrar gå på detta positivitetstänk. Min strävan ska vara att leva nära sol och värme åtminstone tre veckor om året och då gärna Grekland, Spanien, Italien eller Frankrike. Våren är så härlig heter det…idag höll jag banne mig på att frysa ihjäl när jag sådde sallad i en kruka utomhus, jag vill inte längta,  jag vill ha sommar hela året och sedan en dag med meterdjup snö den 24/12.

Det är ju inte precis så att alla som lever i tropiskt klimat är superdeprimerade över att de inte får frysa om fingrar, nästipp och tår när de ser sina barn spela fotboll i början av maj…Eller???

 

Hej SOL!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen