Juridiklingo

Skärmavbild 2015-05-04 kl. 20.27.30
Den här danska våningssängen från Flexa vill jag ha till killarna. Egentligen ville jag ha en från Rafa-kids men den kostar, håll i er…2015 €, I kid you not! Den är så fantastiskt fin men där går gränsen även för mig. Hade det varit en kappa från Hermès hade det gått an men en våningssäng, icke!

 

 

Å idag drog konversationen med säljaren igång. Deras advokat började med slam dunk trodde han nog. Ville inte kännas vid att hans huvudman gjort något fel. Jag mailade till vår advokat att det var uppenbart fel i alla avseenden det som de påstod. Vår advokat kontrade, då fick vi ännu mer galenskaper tillbaka och då tog jag i ordentligt och förklarade att det nog var så att den andre advokatens huvudman (säljaren) inte sagt riktigt hur det låg till…

Mitt mail till min advokat:

Tack, han verkar felinformerad eller så försöker de bara vinna tid här…
Härligt juristlingo btw…
Anna
Så här löd advokatens tolkning av mitt anförande:
”Jag tror att det är ett missförstånd som uppstått mellan dig och din huvudman.De åtgärder som krävs av din huvudman är att han ska tillse att bygga ett bullerplank som behövs för att bullernivån ska reduceras till den nivå som krävs för bygglov för den fastighet som mina huvudmän köpt. Detta är inte uppfyllt. Det plank som byggts avser andra fastigheter och påverkar inte möjligheterna att bygga på den aktuella fastigheten.

 Detta måste lösas snarast vid äventyr av vad som tidigare angivits”.

Med vänlig hälsning

Jag gillar särskilt ”vid äventyr av vad som tidigare angivits”. Ska försöka använda detta så ofta jag kan från och med nu, eller vad säger du Catrin, du läser väl!?! Inte slöa nu och gå omkring och sjunga fullsmockad med paljetter och konstiga hattar, du måste läsa!!!

Den första delen av mailkonversationen gick blixtsnabbt. Efter att vi levererat att han verkar ha knapphändig information dog det liksom. Han skulle stämma av med sin huvudman var sista ordet.

Jag noterade att språket som användes mellan de två advokaterna var väldigt precist. Svårt att, även för en språknörd som jag själv, hänga med. Men jag gillade det.

Nu sitter jag här och funderar på om jag eventuellt kan vara magsjuk…eller om det är de där satans järntabletterna som gör att jag vill kräkas när jag böjer mig. Hoppas hoppas att det är järnet, jag hatar att kräkas. Men för att vara på den säkra sidan hällde jag upp lite rom åt mig själv, med is och alla de rätta tillbehören för en pina colada. Någon bakterie måste det väl ta död på! Eller ett virus…kanske bara hjärnceller.

Nu ska jag inte besvära er mer. Jag ska lägga mig och glo på The Team, sista delen, det har jag försök med tre kvällar i rad utan att lyckas. Hoppas jag inte tuppar av nu av 2cl rom, det vore bra trist.

 

Skärmavbild 2015-05-04 kl. 20.45.34
Den här vill jag ha, men det är fööööör mycket pengaaaaaar jag blir gaaaalen!!!

 

 

Arrividerci!

#rafakids #flexa #våningssäng #önskesängen #barnrum #barnsäng #barnmöbler #advokat #juristlingo

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen