Edit – SVT

Här ett urval av vad Edit producerat före ”dokumentären” om Margaux Dietz. Jag har tittat ett par minuter på ett av dem, det som heter Kvartsamtalet. Det var så sjukt flamsigt och dåligt och jag tror att den här redaktionen vänder sig uteslutande till folk under 15.

Medan jag skriver detta i sängen vänder sig maken om till mig och berättar att Ronaldo skrivit på för Al-Nasser…..hans lön? 6,5 miljoner kronor…….OM DAGEN. Han älskar att spela boll, ÄÄÄÄÄLSKAR, gud vad kul han har varje dag. Jo, Pelé doh i förrgår….han älskade också att spela fortboll, han var trevlig får jag höra, en legend. Han bytte aldrig kontinent tror jag, han spelade för sitt lag Santos i princip hela sin karriär och på slutet i Usa, ett lag. Han förnjöds att lämna Brasilien för han betratades som en nationalskatt. Ändå bar han på sin tid världens högst betalade idrottare. Hatten av.

Men tillbaka till SVT som vägrade uppge vad dokumentären om Margauxs kostade, ja jag frågade, de kan inte uppge för de arbetar på en konkurrensutsatt marknad. Shit, det gör ju jag med, min lön är offentlig…hela sjukvården är konkurrensutsatt och man kan när som helst få veta vad offentlig vård kostar. Jag har ju, likt många andra undrat vad Mellot kostar..omöjligt att få veta, men vi vet att det är mycket stor del av budgeten. Det är lite som med apanaget liksom……..man ska bara snällt betala och vara tacksam.

Jag funderar på vad jag får av public service som jag verkligen gillar: Vinterstudion, Hundra procent bonde och P1 vissa program, en hel del lyssnar jag på bara för sällskap men Spanarna en halvtimme i veckan under höst och vår, ekot…vetenskapsradion….ja det kan hända att vi om somrarna när vi bilar lyssnar på utvalda sommarprat och P3 dokumentärer även om jag tycker de är lite väl barnanpassade och larvigt dramatiserade. Maken igen: Vi ser på spåret, men la de ned det så…ja, då gör dt inget. Och sen….ser han inget utom sidorna, precis som jag. En del BBC-serier men de går att se på andra ställen för alla kanaler har ju samma av vad det verkar utom det de tillverkar själva. Och visst, Viaplay är dubbelt så dyrt som SVT men utbudet är också vida större. Av det aktuella. I år såg vi int julkalendern för första gången någonsin tror jag, den var för dålig helt enkelt.

Nu ska jag upp och göra glass och blinier…bilder kommer kanske senare om det blir snyggt.

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen