Nyår!

Va? nästan en miljon för en kappa, jag antar att det är låne.

Jahaja, ännu ett år till handlingarna. Vi sitter och tittar på ställen att resa till och maken mumlar fram något som jag tolkar som Curaçao… i min obilningshet rättar jag honom och säger att det är portugisiska men…sen när jag googlar är det en fd holländsk koloni…då undrar jag varifrån cediljen kommer. Men vi skiter i det. Nyår var det. Och klockorna. Och världen….jorå. Inget förändras till det bättre, inte om man lyssnar på nyheterna, läser Expressen, The Telegraph eller Aftonbladet i varje fall som är mina fyra mesta källor. Vi börjar med Expressen.

Jag scrollar av tradition förbi alla kändisansikten, rubriker om hur du får den kraftigaste orgasmen, vilka som är rikast i landet (men märkligt nog brukar samma ansikten ändå dyka upp där på det senaste, Ingrosso berättar gärna om vilka hon legat med, vad hon tjänar, hur hon shoppar och att det är allmänt jobbigt att folk jagar henne överallt och dyker upp utanför hennes dörr. Det problemet har även Margaux men i hennes fall dyker folk upp blodiga och alkoholförgiftade, det är SÅ MYCKET jobbigare!) Vidare hörde jag på Spanarna att Calle Norlén inte heller tycker synd om Harry och Meghan, eller ska man skriva H&M…alltså…HM? Jag börjar på allvar tro att Spanarna läser MIN blogg….för hans spaning var som en tankeläsning….nästa steg för influencers blir att självskada live för att få sympati. Så långt har vi kommit och han tycker liksom jag att Meghan måste vara extremt korkad om hon inte kunde se det här tåget komma och som Ingvar Storm så riktigt påpekar…hon får kritik för att vara en riktigt dålig skådis, sorgen, tårarna övertygar INGEN. Men. Det jag fastnade för var efter att inte ha brytt mig ETT DUGG om allt ovan var att Lena Olin (som jag för övrigt tycker är en lysande skådis!) har stått och läst Tennysons dikt på Skansen i SVT burit en kappa för 700000 kronor. Jag klickade för att se vilket djur den var gjord av och tänkte samtidigt…att de vågar..!? Men nej, det var tyg. Och stylisten förklarar…haute couture kostar så mycket. Jag undrar…..varför måste det svenskaste vi har, som är riktat till den breda allmänheten, kanske folk som sitter ensamma på nyårsafton behöva se sånt?

Jag har kommit så här långt på…två dagar. det säger något om hur mycket jag orkar med…

Och nu sluts min ring, min framtidsspaning och tyvärr alla, det är dystopiskt.

Klyftorna i Sverige växer lavinsnabbt (jag vet att det uttrycket inte finns). Influencers flashar sina prylar och dåliga omdömen, gråter ut när någon ger dem befogad kritik, det går inflation i ekonomin men också i tårar, de är ingenting värda. Kriget, förlåt, krigen/våldet/övergreppen världen över rullar vidare och snart har vi kanske haft ihjäl all anständighet. Och det var Trump/Twitter/Internet som shot the sheriff! Alla (jag menar de flesta) vill bara synas och bli rika. Men…även om det bär emot för en med så mycket dödsångest som jag att säga det. Inget betyder något, världen, hela skiten, universum kommer försvinna. Visst, det kommer ta några miljoner år men med det som en back drop så är INGET betydelsefullt, allra minst pengar. Det ENDA som då bli meningsfullt är att ha kul, vara lycklig, snäll, njuta och DET är gratis! Så himla bra va!? Och fokus borde då ligga på att skapa samhällen där alla får den chansen. Steg ett är att folk som redan tjänar 5 miljoner kronor om dagen taggar ner lite…(Ronaldo tjänar 6,5..). Och nu tänker mina föräldrar: Vi har närt en kommunist vid vår barm!! Men det är jag verkligen inte, jag är ingenting på en skala, om något en demokrat, nej meritokrat. Och jag vill inte ha något annat än förändring, i grunden. Men hur i helvete kommer vi dit? Genom att SLUTA konsumera saker vi inte behöver som bara ska imponera på andra och läka våra själsliga sår…tror jag. Och ge istället din TID till andra, den som blir över när du inte sliter för att tjäna mer pengar….eller?

Inte riktigt likt min målbild (från igår).

Men, igår då. Jag skulle göra glass….det gick ganska bra förutom att jag kryddade den med peppar..tur att det var chokladglass och att jag kom på mig ganska snabbt. Vi (jag) glömde sen glassen hemma…och fick gå tillbaka, men det var bara bra, jag behöver motion. Sedan glömde vi drickan vid tolvslaget för…ja då hade vi redan gått hem. Blinierna glömdes också bort vilket följde på att vi ju gick hem duh! Redan igår kom jag emellertid på att orsaken till plättarnas platthet var att det hårt vispade äggviteskummet stod vid kaffemaskinen och aldrig hamnat i smeten. Idag när jag skulle göra om blinierna…läste jag receptet igen och såg att det inte bara skulle vara bovetemjöl i! (utan även vetemjöl) Så det var ju en herrans tur att vi inte åt dem igår! Jag kan erkänna att även blodapelsinsorbeten saknade en ingrediens…men det kom jag också på ganska snabbt men tyvärr för sent….eftersom jag drack upp citronjuicen jag just pressat i tron att det var apelsinjuice som var över…ja, det är lite roligt om man kanske hade varit full och filmat men detta är mitt nya jag. Nyss när jag lade sista handen vid dagens nya fräscha blinier stod jag och nogsamt mätte temperaturen i mjölken för att blanda ut jästen och så när den nådde 42 grader så vevade jag ner den i mjölblandningen men glömde själva jästen!!!! Jag, som snart ska börja arbeta. Gud vare med alla patienter!

Nu SKA den i!
Beslutsamt!
Där satt den! I just My cup of tea!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen