Å vad listig jag är….

Skärmavbild 2015-05-04 kl. 23.46.32
Elafonissi på Kreta. Hit skulle jag gärna åka igen. Men inte med dödsbussen vi tog sist. Jag har aldrig varit så rädd. Möte på en serpentinväg och man är ytterst….ingen höjdare.

 

Jag klagade ju över att jag inte fick den säng jag ville ha till barnen tidigare…Meeeeeen nu verkar det som om jag kommer få den ändå. För på sista tiden har maken 1) Inte slutat snusa som han lovat senaste tre-fyra åren 2) Han har dessutom köpt ännu ett färdmedel till jobbet (det började med en ny cykel förra våren, använd ca 10 ggr, sen tyckte han att moped var bra. Använd kanske 20 ggr och nu har han köpt ett par långsamma rollerblades. För oss födda på 70-talet, rollerblades = rullskridskor fast med hjul på rad, inte i fyrkant).

Varför långsamma kan man fråga sig? Jo för de han har är så snabba att ….ja, jag vet inte varför det är dåligt egentligen men han hävdar att dessa med stora luftdäck är bättre i terräng!?! Så vitt jag vet finns ingen terräng mellan hus och arbetsplats. Jag kanske i sammanhanget kan nämna att till varje ny hjulprydd pryl ska hjälmar, lås och andra tillbehör köpas…

Vet ni vad det kostar att snusa en halv dosa per dag i ett år? Cirka 8400 kr om det är portionssnus som kostar 46kr/dosa. Det kan man åka till Grekland för. Vet ni vad en ny cykel kostar? Det är ju jättesvårt att svara på för det kan ju varaallt emellan 3ooo-45000 pix tror jag. Det kanske inte ens finns en övre gräns? I detta fall var det väl kanske 6000, hjälm 600…en begagnad moppe 3500, två hjälmar (en liten till ett barn) 1000. Rollerblades 2000 kronor, lagningskit 200kr som behövdes första dagen.

Summa: 12800kr eller vänta jag har glömt alla låsen…men vi skiter i det. säg 15000 med allt inräknat å så snuset på det. En väldig massa pengar och så kör han ändå bilen varje dag!

Jag var positiv till cykeln, det var miljöbra och han fick träning, moppen gick fortare drog inte lika mycket som bilen men dessa rollerblades alltså, det kommer ta honom en evighet att ta sig till jobbet. Eventuellt får jag komma med monsterbilen och hämta honom har han sagt, om han inte orkar…

 

Skärmavbild 2015-05-04 kl. 23.51.56
Den här är det. I finskt trä och skandinavisk lack som det heter. Vad ÄR skandinavisk lack? Det känna som om jag av alla skulle veta det…

 

 

Jag tror han kände på sig att en säng som de tre minsta alla kan ha glädje av i många år kanske inte var en så dum idé, även om den är väldigt dyr…Så imorgon kan hända att jag beställer den.

Jag finner det väldigt illustrativt att omvandla kostnader till resor. Jag älskar nämligen att resa men gör det nästan aldrig. Maken är inte lika berest som jag och ibland undrar jag om han ens gillar att byta miljö, han trivs bra här i röran. Jag vill se horisonten över ett salt, varmt hav och höra syrsor (lagom mycket syrsor).

 

Skärmavbild 2015-05-04 kl. 23.52.20
Jag tänker nog beställa en gunga också, om man ändå handlar så mycket gör väl en liten gunga ingen skillnad….

 

 

Jo jag efterlyser fler bra bloggar, har ni några tips? Onekligen kan jag, Hej hej vardag med…..anyone?

#rafakids #bunkbed #våningssäng #resor #kreta #gunga #snus

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen