Växa på Instagram

Inte världens bästa bild. Tylla var fotograf. Jag behöver ljus rakt framifrån. Men linnet är jag nöjd med. Och kanske jag ska börja skriva ner mönstret? det är många som frågar om jag vill sticka åt dem…men helt ärligt tar det för mycket kraft och tid. Jag med få undantag stickat åt andra än mig själv och familjen. Jag har nog hållit på med denna i fyra eller fem dagar om man inte räknar tiden då jag repat upp det jag redan stickat eller ändrat…Den ska få axelband idag.

Jag läser att Meta ger kurser i hur man ska bli större på Instagram. Det var sannolikt inte HELA bilden jag fick utan en ögonblicksbild. Jag antar att det handlar om generella saker som antal inlägg och vilken sorts. Men…det är trist. Att målet är stort antal följare för att, antar jag maximera antal kronor som rullar in. För i min värld betyder det att man ska göra reklam. Kränga på folk saker de inte visste de behövde eller köpa mer av något de behövde men liksom inte BEHÖVER. Jag tänker att man hellre vill följa något som ger en något än tar ifrån….så resonerar jag. Någon tyckte att de längtade tillbaka till bloggen och det gör verkligen jag med. Till min blogg, jag älskade att skriva här, det gör jag fortfarande även om tema har ändrats pga livet. Men framöver tror jag att jag kommer bli ännu mer aktiv ju mindre min värld blir för jag slutar inte fascineras av världen omkring.

Vi sov gott inatt både maken och jag. Så härligt, sömn som funkar. Vakna av sig själv för att man är utvilad. Vet inte om det var så för mig direkt men jag mår ganska bra.

Om ni undrar. Det är en sådan jag renoverat. Jag ropade in den (och tre andra väskor varav en gick direkt till Emmaus för den passade inte. En liten börs i älgskinn användes för att fixa en lagning i botten och jag tror att jag allt som allt gav 1500kr för det hela med reparationskit etc. Jag skrev också till auktionsfirman att deras beskrivning av föremålen inte riktigt stämde. Den här väskan var i sämre skick än jag anade. Och då skulle jag få tillbaka pengarna för själva inropet, typ 200kr. MEN sen när jag tackat ja till det så sa de att det skulle dras av nästa köp…som jag inte hade planerat att göra…så…nästan en bra deal.

Idag ska jag, ensam eller ihop med någon/några i familjen gå på utställning på Ekebyhovs slott. En kompis ställer ut. Om det inte ösregnar tar jag en promenad dit. Det ska sås sallad i varmbänk och sen…stickning. Maken ska få ta hand om maten och någon gång under dagen ska jag dra mig tillbaka för att vila. Helgerna här kan vara mycket ansträngande. Men då vet ni! Nästa inlägg blir ett med bilder skulle jag tro. Inspirerande bilder på konst och bruksföremål i textil och keramik! Kom dit vetja om ni inte har annat för er. Det öppnar 12 och det finns lunch och fika i det ljuvliga lilla slottet som var skådeplats för en julkalender!

Den här reklamen med en fin kudde flimrade förbi och jag fick genast lust att köpa den, servetter i samma stil och nya sängkläder…MEN. eftersom de ej gick att få online om man inte köpte MYCKET saker så gick det inte. Vad mycket varor inneba framgick inte så jag köpte istället INGET. För jag behöver inte kuddar, servetter eller för all del sängkläder. Jag har så mycket av de varirna att det räcker en livstid eller tre. Av detta drar jag slutsatsen att jag viss påverkas av reklam men att om jag inte impulsköper så hinner jag tänka till och då blir det inget köp. Bra för mig, sämre för IKEA. Jag undrar om det fins en cut off där leveransen inte lönar sig för dem…eller om de verkligen vill att man ska köpa MER. I vilket fall blev resultatet noll. Och jag tänker att det var bra. Spring nu inte och köp den där coola kudden bara för att jag visade den här. Om du inte råkar sakna och ha ett enormt behov av en lejongul kudde med en dekorerad leopard som på motsatta sidan har ett gäng bin på turkos botten. Ingen kan BEHÖVA det.
Men den här köpte jag. För jag har en hang up på keramik. Och min vän Eva som jag nämnde ovan tyckte absolut jag skulle köpa den. Bra pris för en glaserad och abstrakt formad klump lera. 455kr och ev frakt på 230kr om jag inte orkar åka dit och hämta den med bil…

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen