Säga upp abonnemang

En film jag blev sugen på och så snygg affisch!

Idag var första dagen jag på allvar tänkte framåt avseende de höjda räntorna. Det kommer sig av att Jag inser att kanske jag inte alls kommer att få den lön jag och min man räknat med. Och det beror ju på Covidinfektionen. Jag borde nu ha ungefär 14-20000 mer efter skatt (lite beroende på antal jourer och extrauppdrag man tar på sig men minst 14 papp) och så verkar det inte bli. Samtidigt ska räntorna upp, kanske mot 5% och då kommer vi få mer än en fördubbling av boendekostnaderna, ja faktiskt mer än så. Varför jag oroar mig nu är för att jag vet att om ett år kommer våra bundna lån löpa ut. Och det gäller att vara mentalt förberedd, stålsatt. Jag avslutade inte bara ett abonnemang, jag tvingade maken att göra sig av med Aftonbladet. Och sen frågade jag om vi har andra abonnemang, Disney Channel t.ex….då såg han besvärad ut. Det visar sig att HAN ser just på den!?! Alltså inte barnen….där dras 89kr per månad påstår han. Det är säkert mer…jag tror han avrundade nedåt för att komma undan. Vidare har vi Netflix vilket jag knappt tittar på…kanske det får vara kvar? Kanske inte. Det är sedan sängen vi avbetalar på och bilen. Planen är nu att försöka betala av allt det innan räntesmällen kommer. Och såklart att spara! Så därför skiter vi i vintersemestern för ingen verkade ändå så sugen (utom jag då som helst vill till alperna), vi avslutar allt vi kan och har bestämt oss för att amortera så mycket vi tål. Känns ganska bra, på ett sjukt sätt. För i ärlighetens namn, jag kan vara utan ganska mycket och ändå känna att vi har ett lite lyxigt liv, vi har vår båt, stort hus, höns och katt…och varandra. Men en sak som är bra att bli av med är reklam. Så jag avprenumererade på en del mejl jag får. Det ger ofta lite köpsug, och det kan jag vara utan. Det ska vara köpstopp här för mig, allt som ska handlas är julklappar och där är jag nästan klar redan. Jag handlar lite då och då när jag ser något jag tror ska passa.

Jag läste i DN att en nationalekonom, professor tror jag, misstänkte att Magdalena Anderssons sparande i ladorna bidragit till den höga inflationen och kronans låga värde. Att ha en storstatsskuld är nämligen bra för kronan…där ser man….Men, jag ska i vilket fall spara lite i min lada, för det verkar som att det kommer bli bistrare tider på allvar här hemma!

Så, allihopa, säg upp, avstå och spara!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen