Ovetande prenumerant

Jag har ju låtit Tärnsjö garveri tillverka en liknande variant åt mig till min butik, Kulla heter den men den här är ju snäppet elegantare. Mer väsklik. Jag älskar den men den är nog svindyr.

Jag har just precis nu sagt upp mina prenumerationer på både DN och SvD som jag inte visste att jag hade och som har kostat mig 275kr/mån och jag har haft svenskan sedan februari minst för 199kr och inte läst en enda gång…

Jag försökte fota snö och sen dra in mina känsliga växter. fotot skulle till Belgien. Vår student, Vik hade bett om recept på savojkålssoppan jag bjudit på och de skickade bild på soppan. Så en snöbild kändes fint.
Ytterligare en höna har bestämt sig för att värpa!!!

Alltså, jag kan inte ens förstå hur jag BLEV prenumerant…förmodligen i samband med att kriget i Ukraina bröt ut..då var ju tidningarna gratis..så en hel del pengar i sjön då.

Nu har jag iallafall sagt upp dem, och The Telegraph. Har har EN tidning och det är Hemslöjden föga förvånande. Sen får jag tidningen Skriva och Läkartidningen motvilligt bara för att jag är medlem, jag läser dem i stort sett aldrig. Fast just sista numret av LT hade en intressant artikel om en andalusisk läkare för mer än 1000 år sedan som kopierats av andra men inte riktigt erkänts…han var nämligen muslim….intressant. Jag ska skriva hans namn här (Albucasis) sen, när jag har LT lite närmare till hands.

Varpa
Fläta!
Drömmen…

Och idag, jag var inte pigg alls, snorig och rosslig i rören men rain or shine…man måste till badhuset för att barnen ska träna, maken som vanligt försenad hem. Jag hade trott och hoppats på att han skulle vara hemma tills vi kom hem vid 18 men nej. Huset ostädat, ingen mat på gång så jag fick ta mig an det helt galet stökiga köket, ta fram all mat som jag också fått handla under dagen och påbörja det hela. Hans uppgift? Steka köttet till hamburgarna. Variationen när han lagar mat är fantastisk….

Nåväl, alla åt. Till skillnad från när jag lagar Boeuf Bourgignon….så full pott maken då. Men. Jag är ju sjuk. Men det där nya badhuset är så satans varmt att jag nästan svimmar, trots att jag bara har baddräkt och pikétröja. Så efter att alla simmat klart så hoppade jag i för att svalka mig. Jag passar på att duscha när man ändå måste passa Tylla i duschen…och väl i vattnet känns allt lite lättare, kroppen känns mindre sjuk. Så jag försökte mig på 50 frisim och 50 bröst och en 25:a rygg..sen var jag fullständigt slut. Jag hävde mig upp och då ville Tylla att jag skulle prova dödhoppet…det var jag inte så sugen på. Vad jag däremot kände för…var att göra en baklängesvolt jag lärde mig i min ungdom i mormors pool i Alfaz del Pi. Och vet ni, jag klarade det! Jag kände för en stor fet high five men…nej, så pinsam kan man inte vara. När jag kom hem några minuter senare märkte jag av det ryggskott som just försvunnit och tyckte det var så märkligt…sen mindes jag…volten. Men satan i gatan. Jag ska göra den där jävla volten varje gång barnen simmar, nu var det flera år sedan sist men takterna sitter i trots att allt annat skit krånglar.

Färgkombon mot svart. En tröja blev klar igår. Jag ska INTE påbörja någon ny stickning nu. Bindjackan ska bli klar, sen väva och skriva, bara det. Och jobba. Såklart, för jag vill bli frisk nu!

Jag tror det är bra mot ryggskott! Vävning var desto sämre. Men snart ska jag få en varp levererad hit. I fyra svarta trådar med olika glans. Och jag har sorterat bland mina fådda garner och tror nog att jag hittat den rätta mixen. Vi får se. I värsta fall blir det disktrasor av alltihopa.

Ha det hörrni, jag känner mig aningens bättre idag men jag skulle gärna ha en man som kom hem lite tidigare, åkte lite senare på morgnarna och INTE hade beredskap en vecka i sträck och arbetade en helg i månaden….men, man ska inte önska för mycket, då….kan man få som man vill!?

Jag ska försöka skriva också varje dag, minst en kvart, helst en timme.

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen