Filmrecensioner

Jag har sett två filmer idag och en serie. Nej fel. Jag har sett Annika på SVTplay, Medan åren går och drygt tio minuter av filmen Babylon.

Jag börjar med Annika. Jag såg säsong ett för ett tag sedan och stod ut för att det är rätt trivsamt med brittisk lagomkrim. Jag retade mig på att Annika Strandhed(?) inte talar så bra norska utan mer låter svensk..? och att det är en massa snack om böcker och pjäser som man ju känner till (typ 1984, Shakespeare osv) men liksom inte tillför något. Däremot gillar jag hur Nicola Walker talar till tittaren som om man var där. Men, hon har ett ganska begränsat minspel…bra men…alltså inte så varierat. Så jag såg säsong två och tyckte den var bättre men samma igen, allt norskt låter svenskt. Abrupt slut dock. Sen såg jag en mycket lågmäld och en period Roy Andersonsk film som heter Medan åren går. Mkt välspelad och jag älskar att ha nästan ett kammarspel med folk som ser ut som folk gör mest. EN enda snygg person, kanske två. Efter det gjorde jag en halsbrytande manöver och började se Babylon, ni vet mastodontfilmen på tre timmar…men, ärligt, inte ens Brad Pitt kan få mig att se klart den. De körde fullt ös från första minuten och bara det faktum att en fattig lastbilschaufför 1927 sjukligt överviktig och ska frakta en elefant som sedan kaskadbajsar i en annan mans ansikte redan minut fyra gör att man liksom är avtrubbad någon minut sedan när en kvinna kissar en annan extremfet person över kropp och ansikte och sen dör….Ni fattar. De sparar inte på krutet men OM de gjort det hade det kanske varit värt att se den. Så glad att jag inte betalade för att se den på bio. Jag blev inte ens chockad, man blir blasé minut tre. Så, Meda åren går en stark fyra, Annika en stark trea Babylon en svag etta.

Jag har legat till sängs större delen av dagen, ställde in dag två av lägret men jag bytte om, väntade in, försökte avstå medicin men det gick inte. Efter vinterstudion, damerna la jag mig och somnade 1,5h…och låg sedan resten av dagen utom när jag reste mig från de döda och gjorde Gino åt barnen, jo jag slet en stund med båtkuddar, skor och lyfte en kruka men jag mådde illa så fick avbryta hela tiden. Maken har fått rodda. Han HANDLADE! Men, glömde ingredienserna till Ginin och fick åka igen….saker händer. Jag kollade lite på olika andra försäkringar…vilken djungel. Och allt ät dyrt, svårt att jämföra också….men som sagt 56000kr….det är mycket pengar varje år. Katt 1900…sen mat på det några tusen, och i år 3500kr på det….ja, man undrar ju. Bilar är dyra också trots halvförsäkring, barnen 10000kr/år…och så vi då. Huset är ca 1/3….båten knappt något alls. Luvförsäkringar är dyra och ja, vad gör man?

Nä, nu ska jag kanske resa mig en stund. se om maken har en plan för morgondagen utifall jag är dåligt på morgonen…jag vet inte ens vad som står på schemat mer än att Tylla ska spela piano….

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen