Reklam för guds skull!

Nu har någon skrivit om det jag verkligen retar mig på, reklamen för bland annat spelbolag, och andra tveksamma företag, som Foodora. Och så rätt han har, det ringer lite skevt, falskt i öronen faktiskt. Man får lite svårt att hålla isär karaktärerna, och återigen. Hur mycket pengar behöver en människa?

https://www.expressen.se/debatt/kandisarna-gor-vad–som-helst-for-pengar/

Att undvika Persbrandt är inte svårt, det har jag gjort lääääänge. Jag tycker helt ärligt inte ens han är en bra skådis. Jag vet, kontroversiell åsikt i hans eget kungadöme men…han spelar ju mestadels sig själv av vad det verkar, få gånger har jag tyckt att han är något annat än den där bufflen i Beck. Jag såg, som de som läst min blogg noga och länge, honom redan på Dramaten, mot Lena Endre i Den goda människan i Seuan…och tyckte han överspelade och var precis sån som han är i reklamen för världens bästa spelbolag. En macholurk. Sen Schulman…ja, vad ska man säga? Några gånger har jag lyssnat på Hans och Sigges pod, för att min ena dotter följer mer eller mindre slaviskt. Och där märker man ju av reklamen…som på något märkligt sätt smygs in som om det vore det mest naturliga, de gör det avslappnat, nästan som att man skulle bli förbannad om man betalat för den för den är så otydlig…men just valet av annonsörer är så märkligt för det är företag som inte alls rimmar med de två personernas privatliv. Det är lågbudget osv…nä vi vet att de båda är superrika. I Persbrandts fall är han väl ändå delägare i Bet? Så den kopplingen känns mer genuin ändå. Och att han själv skulle spela…känns inte heller långsökt.

Visste ni att många, kanske de allra flesta inte ens öppnar dörren vid matleveranser!? Vad det beror på kan jag bara gissa, kanske för att slippa ge dricks? ( till dolk med typ ingen lön och tre jobb) Kanske för att slippa se de hårt arbetande underbetalda buden? Kanske för att de helt enkelt bara skiter i andra människor? Som sagt jag gissar bara här…men jag ber dricks. Eller jag skulle om jag anlitade dem, för jag ger alltid dricks, för mycket också får jag höra…men, det känns bra.

Vad som inte kändes bra var dagen igår, middagen. För jag var helt slut faktiskt efter att ha jobbat (även om det just igår inte var så ansträngande men man är på spänn liksom..) och sen tagit fyra av barnen till skidbacken, jagat en av dem som var väldigt motsträvig…och sen försökt åka minst 30 min….så, när det var middagsdags beslöt jag mig för hämtmat. Jag hämtar själv då. Fyra rätter, Tikka masala med kycklingX3, en paneer, två naan med vitlök och två vegetariska samosas för….håll i er nu: 980 kronor!!!!

Jag kan säga att någon dricks där var inte att tala om. Jag tog faktiskt ingen egen rätt för av erfarenhet vet jag att barnen (de två yngsta) inte äter upp allt så jag kan dela med dem. Om jag INTE beställer till dem däremot blir det hårda ord. Från deras sida. Och nu har vi en portion i kylen som jag kan ha till lunch när jag jobbat klart…..Men är inte det väl dyrt? Och det ser vääääldigt tomt ut i lokalerna måste jag säga så här ett halvår efter öppnandet….Ibland undrar jag om vissa matställen inte går runt på den mat de faktiskt säljer utan om de är en tvättinrättning, inte just denna kanske men vi har en pizzeria här ute som liksom inte heller har folk men ständigt öppet….om jag räknar hastigt tror jag att inom 1,5km radie har vi…5 pizzerior och sist när vi köpte överdyr stenungspizza så tyckte i vilket fall inte jag att det var gott. För tjock och degig deg. Nej tack, jag låter hellre maken köpa den där fåniga pizzaugnen han suktar efter faktiskt. Det skulle vi tjäna in efter tre middagar på allvar, kanske efter två!

Nu, kaffe, skjutsa son till buss sen jobba, läkarbesök, jobbsnack och såklart, passa två fortfarande jullediga barn, passa upp på ska det stå! Tjipp!

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen