Saudi, Qattar m.fl

Fäkttävling i Riyad, nu, för ungdomar. Jag är på riktigt glad att min son ej kvalificerat sig. På PL-matcher på tv, så mycket reklam för emitatenflyg, res till Dubai, lev lyx i sanden…det är överallt. Äger de ALLA fotbollsklubbar? Säljer sig ALLA (golfare, Ronaldo, och igår en svensk fd landslagstränare i fotboll talade på P! och fick frågan) till detta? För det är ju det, de SÄLJER sig. Smutsigt i min mening. Jag fattar att de här arabstaterna svettas, inte bara av den obönhörliga hettan, utan olja är inte på modet, men mänskliga rättigheter är det, och visar det sig…DJURSKYDD!

https://www.dn.se/sport/malin-fransson-ridsportens-framtid-ar-hotad-da-drar-varldscupcirkusen-till-saudiarabien/

Jag skrev för många år sedan en grön lista över länder man kunde gilla, besöka osv. Jag läste som mina trogna följare vet, ALLA UDs rapporter om alla länders mänskliga rättigheter och inte oväntat, eller kanske lite för somliga, finns inte mer än ett 30-tal länder jag med gott samvete kan åka till/samarbeta med/handla ifrån. Ingen arabstat är med på listan, inte USA, inte Rysslande, inget land i Afrika faktiskt. Kriterierna var mänskliga rättigheter, inget dödsstraff, rättssäkerhet och att inte få slå kvinnor och barn (jag borde ju haft med inte slå män också men…de har ju generellt högre status så…slår man inte kvinnor slår man heller inte män). I vilket fall, där drog jag gränsen för kriterierna. Funktionshindrade och djur tog jag inte med…för ni vet, de räknas inte ens, en del psykiskt sjuka eller t.ex de med Downs syndrom kedjas och låses in i källare, som i The goonies…men, nu vet ni nytillkomna läsare vad ni ska göra. Nobba alla såna länder, res inte till Dubai och shoppa, se inte PL, det är ändå så fjantigt med vuxna män som kastar sig i plågor av ett skrapsår…jag är ändå mer hockey faktsikt även om det blitit lite för hårda tag där i min smak och, om du får möjlighet att åka och tävla i ett antidemokratiskt land…avstå. Tryck upp det på en T-shirt också. För om de vill att jag ska semestra där…då får de sluta vara dumma i huvudet, låta kvinnor rösta, visa sitt hår, köra bil, gå i skolan, skilja sig om de vill och sluta för FAN att slåss!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen