Mammakroppen

IMG_4924
Mammafötter

 

Mammakroppen, mammakropp mammakropp…vad fan är en mammakropp? Ytterligare är ett nytt begrepp jag inte gillar, eller förstår. En kropp är en kropp. Den utsätts för påfrestningar av olika slag och slitage och till slut är den död. Jag vet inte definitionen på en mammakropp men jag antar att det är en kropp som fött barn. För innan man fött barn snackar man ju inte så mycket om kroppen. Då ska man ju mest se till att göda den på bästa sätt, och kanske gympa lite så man orkar med den satans förlossningen. I Frankrike varnar de för att man ska gå upp för mycket i vikt har jag hört. Man ska tänka på hur man vill se ut sen…det ni. tror ni det hade landat bra här hemma?

Jag gick upp 20-24 kilo varje graviditet och såg ut som en spärrballong. Kvinnor föder barn, det är liksom meningen med att ha en livmoder. Men jag tycker det räcker bra med att benämningen kvinnokropp. Om det man syftar på är ev bristningar, slappa magar och ärr efter snitt, ja då kan man väl säga just det. Detta drabbar för övrigt inte alla.

Och nu kom pappakroppen…? Den ska tydligen vara degig…ser jävligt farligt ut tycker jag.

 

IMG_4926
Mamma von oben med spade i gul plast, fy på mig!

 

 

Jag har mycket länge tänkt att skriva något om vikt, träning, tjockhet, smalhet och varje gång låtit bli. För jag vet att det är så infekterat.

MEN, nu gör jag det bara. Jag kastar mig handlöst ut i debatten. Jag vill bara slå fast några saker först.

1) Det är nyttigare att vara smal än tjock.

2) Det är väldigt farligt att inte äta. Låter man bli det i tre månader DÖR man. Innan man dör blir man väldigt smal, kakektisk.

3) Det verkar vara smittsamt med bantningshets.

4) En del människor har en tendens att påverkas mycket av vad andra gör och har då lättare att dras med i det ena eller andra. Dålig självkänsla är ofta något som får folk att önska att de var någon annan eller såg annorlunda ut. Gärna en kändis man vet väldigt lite om.

5) Jag tycker själv att det är snyggare med en kropp som är smal och vältränad än anorektisk eller väldigt fet.För då tänker jag att den är hälsosam och användbar.

6) Det är mycket bra för en människokropp att röra på sig. Den är gjord för det.

Sen finns det psykiska tillstånd som har med utseende, ätande, kontroll och kropp att göra men det är överkurs.

Jag inser att även min åsikt om en vacker kropp kanske är en produkt av all skev reklam och annan påverkan och att det är därför jag gillar smala, vältränade kroppar bäst. MEN jag har faktiskt en hel del kunskap om hälsa med i bagaget och mitt mål i livet är iallafall att leva frisk länge. Det rimmar illa med att vara för överviktig, träningsnarkoman eller matvägrare. Sen har jag inget emot feta personer eller trådsmala…men jag undrar ofta hur de egentligen mår…på insidan. Men det är lite beside the point här.

Nu har tydligen en väldigt välläst bloggare skrivit att hon börjat träna och går ned i vikt. Andra bloggare och vanliga dödliga tyckte det var fel att och skriva om detta och tydligen har kommentarsfälten EXPLODERAT efter detta första inlägg. Jag har själv inte läst, skrämd av alla mail från en tidigare kommentar jag lämnat.

Man ska få skriva precis vad man vill på sin blogg. Vi har tryck- och yttrandefrihet i vårt land. Jag tycker faktiskt att man kan få lägga upp nästan vad för skit som helst på nätet om det inte är elakt mot någon enskild eller uppmanar till brott. Med andra ord, så länge man följer våra lagar måste man få uttrycka sig. Alternativet är censur och självcensur. DET är för mig mycket mer upprörande än om en kvinna i inre Norrland vill komma i bikinin.

Jag tycker att problemet istället är att det finns så mycket osäkra människor här i vårt land (världen) som litar så blint på vad andra gör, låter sig påverkas av vad kändisar tycker och tänker och gör inget annat än läsår om ANDRAS liv….Om man inte såklart läser om mitt liv, för det gillar jag ju;)

Att vi är vilse i pannkakan och lever ett slags parallelliv på nätet eller i mobilen, det tycker jag är läskigt.

Igår var jag hos sjukgymnasten. En av dem visade mig en artikel i en tidning om en ung tjej som ville lyfta tuttarna. Allt gick fel och hon fick istället inplantat och det såg förfärligt ut. Detta hade tack och lov utförts av en legitimerad läkare som nu kommer kunna ställas till svars, oftast är det inte så. Härom veckan hörde jag om spruckna ”fillersstinna” läppar på P1 och jag har sedan tidigare reagerat starkt på den sk. estetikbranschen där grova pengar tjänas på folks önskan att se ”vackra” ut.

För mig är detta ett verkligt irritationsmoment. Hur kan vi ha en totalt oreglerad marknad där folk fylls ut, snörs in och utsätts sig för risker som ingen har någon kontroll på. Helt obegripligt att det får fortsätta! Här kan vi snacka om skeva skönhetsideal!

Ni vet väl att om något går snett vid en sådan behandling kan man aldrig får skadestånd. För VEM SOM HELST får utföra detta. Har man ej legitimation kan Socialstyrelsen inget göra. Vi har varit naiva i Sverige men sanna mina ord, det kommer krävas en ändring här. Jag tänker mig att det är lite samma kategori med lätt vilsna personer som söker sig till detta, som inte är nöjda med sig själva och som istället för att jobba med insidan gör det på utsidan…Vissa opererar bort magsäcken för att de inte kan sluta äta. Är problemet verkligen magsäcken eller det faktum att de missbrukar mat frågar jag mig.

Mår man bra gillar man sig själv, då behöver man inte härma andra. Jag för min personliga del vill verkligen träna och äta hälsosamt och gärna gå ned 3-4 kilo till men det beror på att jag vet att jag skulle MÅ BÄTTRE av det i KROPPEN, inte i hjärnan. För jag har ont, jag har dålig ork, jag oroar mig för att mina kärl kloggar igen av allt omättat fett och allt detta är SANT!

Det är ingen som lagt på mig något skönhetsideal som dikterar att jag måste väga 66kg om jag är 1,70 lång. Utan det är så jag ser ut när jag sköter mig. Sen vill jag sova också…..

Nu kanske några blev intresserade av mitt BMI… 24ish det är precis normalt. Inte för tunn, inte ohälsosamt tjock.

IMG_4928
Se där! En mage som det växt sex barn i. Några strimmor, lite häng, lätta valkar (som beror på att jag envisas med att ha de gamla jeansen istället för att köpa ett par nya i en storlek större…Och naveln…ja den har ändrat lite form, krypt in och gömt sig.

 

Låt bli att hacka på folk som skriver om sin vardag, sina drömmar och mål. Gillar ni inte, låt bli att läsa! Hoppa på de som skriver skit om att hälsokost är bra för dig för det är det INTE!

Det finns så mycket skeva kvinnoideal i världen men det betyder inte att man inte ska få skriva att man vill träna och gå ned några kilo i vikt!

Nuff said!

IMG_4925
Mammaansikte

 

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen