EM, ojämlikt så det förslår?

Jag har tittat mycket på EM i friidrott nu. Och det är helt otroligt vad ojämlikt det är på klädfronten. Och jag inbillar mig att de filmar kvinnor och män olika…kan det vara så?

Till att börja med vill jag bara nämna att jag FATTAR att atleterna är beroende av sponsorer, att de behöver väcka något hos åskådaren och att de tjänar pengar på det. Men…blir det inte övertydligt?

Lämnar vi inget till fantasin längre? Och hur mycket sand försvinner vid varje hopp…? Det undrade maken i vilket fall…

Ändra sedan Florence Griffith Joyners dagar har vi sett spektakulära naglar, hår och kläder men tar det inte nya höjder nu?

Jag minns att jag när jag simmade oroade mig jättemycket för att baddräkten skulle åka in i rumpan, man ville inte visa för mycket liksom…Men nu verkar alla väldigt avslappnade kring detta. Men männens kläder…varför döljer det nästan allt? Eller man ser ju genitalierna genom spandexen på vissa men det är uppenbart mer tyg på män än kvinnor och jag fattar inte poängen med så olika kläder, om det INTE handlar om sexualisering. Och vissst kan en del vilja visa upp sig för att det ger mer uppmärksamhet men jag bryr mig faktiskt mer om prestationer än utseende, det stör mig som ni märker dessutom. Förtar en del av upplevelsen. Om det vore så att less gav snabbare tid, högre, längre, kraftfullare prestation…då skulle jag inte ha en halvmeter hår, tunga smycken, blingade naglar och lösögonfransar. Och minns, ju mindre kläder på en idrottare desto större risk att drabbas av ätstörning, det är ett faktum.

Så, nu har jag fått det ur mitt system.

/a

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen