Utförsäkrad

Jag vet, man ska inte skriva i affekt…men, jag skrev ett utkast i vilket fall som jag nu omarbetar…här är i vilket fall handläggarens slutknorr som jag lade till i slutet. Hon stavar lite fel…men…kanske hon inte har så stor skrivkunnighet….?

Ps. Ni skriver detta:

Försäkringskassan bedömer att du är i dagsläget förhindrad att utföra dina
arbetsuppgifter som ST läkare i högre grad än 50% på grund av dina besvär.
Dock bedömer vi att du har en arbetsförmåga att ta tillvara i ett normalt
förekommande arbete på arbetsmarknaden och att du skulle klara av ett
mindre påfrestande arbete som inte ställer högre krav på psykiska
uthållighet.
Försäkringskassan bedömer att de medicinska nedsättningarna inte hindrar
dig att klara av ett arbete inom exempelvis bagare och konditorer där
arbetsuppgifter i huvudsak kräver att hålla balansen i olika kroppsställningar,
på mer eller mindre stabila underlag eller skiftande arbetsställningar.
Vidare innefattar arbetet kontakter med kunder, leverantörer och kollegor.
Och därför ställs inte höga krav på psykiska uthållighet.

Min kommentar: Att jag kan stå på mer eller mindre stabila underlag i olika arbetsställningar gör inte stor skillnad om jag, som i AFUs bedömning, inte kan skriva rätt i beställningarna, glömmer bort bröd på jäsning eller inte har grädde i Napoleonbakelsen. Vidare är många kontakter med kunder, som jag antar inte alla är stammisar, inte gynnsamt för arbetsminnet och har man svårt med instruktioner tror jag inte det är rätt arbete för mig. Det som kräver mest psykisk uthållighet av allt är kontakt med människor, det är ett välkänt faktum. Alltså tror jag att slutsatsen här är fel. Utöver att konditorer och bagare världen över sannolikt skulle ta anstöt om man reducerade deras konstnärliga arbete med att de inte trillar omkull. Ds.

Och jag är förvånad över att de inte frågar om jag vill arbeta ho DEM!?
/A

Ett svar på “Utförsäkrad

  1. Jag har följt din blogg ganska länge men aldrig kommenterat. Men nu blev jag topp tunnor – är detta ett skämt? Hur kan man skriva ett sådant utlåtande med bibehållen självaktning? Inte för att jag är varken bagare eller konditor men båda yrkena kräver stor yrkesskicklighet. Eller menar handläggaren att du ska stå bakom disk? Och vad är ”vanligt förekommande arbete” numera? Börshaj? Influencer? Stå på dig!

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen