Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart, och gör Limoncello!

IMG_5382
Citroner och keramik från Form från Skå. Min lokala keramiker. Hon är så duktig. Är du i närheten av Skå, åk till Eva och handla allt du orkar bära, det kommer göra dig glad i hela själen!

 

 

Idag var två i familjen sjuka (jag undantagen rent somatiskt). Jag skulle till sjukgymnasten och sen var det inte mer med det. Jo, en säng skulle levereras till vår tillfälliga adress så det fick jag ombesörja. På kvällen försökte vi lägga barnen på det mest rationella sättet dvs. Maken tog Tylla, jag Edgar som gäspade och Fanny fick passa Frank i vardagsrummet. Tylla var övertrött och Edgar gäspade och BAD om att få gå och lägga sig. I det läget tvekar inte jag utan skyndar mot sängen.

 

IMG_5378
Så här kan det se ut med en misströstande mor och en övertrött gäspande pojkvasker…

 

Det tog emellertid nästan två timmar att få dem i sömn, oklart varför. De bråkar, stör varandra, kastar kuddar i pojkrummet och Tylla ylar och försöker kasta sig mot sin död genom att klättra över spjälorna i sin barnsäng.

I dessa mörka stunder undrar jag vad det är för fel på barn. Varför vill de inte somna? Uppenbarligen är de ju trötta…

Jag har flera teorier med olika grad av konspirationsteori samt en som går ut på att jag gör något fel.

Kan det vara så att barnen är understimulerade fysiskt? Är det egentligen meningen att de ska gå en mil varje dag i oländig terräng bakom sina föräldrar som söker föda i form av nötter, rötter och bär?

Kan det vara så att de är överstimulerade psykiskt och då får svårt att varva ned?

Badar mina barn för sällan? Man hör ju att barn ska bli lugna av varma, sköna bad…mina bad får tuppjuck av H2O, de blöter ned hela badrummet inklusive den vuxne som medföljer och vill aldrig lämna blötan och det brukar sluta i illvrål varje tagning. Därför utförs detta så sällan det är hygieniskt möjligt. Helst utförd det 300m längre upp på gatan hos min totalt avslappnade mor.

Kan det vara så att de VILL jävlas med sina föräldrar för att det är….kul? Nä, det kan inte vara en bra nedärvd egenskap. Sådana barn lämnades säkert på stigen på väg mot kvällens grotta och blev uppätna av den berömda sabeltandade tigern.

IMG_5381
Här tar vi en paus i gnället och tittar på hur det ser ut i mitt skafferi. Ser ni vad mycket härliga förpackningar. Tyvärr gillar jag bara Earl Grey av alla dessa och linfrön, resten är barnens.

 

 

Då kanske jag ska komma till den punkt som kanske beror på mig….Men nu har jag glömt den…..Då var det nog inget viktigt. För övrigt har jag under mina 18 år som mamma testat alla tänkbara sätt att söva mina barn (ej med läkemedel dock, det är det enda som återstår och som aldrig kommer ske) men inget funkar utom att vänta ut dem. För rätt som det är är de 18 år och vill för inga pengar i världen ha mig i närheten av sitt sänggående.

Det är som mamma alltid sagt, det blir alltid bara bättre, aldrig sämre. (men nu har ju hon bara två välartade barn…så hon vet liksom ingenting om detta egentligen). Men i det långa perspektivet går det alltid framåt. Så någon gång när jag är i pensionsåldern kommer barnen somna sött helt på egen hand. Då kommer de bergis dragande med barnbarn som jag ska passa på nätterna så DE ska få vila ut, åka på jävla SPAn och ha EGENTID!!!

 

Nä nu ska ni få receptet på Limoncello. Skitenkelt och urgott. Det frammanar sommaren också. Ifall det inte gör det går det bra att ta ett glas till och då skiter man i att det hällregnar utanför och att tomaterna drunknar.

 

Skärmavbild 2015-05-26 kl. 20.48.01
Här från en sida ur min ”kokbok” ni vet, den som inte blev av…Foto som vanligt av Karin Foberg.

    Cin cin!

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen