Helande vatten

IMG_5578
Idag på Gateau. Godsaker från detta ställe har jag inget emot att ruinera mig på. Sådant ger guldkant och bilring att flyta på. Och stela kärl…

Helt olikt Åsa Romson gillar jag att leva som jag lär. Varför? Jo för min värsta fiende är mitt eget samvete. Jag kan bara inte leva med att inte ha gjort så bra jag kunnat.

Hur kom jag på att skriva om detta kanske ni undrar, det finns ju FIFA och statsministerns icke kollektivanslutna byggkillar att skriva om t.ex,…Jo för naturen ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Och är man minister från MP då ska man enligt min mening inte göra miljövidriga saker. Jag ska inte rapa upp all skit hon gjort och hävt ur sig senaste tiden, ni VET vad jag talar om.

 

IMG_5580
Exakt SÅ ska det se ut inuti. MER glasyr, annars blir det ju torrt! Älskade den, kanske det blir en imorgon också.

 

Trots den totalt överjävliga boendesituationen nu måste jag kommentera ett inslag jag hörde på den förbenade radion i…..förrgår kanske? Jag har svårt med minnet nu och hela dagen igår försökte jag minnas just detta och kunde inte komma på det förrän det blev helt lugnt här hemma. Jag ska beskriva hur komplex jag är som människa också…;)

 

IMG_5588
För er som undrar, detta är källaren som TOM. Ingen vidare kommentar.

 

FullSizeRender
En låda full med samlade inspirationsgrejer…jag har tio sådana. MINST!

 

 

Jag satt på stolen i köket och drack kaffe (häftigt va?). Då hör jag någon från Naturskyddsföreningen säga typ:

-Vi ska räkna på vad svenskarnas konsumtion kostar på miljökontot även utomlands (fritt översatt).

Det är nämligen så att vi ju importerar väldigt mycket saker (eftersom vi har nästan noll inhemsk industri kvar) och utsläppen från detta sker ju på andra sidan klotet. Vi ser då på pappret ut som om vi är jätteduktiga men förgiftar floder i Indien, Kina och kanske Långtbortistan.

 

Min första reaktion var ordagrant (jag talar med radion, det gör maken mycket irriterad): – Men vaffan, nu för de väl ändå ge sig! Jag blir fan galen på alla jävla trädkramare. Ja så sa JAG, miljönörden. Många kraftord per centimeter eller hertz kanske det blir?

Mannen pratade vidare och det var väl tur för när han förklarat klart hade min hjärna vant sig vid resonemanget; och det framstod då som helt självklart att vi ska räkna in detta i vårt bokslut för det är ju vi som konsumerar detta!

Och till på köpet stöder det ju min uppfattning att vi inte ska handla så infernaliskt mycket skit heller. VI BEHÖVER INTE MER GREJER! Oooooooo. Jag tar i nu, men jag sitter här med flyttkartonger upp över öronen och inser att det är osunt att en människa som jag har så mycket saker. Jag KÖPER ju knappt något. Men det är hopsamlat under många många år (åja, så gammal är jag inte, men jag har sex barn och har ärvt en hel del efter farmor, mormor, farfar och morfar. Varför blandade jag dem på det viset?)

Så Moraklockor, konsertpianon, brunmålade stolar (mormor, hon målade ALLT brunt av någon outgrundlig anledning). Jag har till och med exmakens farmors festklänningar här, jag är en hamster….

Jag tycker det är dags nu att vi betalar miljöskatt på billiga skitsaker. På T-shirts från länder som smutsar ned floderna och inte ens kan sys så att tröjan inte vrider sig runt sin egen axel. Sådana kläder är engångs. Det vill jag inte ha! Jag vill ha välsydda och framförallt FÅ kläder, som jag ska vårda.

Sen idag knöts det samman med att Indien tillverkar billig antibiotika åt hela världen. Detta är kanske det allvarligaste hotet mot världen som vi känner den. Vattnet från dessa kemiska- eller biologiska industrier rinner rakt ut och det går lika bra att dricka det som att ta pillerna, inte om man är förkyld då för då har man ett VIRUS på vilket AB (läkarförkortning från studietiden, LM är läkemedel…jag kan många många fler. Det måste gå fort när man antecknar). inte hjälper mot. I sanning helande vatten. Skitfarligt!

Vi ska vara rädda om världen, den tål inte oss. Ska den räcka till och inte bli jättefarlig måste vi sluta jaga prylar, Thailandsresor och bensinslukande monsterbilar. Vi ska också sluta vara dumma i huvudet och kräva mediciner för saker som de inte hjälper mot. Indiska läkare kan dessutom sluta ge AB i tre dagar bara för att de TROR att det går lika bra som att följa riktlinjerna.  Tro ska man göra i kyrkan! På universitetssjukhus ska man VETA. Annars kan man lika gärna ägna sig åt ayurveda och ge kvicksilvertinktur (som jag sett i just Indien, mot hudutslag). Very efficient… Jo tack! Röntgade höfter på snedden gjorde de där också.

Antibiotikaanvändning som sköts fel kan leda till att alla bakterier via plasmider eller eventuellt bakteriofager blir resistenta mot alla nu verksamma medel. Och då dör vi snart av vanliga bondbakterier. Dessutom blir det snabbt spritt över världen pga våra resvanor. (Varför jag hoppade på Indiska läkare just här är för att det var exemplet i programmet, det finns säkert okunniga läkare över hela klotet!). Tror ni mig inte? Lyssna bakåt i tiden på radion. Allt på P1 är sant utom i Männsikor och tro och Ring P1. (En del saker är säkert sant i Ring P1 också men det är bara för hönsigt!).

Nu ska jag sluta irritera mig, men lova mig, köp inget mer skräp! Köp varsamt, och dyrt (dyrt för att det är handgjort eller svensktillverkat, ekologiskt eller på annat sätt måste kosta mer än en tischa för 59 kronor).

 

IMG_5581
Detta flyttar jag ifrån. Kundvagnar kastade i dikena, stenkastning och massa oro. Tyvärr, jag älskar detta ställe egentligen.

 

Jag ska vila nu. Imorgon måste jag packa, slänga, källsortera och knega dagen lång. Fy för böveln vad jag inte vill flytta mer i mitt liv!

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen