Tre timmar och trettioåtta minuter

 

IMG_5963
Jag har en verklig faiblesse för citrus, särskilt citroner. Limones. Växtzon II är inte för mig.

 

 

Det är den tid jag lagt på att lägga barn idag. Vanligen brukar jag roa mig med att summera saker, översätta dem i något som är lätt att förstå men idag avstår jag; för jag anar att det skulle göra mig riktigt ledsen att räkna ut hur många år jag ägnat åt detta tröstlösa. Den sista ungen har inte ens somnat än, han vimsar runt här och frågar saker så jag kommer av mig hela tiden. Mycket enerverande.

Vad har min dag bestått av då? MASSOR av olika saker faktiskt. Besök hos sjukgymnast med rynkad panna, vaccination av femåring, otaliga mail till arkitekt, revisor, byggkillar. Avlämnande av nyckel vid hyreshuset (värmen funkar ej, såklart!) och sen bestämde vi oss för att åka till Zetas för att kolla in växter, med barnen…bad decision. Och FIKA, för böveln, jag höll på att glömma det viktigaste av allt!

IMG_5965
I säkert tio år har jag velat ha den där ångmaskinen. Nu är den min!

 

 

Sonen var exemplarisk på BVC, tog det lugnt och sa inte ett pip när han blev stungen. Han hade laddat mentalt.

-Man måste” snappla” av, tänka ”det går över snart” och räkna till tre. Det hade fröken Ammi lärt honom. Han hann bara räkna till två. Det ska han berätta imorgon för henne.

IMG_5957
Frank hos BVC-sköterskan. Jag hade tänkt skriva ”syrran” men det är tydligen inte PK lägre. Hela jag är helt OPK numera…till och med kokboken är rasist…Helt ovetandes dessutom.

 

IMG_5956
Lång och smal var sköterskans budskap. Exakt som man ska vara tänkte jag. Hon sade att de inte talar om BMI…det tycker jag är intressant, särskilt som man verkligen inte behöver göra det när det gäller den här lille gynnaren. Varför ska man inte TALA om saker men ändå nämna dem? Edgar hade idag klämt i sig en hel gratängform med panerad fisk. Jag bad genast om receptet av Rosa. Här ska lagas gratinerad torsk en dag i veckan minst. När jag nattade honom fick jag ligga en bit ifrån. Fisk och vitlök tror jag var huvudingredienserna. Vi får snart veta.

 

 

 

IMG_5971
Jag älskar Zetas! Det gör väl alla förresten…

 

IMG_5970
Edgar var väldigt intresserad av tistlarna, VÄLDIGT!!

 

IMG_5981
Min söta unge, han kan verkligen ”grina upp sig” för en bild.

 

 

 

Han har mer att berätta faktiskt för efter alla den här dagens ärenden avslutade vi med att besöka tomten igen. Den hade fått husets position grovutstakad. Det blev lite rörigt, vi drog oss mot bilen och DÅ trampar F i ett jordgetingbo! SÅKLART! Maken är, milt uttryckt, lite obekväm ihop med insekter. Han räddade dock sonen ur svärmen och endast fem stick kunde jag finna på pojken. Kalabalik utbröt och även E började gallskrika, mest för att passa in tror jag. Jag försökte lugna de hysteriska familjemedlemmarna så jag kunde bedöma läget. Ett tag tänkte jag att detta är ju helt galet och funderade på att avvika. Det blev för mycket helt enkelt att JAG som är vidbränd ska vara den som reder upp saker. Men jag besinnade mig, tog ett andetag och klädde av F, synade sticken, sa till maken att nu måste vi vara lugna och sikta mentalt på DS barnakut. Jag bad honom ringa men det slutade med att jag fick köra samtidigt som jag talade med vårdguiden och höll ett öga på lillen. Frank var tapper och vi beslöt att avvakta och ta oss hem. Ett kaotiskt avslut på en alltigenom kaotisk dag.

IMG_5958
Jo, ni kanske har hört att Tylla ändrat sig lite i sin approach till livet!?! Numera lever hon farligt, on the edge kan man säga. Hon har lärt sig att krypa ur och spänna upp sitt säkerhetsbälte. Jag ser framförmig att jag kommer bli helt låst vid hemmet de närmaste månaderna…

 

IMG_5973
Förutom tistlarna och dammen var gruset mest intressant. Det går även att kasta…på syskon till exempel.

 

 

 

Nu är timmen väldigt sen för mig. Jag har värk banne mig från naveln och nedåt. Snart har jag värk från nacken och uppåt för jag tog det osunda beslutet att hälla upp ett glas vitt vin som nu står och ljumnar vid datorn. Jag tål inte alkohol. Punkt. Jag är nog allergisk som en etyliker på TNE en gång sade till mig där han låg på sin madrass på golvet. Han bara tålde inte alkohol.

 

Imorgon ska jag skriva om vilka beslut som fattats på inredningsfronten efter idag och sen ska jag berätta om godtycklig prissättning av tjänster rörande husbyggen. Det kan hända att jag tar till brösttoner då…Kanske.

 

Sen en efterlysning igen. Bra bloggar, välskrivna och med ämnen som inte är förknippade med skönhet, smalhet, fylliga läppar och hårförlängning…kan ni tipsa om det?

Aloha!

FullSizeRender
A moment on the lips, forever on the hips som den ende supermodellen jag känner en gång sade till mig. Den var stor, kanske onödigt stor men statan vad god den var. Det var tur jag tog den också för annars hade jag nog krisat ihop helt vid getingattacken.

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen