Badrumsfunderingar

 

Skärmavbild 2015-06-18 kl. 16.48.24
Lavender Pinocchio heter den här rosen. Jag tycker egentligen inte om att ha rosor i trädgården. Jag har taggskräck men en gång läste jag om en brunrosa ros som jag sedan dess letat efter. Jag tror inte det var denna, snart hittar jag nog lappen jag skrev namnet på, men något åt detta håll ska det vara tycker jag.

 

Vi närmar oss byggstart (tror och hoppas jag) och det gör att vi måste spika några saker. Badrums och köksinredning bland annat. Jag brukar ofta säga att jag gillar nedtonade saker, intet lulllull. Jag är också väldigt petig och envis. I förväg hade jag bestämt mig för tvåfärgat i alla våtutrymmen. Grå-vit, brun- vit eller eventuellt helt crazy på lilla toaletten. Vi började kika häromdagen, en av våra få lediga dagar tillsammans. Vi åkte till Höganäs kakelcenter i Ulvsunda. Där hittade jag ett fint hexagonalt klinker i svart. Jag gillade det men det var aningens för små plattor. De hade en hel del HELT urflippade grejer också, svarta blanka och marmorlika plattor med guldornament i form av rosslingor!?! WHAT?? Jag noterade vilka saker jag gillat och så gick vi tvärs över gatan, till Konradssons.

 

IMG_5944
Här samma mosaik som jag valde till min mamma för länge sedan fast i en härligt turkos färg. Mässing har jag börjat gilla nu på äldre dar. Det är Höganäs och Tapwell tror jag

 

IMG_5946
Så här gör jag numera jag fotar allt för att komma ihåg. Enda sättet.

 

 

 

IMG_5951
Här testar jag lite färgkombinationer. Svedbergs fina seria Front i vitt-vitt ihop med plattan jag vill ha på golvet i stora badrummet.

 

IMG_5953
Här är kaklet jag vill ha i samtliga WC/toalette/bad. 79kr/kvm. Det jag förlorar på gungorna tar jag igen på karusellen…

 

FullSizeRender
Här är den betonglika plattan. Så fin tyckte jag.

 

 

 

 

Vi gick in med lilla T som fick gå själv så mycket det gick, livet blir lite lättare då. Jag hittade genast golvet jag letat efter till stora badrummet. Det liknar det vi hade i gamla huset. Efter en ganska grundlig vända bad vi om lite hjälp. Jag ville veta om de hade sexkantiga klinker. Jo då det hade de, nyinkommet! Den plattan föll jag omedelbart för. Den var större och skulle passa mycket bättre ihop med väggarna som vi redan bestämt oss för. Det får bli samma i båda våtrummen på nedre plan. För att det ska hänga ihop lite. Jag frågade också om en blandare jag sett…men killen visste inte på rak arm vilken jag menade så han fick följa med när jag visade.

-Å, den. Den hänger ihop med resten av inredningen. Sa han på vacker skånska.

-Jaha, du menar att allt är ett ”set”?

-Jaaaaaou (dvs skånska för J A!)

Jag vände mig mot maken. Han visste att jag dagen innan ondgjort mig över alla dyra och FULA badrumsmöbler som alla verkar älska….Jag hade blivit omvänd, momentant. Detta trots att hela modulen var svart. En färg som visserligen är het men som jag inte tycker passar oss och som jag är rädd att man tröttnar på. Hela rubbet skulle gå på ca 40000kr och totalt spräcka vår budget. Jag rationaliserade snabbt bort de fasta duschväggarna (jag gillar egentligen inte sådana alls och vill hellre ha en fodrad gardin som stänkskydd). Den fanns i vit och jag hoppas verkligen att vi tar den för det skulle lösa ALLA förvaringsproblem i badrummet OCH jag skulle slippa en ful toapappershållare som ingen annan än jag fyller på eller tömmer….

Nåväl. Vi behöver nu bara beställa porslinet från Tyskland och så är allt klart faktiskt.

På eftermiddagen gjorde jag något nytt, jag köpte in sju stora kartongbitar som ska agera moodboards för huset. Jag tror att det skulle underlätta kommunikationen med resten av familjen. Jag har nämligen allt i huvudet och kan se resultatet (mer eller mindre) där. Övriga verkar vara lite mer fragmenterade. Pedagogen i mig gillar detta grepp men snåljåpen tyckte det var lite onödigt dyrt. Men som maken säger, på det stora hela är det ingen kostnad. Har man sagt DET tillräckligt många gånger får man leva på vatten och bröd….eller snus.

 

 

IMG_5945
Tidigare har jag dissat trämönstrat kakel men detta ser mer ut som betong. Jag gillar det faktiskt. Men jag skulle inte ha det hemma men kanske på en cool arbetsplats?

 

Skärmavbild 2015-06-18 kl. 16.47.58
Här är samma ros som ovan men med en annan ton. Väldigt vacker den med fast den går i aprikos.

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen