Solbrist byggde denna sköra kropp…

IMG_7324
Regntungt över nejden

Men skulle kunna tro att detta handlade om sjalar och D-vitamin men se det gör det inte. Det kommer det skrivas avhandlingar om senare i tideräkningen, det är jag övertygad om. Nej detta handlar om min högst privata brist på sol (som jag nog delar med 99,8%av Sveriges befolkning som ej rester söderut i år). Jag misströstar. Det hjälper inte alls att det blir sol fram på kvällskvisten. Jag vill ha gassande sol och kunna åka med barnen till stansen och få sitta i skuggan och stöna av värmeslag. men så verkar det inte bli. Jag räknar antalet soldagar på ena handen här…

Jag har förvarnat maken om att jag kan komma att göra något drastiskt framåt oktober. Jag står inte UT med ett helt år till utan sol. Jag kommer bli benskör som lök på moset. Jag är snart en klimakteriekärring ju!!!

IMG_7325
I ett anfall av kreativitet bestämde jag mig för att lasera en av de nya hyllorna jag köpe igår. Jag köpte 11. men det blev hur fult som helst och sen prövade jag en till….den ser sur ut. Snart ska den få sig en omgång till.

 

Imorgon drar vi mot Dalarna och farmors mors hus. Ett rum och kök var det på hennes tid, utan el och vatten i huset. Utedasset låg goda 25-30 meter in i skogen…ingen lek för en liten tös på fem år när det är dags. Älgarna hade kafferep när man kom. Björnarna dansade limbo….Men nu saknar jag dasset i skogen. De står kvar men det går knappt att ta sig dit. Det har vuxit igen.

Vi packar så lite vi kan, vi ska bara upp över natten, sen hem igen. Måste skona farbror Lennart, han är liksom inte gjord för fyra barn och 90 decibel (eller 120?). Det kommer bli mysigt, och kanske myggigt?

Jag kanske kan lura med alla till Hildasholm? Jag hoppas, hoppas på det.

IMG_7302
Bakom huset hittade jag fjantareller, och en Karl Johan! De gav jag till flickornas pappa. Sedan hittade jag några fler, de fick maken. All is good!

 

IMG_7299
Jag återkommer ständigt i tankarna på att jag gjort fel när det gällde den här flytten. Jag borde varit med misstänksam. Men är man uppfostrad utan att någonsin ha blivit ljugen för eller lurad…då tror man gott om folk, även mäklare. Nu bor vi här, minst fram till jul med ett duschrum som är hälften så stort som min garderob i förra huset. Jag är skitföbannad på han som sålde en tomt som inte gicks att bygga på direkt, på mäklaren som visste detta men struntade i att informera oss och på kommunen som satt så många käppar i hjulen de bara kunnat…men vet ni vad? JAG är INTE att leka med;) Tacksam ändå att ha NÅGONSTANS att bo och vi trivs faktiskt bra på sätt och vis trots att det är dubbelt så dyrt som huset som var mer än tre gånger större. Spartanskt är ordet.

 

 

 

Nu blir det inget mer för jag ska packa. Mat, kläder, (regnkläder), badkläder, dricka, blöjor och hygienartiklar som det så fint heter. Och Johanna, förbered dig för anstormning på fredag. vi måste BAAAADAAAAA!

 

Kram å gonatt

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen