Tylla ringer BRIS

IMG_7639
Jag tycker så mycket om tistlar. Då kanske en del tänker att det speglar min personlighet…näpp. Det betyder att jag har en excentrisk smak. God smak för att vara exakt! Imorgon ska ni få se vad jag köpt till den lilla myndiga dottern (som är två centimeter längre än jag). (ÄR):

Hej allihopa! Ni har säkert undrat hur jag har det. Jag FÖRSTÅR det! Därför tar jag mig lite tid nu att meddela mig med omvärlden.

Alldeles för en stund sedan klarade jag för första gången av att säga två ord i följd. Och det var två ord som passade ihop visade det sig. Föräldrarna (som jag fått lära mig att det heter de där gamla och långa som jag bor med) blev helt stumma av beundran, en av dem applåderade. Jag sa:

-Min ma ma. Egentligen är det ju tre ord, men de fattar ju inte nåt så jag lät det passera.

Idag har vi släpats runt i bil hela dagen, jag och de andra små. Hon den halvstora fick också följa med. Hon är lite mittemellan. Hon verkar fatta att det är något fel med föräldrarna men kan ändå inte riktigt förstå mig. Mycket frustrerande. Missförstå mig rätt nu, jag GILLAR henne men hon är inte helt med på mina noter. Rätt var det är, mitt i en lyckad lek (t.ex den där jag går så långt bort från alla jag känner utan något direkt mål utom horisonten) bara slutar hon leka. Hon ropar då på föräldrarna som kommer och tar mig tillbaka till det där hemska stället de bor på.

Jag har försökt fly så många gånger nu utan resultat att jag nog ger upp snart. Man får kanske inse att detta är min lott i livet, föräldrar….två dessutom. Som gör inget annat än jävlas med en och kränker en.

Kränker tänker ni, det är ett starkt modeord jag plockat upp. Men det är faktiskt det det är frågan om här. För allt bra jag kommer på sågar de så fort de får nys om vad som är på gång. Doppa saker i fontänen i duschrummet till exempel, JÄTTEKUL! Det blir de helt galna av. Pilla in saker i näsan, det är också väldigt roligt. Faktiskt är det ett ypperligt sätt att öva finmotorik på för en som jag. Det passar bra som finmotorisk övning för vuxna att pilla ut det också. Varför det ska vara så förbjudet kan jag inte begripa.

Mamman tjatar och tjatar om att låta barnen känna kärlek och trygget och att man inte ska kränka dem. Hon menar då att HON verkligen är en bra person och att HENNES barn kommer bli så jävla fantastiska. Jo, det kommer jag bli men det är banne mig inte HENNES förtjänst. Hon gör ju inget annat än just kränker mig och förringar mina idéer.

 

IMG_7519
Här visar jag en klassisk ”surning” i Björklunds hage. Den fotade hon, och det kan jag bjuda på. Ett skolboksexempel om jag får säga det själv. Notera att jag pressar hakan mot bröstet så att jag får en dubbelhaka, mycket bra utfört.

 

Jag har nu lärt mig att sura också. Jag har observerat min omgivning länge och kommit fram till att om man korsar armarna över bröstet (jag gör så gott det går här med mina runda korta lemmar) i en barsk pose, tittar ned i golvet och skrynklar ihop ansiktet, då ser andra att man blivit trampad på. Jag har testat ett flertal gånger men det är något jag inte gör rätt. För de vuxna skrattar åt mig då! De tycker jag är SÖT!!??!! De är totalt sinnesförvirrade tror jag! Hur kan man göra så mot ett litet barn som faktiskt för första gången lärt sig att hantera sina känslouttryck något mer sofistikerat? Kränkt är ordet. Och det kommer mer. De fotar mig utan kläder. Och säger att de ska göra PLAKAT av detta om 17 år ungefär….VA? Hur i hela friden är de funtade?

Jag blev så arg idag när jag trots att jag kan gå måste bli buren hela tiden. De har inte fattat kopplingen lära sig gå (vilket de tjatar om och hoppas på från ens första andetag) och att sedan få fortsätta öva på detta så att man så småningom kan springa långt hemifrån…vilket de ju också verkar vilja om några år. Jag blev buren som sagt och sedan fastspänd, mitt bland alla roliga bilar, bord, stolar och hästar….De gav mig ett par solglasögon att leka med….de bröt jag snabbt sönder. Jag trodde jag skulle få en våldsam reaktion eller åtminstone glass, men nej. Jag tror nästan hon mamman blev glad!?! Jag hoppas de har vett att ”terapispara” åt alla sina barn för det lär vi behöva senare.

Sömn är ett annat problemområde. Varför ska jag tvingas sova hela tiden? De håller på så mycket med detta och proppar mig full med mat i flytande form så att jag nästan blir medvetslös varenda kväll. De kan väl sova själva för tusan! De pratar ju inte om annat än hur trötta de är och hur mycket vi stör deras sömn. Jag skulle kunna klara det här hushållet bättre själv om de bara höll sig sovande på sina rum. Herregud så här ser ut med saker staplade på varandra och lagda i massa lådor. Man hittar ju INGENTING på det viset. Nej det ska ut på golvet, ligga väl synligt och för böveln inte ovanför mitt huvud. Childism har hon läst om den där mamman, hon är intresserad av hur man anpassar världen och samhället till barn….då har hon lite att läsa på kan jag lova, skona oss!

Så fort jag får tag i den där iffånen igen ska jag slå numret till BRIS. De får komma och hämta mig faktiskt. Detta kommer ta en ände med förskräckelse. Jag hoppas bara att de förstår mig på andra sidan luren och att det inte är vuxna som jobbar där! Nu ska jag sova tydligen….tvi vale!

 

FullSizeRender
En sån här tårtbit tog jag mig idag, så god!! Ska se till att lista ut hur man gör också!

 

Hej igen! Jag bara måste få skryta lite om Tylla, hon sa en tvåordsmening idag för första gången. Min MAMMA!!! Ååååååå gud så härligt! Hon är verkligen på gång nu. Hon går till frysen också och säger ”klaaad klaaad”, det betyder choklad. Vi har haft chokladglass därinne tidigare. Hon blir riktigt upprörd när man bär henne därifrån. Då kan hon ställa sig med armarna i kors och titta under lugg, hon är sååå sööööt! Lilla gumman, det är nästan lite sorgligt vad snabbt det går. Snart börjar hon väl skolan också. Min äldsta fyller 18 strax. Hon har alltid sagt att hon ska flytta hemifrån så fort det går(?) men nu, när hon insett att det kostar pengar och innebär en hel del arbete, är hon inte riktigt lika pigg på det. Men jag gillar henne så det går bra att vara mambo ett tag till. Hon sköter det mesta av sitt själv dessutom.

Men Tylla den lilla godingen, hon är så söt men jobbig. Hon sticker hela tiden iväg på nya äventyr. Man får passa henne NOGA! Och ibland är det bäst att spänna fast henne i vagnen, eller bära helt enkelt. Man orkar inte ränna efter henne hela tiden. Tänk att barn inte förstår att de skulle försvinna om man inte ständigt jagade efter dem…

Men idag hann vi med lite iallafall. Vi åt en härlig lunch på Lovö som jag meddelat tidigare. Där var ganska mycket folk faktiskt. det strömmade till hela tiden. En underbar blå Bugatti stod där när vi kom och jag kunde briljera lite med att säga:

-Åh, ser ni vilken fin Bugatti! Jag förstår verkligen inte hur jag lyckats lära mig namnen på alla gamla bilar och att känna igen dem. Det måste komma från pappa. Han kan alla flygplan också. Jag kan bara några stridsflygplan, DC3, ett fransk Mirage och….eller jag kan nog känna igen en hel del flyg jag med verkar det som. Helst hade jag velat kunna flyga dem också.

 

IMG_7665
Här strax innan Tylla bänder sönder mina älskade Marc Jacobsbrillor. Jag blev inte arg, maken sa att jag ju kunde köpa nya. Jag har ju ändå haft dem i sju år nu…SJU år??? WTF! Jag köper nya på måndag.

 

Nej, nu spårar jag ur, jag ska sätta mig med maken och en tonåring och bara glo på några rörliga bilder strax. Kvalitetstid kallas det visst, sömn kallar jag det.

 

IMG_7634
Jag ska besöka Lovö Magasin när det är kyligt också. Att få sitta i den ladan har jag inget emot. Väldigt fint och mysigt inrett!

 

Jo, idag fick vi en fantastiskt fin bild på lilla Tylla när hon sitter på toaletten, hon gillar att pröva det. Kanske det skulle bli en jättefin studentbild???

Gonatt!

2 svar på “Tylla ringer BRIS

  1. Tack för ett underbart roligt blogginlägg. Som mor, mormor och utbildare för blivande barnskötare var det med ett leende jag läste. Hög igenkänningsfaktor.

    1. Hej E!

      Vad roligt att du gillar! Ja här kan man lära sig ALLT om knasiga barn och föräldrar! Det får du tipsa dina studenter om!!! Från vaggan tillgraven förresten!!!

      Anna

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen