Barnpanik

IMG_1904
Jag minns inte vad butiken hette men jag återkommer i ärendet. På torsdag tror jag…men det kändes helt rätt. Med undantag av att jag närmaste åren inte kommer behöva kläder. Ska ju hasa omkring i landstingspyjamas och vara ful…så är livet.

I ett infall av panikartad tristess/utmmattning fick jag en lysande idé. Vi skulle åka till Bromma blocks för att handla pyselsaker för att inte bli galna i vår etta ihop med de tre minsta barnen.

So far so good.

Vi packade in oss och styrde iväg norrut. Nordost kanske rent av. På vägen får vi sms från äldsta dottern, hon som är vuxen och nyligen deklarerat att hon är vegan (vad fan gör jag för fel egentligen???). Jag såg en chans att komma undan lunchbestyr och jag bestämde att hon, jag och maken skulle äta suhi till lunch.

I BB styrde vi mot Leksaksaffären och därefter Panduro. Edgar var minst sagt missnöjd. Den sak han suktade efter (som ingen visste vad det var) fanns ej. Jag valde en leksak var till honom och Tylla och Frank fick välja själv för sina födelsedagspengar från min farbror. det blev en robotdinosaurie.

På Panduro utbröt nästintill kaos. Edgar kastade sin transformera och gömde Tyllas…..jag ska ALDRIG mer handla med barn ALDRIG!!!!

IMG_1928
Guld, brunt och två olika rosa!!! Vad passar bättre ihop med gröna ögon? Ingenting!

 

IMG_1927
Till och med asken är snygg!!! Den kommer jag ha svårt att slänga.

Vi gick en trappa ned, jag hade fått ett nytt sms från dottern om att inhandla en present till hennes väninna. Från ett dyrt modehus….det fanns inte. Men på väg ut föll min blick på en ask med ögonskugga….YSL. Sist jag handlade ögonskugga var 2011 i samband med att jag skulle gifta mig. Då blev det turkost och löst glitter till och med i samma nyans. Nu har vi en fest om några månader och jag tänkte…kanske….det är OK med ett nytt inköp???

Jag var i sällskap med F och E. Maken beställde mat ihop med T som var fastspänd, det är säkrast så. De lyckades riva loss både en och två av testerna i stället under den ytterst korta stund jag var i butiken. Pust och stön och påminn mig att ALDRIG handla med barn igen!!!

Frank fick plötsligt för sig att springa så snabbt han bara kan bort ifrån mig och sin bror…..jag orkade knappt ropa efter honom.

IMG_1903
En avskalad pop-upbutik helt i min smak. Mina ivriga killar gick inte att lura ur bild. Men hellre det än att de bortsluter elen….

En ny butik skådades, där Noa Noa brukade ligga….Jag tyckte det såg härligt ut och släntrade in. Efter bara någon minut har E hittat personalingången, öppnat dörren till elskåpet och jag känner pulsen stiga över vad som är acceptabelt när man ska titta på kläder för att fördriva lite tid.

Expediten säger lugnande att det är OK, han stör inte.

-Inte dig kanske, sa jag lite avmätt. Jag gick ur butiken men kom tillbaka in efter att ha fångat F i flykten.

Jag såg ett härligt virrvarr av papper och metalltråd…tror jag. Hon berättade att det var konst, som skulle symbolisera rymd. Spm i utrymme, inget utomjordiskt. Jag förklarade att det var precis min smak och att jag verkligen gillade butiken. Den var ej menad att vara permanent utan en pop-up. Vad synd tyckte jag. Jag lovade att återkomma senare i veckan utan barn….den hette något i stil med slow…living….lugn och ro. En butik för mig alltså, utan barn UTAN BARN!!!!

Jag tog barnen mot det håll där maten fanns. Det var strax klart. Men då ser vi Honeycomb. Ett för mig okänt ställe även om konceptet är över 30 år gammalt (jag var med min amerikanska syssling på et liknande i Bridgeport på 90-talet och då blev jag hänförd!).

Frank hajade snabbt konceptet, han tog en bägare, fyllde med vaniljglass och började sedan ösa på jordgubbar, geléhallon, M&M, chokladsås och center….Smaskens! Edgar gjorde samma med chokladglass, oreos, strössel och jellybears. Dyrt och smaskigt. Det fick blev deras lunch!

Skärmavbild 2015-11-07 kl. 15.55.32
På Neko sushi får man nio mycket små (vilket egentligen är en bra sak) för 9,90/styck. Det hade varit bättre med fler avokado och mindre gurkrullar och kanske en med omelett?

Vi plockade upp äldsta dottern i Brommaplan och åkte hem för at pyssla och äta. Sushin imponerade INTE. Dyrt och fattigt. Där handlar vi aldrig mer. Ska man äta sushi här i krokarna rekommenderar jag Art sushi i Alvik. Mycket gott!

 

Nu gör vi helg, försöker att inte ha ihjäl varandra och då är klockan bara fyra än….

 

FullSizeRender
Jag hann med att köpa fyra reflextofsar till mina döttrar på Pour Toi, min nya favoritbutik i Nockeby också!!!

 

 

 

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen