Bland palsånger och krosor….

IMG_2770
Här är hon min lilljänta, såååå bestämd, hon ska shykla, i träskor, på grus, naken om baken men i brorsans linne. Annars blir hon arrrrrg. På Fannys cykel som fyller 16 år imorgon. Fanny själv blir 19, tänk att jag varit mamma i 19 år! Jag som bara är 35!!!!

Jisses två dagar på jobbet och migränen är redan ett faktum. Idag kan jag ju förstå för jag skulle göra en ”sit in” dvs ett test på mig som läkare (empati, respekt, teknik, teoretisk kunskap och vanligt folkvett ska bedömas) med en specialist närvarande när jag undersökte en patient. Det gick över förväntan (har alltid mkt låga förväntningar på mig själv men höga krav) men anspänningen innan och lättnaden efter gjorde att jag liksom hamnade i en hjärnkris. På toppen av detta svämmade akuten över för andra dagen i rad och en person kom nästan 40 min försent varför jag och en till fick jobba över…utan betalt i en halvtimme. Ingen höjdare m a o. MEN, imorgon är jag leeeeedig, och dagen efter och dagen efter (ska skola in ett barn i förskoleklass) så ni kan förvänta er massor med babbel om högt och lågt (hoppas jag). En viss risk finns att jag bara packar upp flyttkartonger, städar, tvättar gödslar tomater och baka beigneter….För min äldsta unge fyller år imorgon så jag ska BAKA! Och inte vilket bak som helst utan franska grejer med öljäst, kanderade apelsinskal, ricotta och frityrolja! rena hälsokuren alltså. Det roliga med detta är att jag letat i över en vecka efter öljäst, något som fanns överallt förr men nu verkar vara en obskyr produkt. Jag har frågat i Frankrike på både apotek och i affär, på svenska apotek och matvarubutiker. Till slut kom jag på att gå in i en hälsokostbutik och där fanns det både flingor och tabletter. Jag hade nog behövt pulver men det är lätt fixat.

And now to something completely different….

Tylla tar stormsteg framåt i utvecklingen. Hon babblar på och säger de mest häpnadsväckande saker. Har blivit torr dagtid på kuppen och tar då hem silvermedaljen i grenen bli rumsren fortast. Alva vann guld, hon var helt blöjfri nattetid innan två!

De är lite lika de två döttrarna annars också. Talar med helt egen dialekt kan man säga….trosa=krosa, Palsång=kalsong osv. Hon är en jäkel på att sjunga också. mestadels Ninjagosången, Bada nakna och en låt från Barnkanalen om en pappa som byter med sitt barn och går på förskolan i velour….roligt faktiskt. Putin skulle nog ogilla, inte ett dugg manligt….

Precis när jag skulle börja skriva, efter ordet JISSES, så började T yla….jag satt en bra stund med henne och undrade varför just jag ska ha sådan otur med barn som sover galet och att det nu, i samband med hennes snabba utveckling, är över med att hon sover hela nätter (eftersom inte hennes bröder gör det än så blir det ju lite mycket liksom när ens enda säkra kort börjar krångla). Jag hann tänka att det nog beror på att hon fått insikt i att hon är dödlig och att ångesten gör henne orolig…snacka om att överpsykologisera va?!? Men hon somnade om och det finns gott hopp om att jag somnar med laptopen på magen under det att jag försöker se ”Ett fall för Vera” för tredje gången den här veckan….Så nu, over and out, brittisk överviktig kriminalinspektör väntar på mig, i sin lodenrock och filthatt. I love that shit!

2 svar på “Bland palsånger och krosor….

  1. Anna,
    Jag och min man hade förmånen att träffa dig på Danderyd igår, 2/8. Och ja, det var en förmån. Jag var inte den ”drabbade” men fungerade som sällskapsdam, sittandes på den hemska klappstolen med pinnar.
    Du hade kunnat skicka specialisten till oss så hade jag berättat att du är en av de mest engagerade läkare vi träffat. Med stor empati, delaktighet, teknik, respekt och mycket folkvett ger vi dig betyget MVG. Ja, så heter det ju inte längre, men vi är så gamla och kan bara det systemet.
    Grattis Landstinget! Ni behöver fler läkare som Anna.
    Hälsar
    Katties Brunberg

    1. Åh, Vilken härlig kommentar! Det var väldigt trevligt att få ta hand om ”er” igår. Jag hoppas att allt ordnar sig nu!!! Och är det OK om jag använder detta i mitt CV????

      Ha en härlig fortsatt sommar och hoppas vi slipper träffas i liknande situationer framöver!! Ffa inte på varsin hemsk pinnstol!

      Anna

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen