Lätta att behaga….

Jag vet, jag gör inte allt rätt men jag gör ta mig fan inte allt fel! Tjuriga barn är det värsta som finns. Eller, jag kan förstå tjuriga trötta, hungriga, misshandlade barn som har attityd men man vaknar liksom inte så. Jag vågar inte säga mer…jag får tillbakakaka. Hur som helst dagen är till ända. Vi har jobbat på väldigt bra och det beror på att vi inte var ensamma…..En hel garderob har vi byggt (en halv eg för ena halvan fanns men nu är den HEL).

Jag har inte låtit någon gå hungrig, jag har vilat mig exakt så länge som det tar att kasta i sig en liten skål köttfärssås och spagetti samt klunka ned en halv alkoholfri öl. Resten av dagen har jag varit på benen. Håret nästan krullade sig av svett trots att det var plattat och fint.

Det hjälpte väl inte att jag somnade vid fem inatt heller kanske. Tylls har börjat krångla lite. Hennes nya giv är att somna vid halv nio, för att lagom till att jag somnar, VAKNA. Sen håller hon på precis så. Just när jag drar första snarkningen då gallskriker hon. MYCKET arbetsamt. Så för att bara ha fått 4,5h sömn är jag ganska pigg nu tycker jag. tur man inte skulle jobba kväll eller något. Imorgon blir det rondning vid 8.30 och sedan akuten fram till 18.30. Ett ganska drygt pass på tio timmar. Sen arb måndag och vips ska jag flyga till London med min snart 15-åriga dotter Alva, mitt ständiga solsken…;)

Äh, jag var nog ganska besvärlig som tonåring jag med….eller? Jag minns inte mer än att jag ville sy, gärna sent på natten och sen se på deckare. Ungefär som nu alltså. Jag har inte ändrat mig ett smack.

Jag lyssnade på Stil om Carin Rodebjer i fredags och en gång till under den sömnlösa natten. Hon verkar väldigt trevlig, genomtänkt och….lik MIG!!! Ha ha ha så intressant att jag bara gillar de som påminner om mig själv så där mycket (utom maken då). Undrar jag vad herr Freud skulle säga om det….Jag kollade snabbt upp hennes kläder, tyvärr inte riktigt min bag även om jag gillar tänket. Fast jag tycker nästan inte om några kläder längre, jag ser ingen tydlig röd tråd i det. Jag vill liksom ha Jean Paul Gauthier på 90-talet (inte för att jag vill klä mig så men för att se trenden) tydlighet som skiljer den ena från den andra. Eller hantverk, eller linjer men inte en salig blandning. Eller så är jag en sån som bara gillar kläder som jag vet skulle passa mig och min kropp. Ja så är det. Jag vet vad som klär mig (på ett sätt som jag gillar) och allt annat är fult. Punkt. Dogmatisk som vanligt på bloggen. I verkliga livet en pragmatiker, såklart. Annars blir det svårt att leva. Positiv är jag också och jag liksom älskar Rodebjer bara för att hon verkade så sällsynt sympatisk.

Nåväl jag låg och tänkte mycket på kläder när jag var vaken inatt. Jag har just fått hem alla tyger som tidigare var på en fabrik för att mina egna modeller skulle sys upp. Först tänkte jag donera allt till skolan, sen kanske sälja men nu ska jag behålla ALLT och faktiskt försöka sy mina egna kläder framöver. För alla tygerna är valda med omsorg och jag har allt som behövs för att faktiskt få till detta. Utom TID! Och yta….det visade sig återigen att jag har betydligt mycket mer kläder än maken. Jag hamstrar. Men det förklarar jag bort med att jag faktiskt använder 90% av alla kläderna.

Jag har köpt saker jag gillar och de används. Just när jag tänkte den tanken kom jag på vad som hindrar mig från att använda allt…SKOR! (Och det faktum att jag arbetar i pyjamas…) Jag behöver antagligen mer SKOOOOOR för även om kläder blir omoderna så blir skor det mycket fortare. Ni hör ju att jag spårar ur här. Mitt inre kämpar mot sig själv. Jag BEHÖVER inte mer kläder, naturen döööör av mer kläder men jag älskar ju det…(kläderna alltså) suck. Kanske enda sättet att orka med är att faktiskt sy själv. Usch vad jag är sträng mot mig själv. Och jag som ska till London…jag får köpa tyg, eller kanske mer hitta tyg, på gatan. Överblivet tyg som jag kan sy i…..

Nu ska jag vila. Jag är lite medtagen, småbarns- och tonårstiden är inte för veklingar, det är för……jag vet inte. Pedagoger????

Tjoooooohooo.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen