Dag två i sjukstugan

Hej på er. Att vara kroppsligt sjuk men ändå behöva göra allt det som måste göras i ett hushåll är ingen enkel ekvation. Dessutom har vi ju ett helt hus som vi bara måste får ordning på här….maken tycker vi ska ha nyårsfest!?! Alltså jag ÄLSKAR nyårsfester men glansen falnar något när man måste ha byggställningen med på partyt….

Idag har jag lämnat tre barn på respektive ställe. Strax innan vi lämnade huset fick jag en mental härdsmälta. Jag satte mig med ansiktet i händerna och blev helt TYST. Det har en sådan förvånansvärd effekt när jag blir det….tysthet, det nya svarta (öäs skriket). Barnen blev, med lite påputt från maken, följsamma och kom in i bilen. Inga skrik, ingen gråt från någon! Vid dagis kom fröken Linda emot oss, brett leende. Hon kom TILL BILEN och lyfte ned lilla Tylls, och gav mig den allra varmaste känslan. Sade att Tylla var förskolans solsken, alltid glad och rolig! Men ÅH!!!! Då gör jag inte allt fel ändå, ungen är lycklig på dagis….va??? Obetalbart att få höra det, och att få sådan service! Jag älskar dagiset, jag vill typ BO där!

Killarnas lämning gick också bra även om det för Frank är ett logistiskt helvete med att ha kläderna på fritids, men skolan i en annan del av huset och sedan få springa fram också tillbaka mellan rast, lektion fritids osv. Jag fattar INTE hur de tänkt där. Men även där, bara glada miner!

Jag hade tänkt skriva kort men det går ju inte….

När jag kom hem ägnade jag en minut åt att ANDAS. För att orka ta disken, och tvätten och sen med gott samvete kunna VILA, varför jag ju är hemma sjuk och febrig. Men min hjärna är ändå på…så jag tänker, och tänker, på allt som rör sig i vårt/mitt liv. Det är så MYCKET nu! Och ingen pardon känns det som. Så jag tänkte att jag behövde göra en lista igen. För er som är nya i gamet..dvs som småbarnsföräldrar! Här är min lista för en smidig morgon med småbarn.

  1. Kvällen innan, ta fram kläder till varje barn.Läs alla viktiga papper, scheman osv så at ni inte missar en frukt, en handduk eller läxa att lägga i ryggan. Göm diverse elektroniska leksaker som iPads mm så att barnen inte direkt på morgonen börjar leka, sådant blir aldrig bra och försenar.
  2. På morgonen, börja med frukost, därefter kläderna (på så sätt slipper man spill på kläderna och tvingas ej ställas inför att hämta nytt).
  3. Borsta tänder, på alla även sig själv!
  4. Eventuella ytterkläder på och välj skor till dig själv som är lätta att få på och av. På så sätt sparar du ryggen och slipper halka runt i de där blå plasttossorna den slaskiga och hala årstiden.
  5. Vinka lagom mycket och tänj ej gränserna. Jag har tyvärr gjort bort mig där vilket innebär att jag måste backa 150m till bilen under det att jag vinkar ivrigt, gör hjärtan med båda armarna böjda mot skallen och slänger kyssar hit och dit….kan uppfattas som psykotiskt.
  6. När du är utom synhåll, ANDAS och gör en mental anteckning av hur det gick jämfört med tidigare.

Jag märker att jag trots att vi har kaos här mest varje morgon ändå gör EXAKT likadant ändå!!! Hur kan man vara SÅ korkad???? Jag är ju expert på att mäta, utvärdera, omvärdera och försöka se nya lösningar…men på hemmaplan blir jag dum i huvudet.

Igår somnade jag iallafall till en ny engelsk serie, kanske något för dig Ebba? Jag gapflabbade faktiskt vissa stunder innan jag somnade utan att ha sett klart. Kanske den är tramsig men jag tror jag behöver det just nu. Lättsamhet och trams. realism och hard core mental breakdown har jag så det blir över….

Kanske man skulle packa ihop och dra…..?

2 svar på “Dag två i sjukstugan

  1. Haha, på temat överdriven lämning. Hela sista året på förskolan så vinkade vi genom fönstret, och man skulle vinka med handen, med näsan örat, med benet och avsluta med att skaka rumpan… Behöver jag nämna att det är skönt att vi börjat på helt ny kula nu när barnet börjat förskoleklass… 🙂

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen