Nyårsafton 2017, en summering av året

img_7119
Del ett av bilden från mitt älskade vardagsrum. Vi förväntar oss en makalös fyrverkerifond att skåla inför!

Precis som ALLA andra medier sociala eller ej ger jag mig i kast med en årskrönika. Men min kommer uteslutande handla om MIG! Mycket oväntat.

img_7120
Här kommer fortsättningen på vardagsrumsväggen med fönstren mot norr. Vi skådar ut över nejden och Mälaren ligger där borta i horisonten. Städgrad noll för övrigt.

Detta år har på många sätt varit det värsta och bästa i hela mitt liv, utan att ens ha fött eller väntat barn. Det började med att jag fick AT, något jag väntat på sedan juni 2009 då jag tog examen och där tog liksom mitt liv lite slut. Heltidsarbete har varit mycket slitsamt för mig och hela familjen. Det har varit svårt att komma tillbaka till det somatiska tänket på grund av att jag haft så lite tid att läsa och det faktum att vi bodde så otroligt illa årets första fem månader.

Vi har slitit hårt med att bygga klart vårt hus, få ordning på tomten och tjafsa med kommunen, det har ofta känts som en kamp mot både väderkvarnar och Goliat. Man skulle ju kunna tycka att en kommun är i sina medborgares tjänst….så verkar det icke vara här. Man kan också tycka i ett land där bristen på bostäder (som är EXTRA stor just i vår kommun som är en av två där mottagandet av nyanlända helt stoppats) är skriande, kunna låta en centimeter för hög badrumströskel passera obemärkt……men nej, kampen går vidare och vi har ännu ej fått slutgiltigt svar i frågan. Men detta sorterar ändå under mindre viktiga saker.

En segsliten och kostsam process gällande ett ”företag” har tagit mer än ett år på sig och är ännu ej över men jag är helt säker på att gå vinnande ur den striden och jag har fått god hjälp av proffs så det kommer  med all säkerhet snart att lösa sig.

Boken….det är ännu ett oskrivet kapitel (fyndigt va?9 men jag har ett avtal att skriva under när som helst nu och då kommer det nog mer energi skulle jag tro.

Huset, jag återkommer till det i en gladare ton. Vi ÄLSKAR vårt hus! varje dag när jag ser det träda fram framme på vägen blir jag så glad. Det är i princip exakt så som jag önskade och vi blir mer och mer hemmastadda för var dag. Jag längtar efter att möta våren och få se alla träd och plantor utvecklas. En häck står högst upp på listan för året som kommer och en uteplats. Det grillades på tok för lite förra året.

Lite i samma andra är det med odlingen, jag har ju skaffat en odlinglott, eller två egentligen. Ena uteslutande till vår familj, den andra till dagis. Deras gård är så tråkig och möjliggör inte odling och kretsloppstänk så jag bokade två helt enkelt. De ligger invid varandra och jag har lovat att fixa där så att det blir en mysig utflyktsplats för barnen på förskolan. Det ska bli väldigt spännande att se vad de hittar på där! På vår sida ska det odlas kål och potatis tror jag. Inga stora utsvävningar, vi måste hinna med allt också. Vi börjar så, enkelt ska det vara.

Träning. Alla köper gymkort i januari, jag gör det inte. Jag tränar hemma, i sängen med minsta möjliga rörelser, det ska bli bålstabilt här, CORE och jag gjorde mina övningar så duktigt inatt vid halv tre när jag väcktes av gud ved vad av gud vet vilken anledning, det var något om en älg….

Jag har beslutat att börja färdas kommunalt också. För MIN skull, jag behöver betänketid och inläsningstid och det går så dåligt att kombinera med bilkörning….det blir nog billigare och mer avslappnat också skulle jag tro. Håll tummarna för att jag orkar stå ut med folk bara.

Nu ska årets sista ansträngning göras, vi ska ha nyårsfest! Varför jag GÖR så mot mig själv kan man allvarligt fundera på men det är en av de äldsta vännerna med familj som kommer, vi är vana att både resa och festa ihop och ansvaret är delat, kommer gå prima. Och jag skulle bli mycket förvånad om ni inte skulle kunna följa hela förloppet på @susanneellingsworth och kanske även @vardagbyanna om jag får en sekund över….

img_7117
För kanske tredje gången sedan jag träffade min man ger han mig frukost på sängen (vi har snart varit ett par i 10 år). Han tar sig…men så har jag också arbetet hela veckan trots värk och VÄRK samt varit vaken större delen av natten. Han hade tänkt att servera en värktablett också men jag har fått nog av den varan på ett tag, jag gör cold turkey nu!

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA, VI SES PÅ ANDRA SIDAN!!!  

Ett svar på “Nyårsafton 2017, en summering av året

  1. Anna
    En lugn och fridfull årskrönika.
    För mig som kommit in i din blogg först i september fylls bilden av dig och din familj på ytterligare.
    Det finns ett sspeciellt tonläge i detta inlägg.
    Fortsätt med detta.
    Gott Nytt Bloggår 2017.
    Lennart

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen