Filterbubbla

img_7154
Näst äldsta dottern kom med precis vad jag önskade mig, vita amaryllis. Synd bara att de knappt håller en fem dagar när de är så attans dyra på NK.

Årets mesta ord tror jag det är, filterbubbla. Jag hörde delar av samma program både igår på nyår och idag på nyårsdagen. Det gällde AI, artificiell intelligens ni vet. Väldigt intressant. Tre personer resonerade, spanade och försökte blicka in i framtiden. Jag, som första gången jag hörde detta lagade nyårsmat och andra gången var på väg hem efter ett pass på akuten, hörde inte allt men drog en slutsats. Det blir mer av allt det jag inte förstår mig på och förmodligen blir vi snävare och snävare i vår världsbild. En av de som talade sade att filterbubblor är nödvändiga för vi måste sålla i inflödet. En annan var orolig över att ”fel” information skulle komma till oss och där någonstans blev jag lite orolig. För det är när det ska bestämmas vad som är ”rätt” och ”fel” som det brukar barka helt åt helvete. Det finns ju liksom alltid en avsändare till allt, även det som är bra tänker jag. Vissa vill skicka budskapet, ”Keep calm and carry on” och andra vill hetsa mot något eller några. Jag har bara en enda fast punkt vari jag grundar i princip allt jag tror på och det är vetenskap (den är ju i och för sig också föränderlig, ni vet ju att jorden en gång var platt) vad jag menar är väl mer att jag försöker basera mig på fakta, oförvitlig sådan och sedan utifrån mina egna erfarenheter skapa min bild av verkligheten. Det är MIN filterbubla. Om någon kommer och säger något som strider mot mina grundläggande principer så manas jag att övertyga min meningsmotståndare. Vi har i vår bekantskapskrets en person som tycker att man i princip ska tillåta ALLT som inte skadar någon annan….kan ni fatta hur provocerande DET är för en traditionalist som jag!!! Då blir jag nästan bigott! Jag hör hur jag liksom förespråkar ”storebror” och centralstyrning av nästan allt, OCH att man ska förbjuda alkohol! Bara för att vara extra tydlig med att alla faktiskt inte kan hantera full frihet och att vi måste måna om de allra svagaste osv osv….ååååå jag blir såååå tröttsam för egentligen vill jag ju ha full frihet, men som sagt det finns ju de som tycker att man ska skjuta raketer in genom brevinkast….

Samtalet på radion fortsatte, framtidsspaningen var KONVERSATIONEN! Det skulle bli viktigt……och jag håller verkligen med! trots jag ju i princip valt monologformen här för mina tankar och funderingar och att ni som läser sannolikt håller med mig i det mesta för annars orkar man ju bara inte med en blogg som min utan snygga bilder, håruppsättningar, muffins och naglar!

Jag hoppas ni konverserar mer med mig under kommande år, vissa av er gör det och det uppskattas oerhört!

Så, nu har jag fått ur mig det.

img_7166
Ett enda läppstift hade jag igår, nu har jag inget…Tylla lyckades på något sätt tömma hela nya hylsan…jag letade lite efter det men hon hävdade att alt var runt hennes mun…en klick satt på vita eksoffan från 1800-talet iallafall. Var resten finns lär jag bli varse.
img_7164
Innan hon skulle lägga sig ikväll ville hon ha en fläta och blomma i håret. Aftonklänning passar som nattkläder och jag säger INTE emot, man ska få bestämma själv, frihet vet ni….

Vill ni veta hur vårt nyår var? Jo, tackar som frågar, huvudvärken från två dagar innan höll i sig till cirka 19.30 men därefter gjorde champagnen tydligen underverk och jag var smärtfri resten av dygnet. Vid 22 var alla utom barnen ganska sega och det är tur att vi känner våra nyårsvänner väl för det är OK att vara trött ihop då. Vi skålade in 2017 och trodde vi sade farväl till gammalt och surt (Syrien osv) men vem lurar man, det var värre än någonsin såklart på årets första timmar. Men det visste vi ju alla. Jag hörde faktiskt Martina Haags vinterprat och det var oväntat hoppfullt, jag tror hon ger ut en kokbok snart om hon inte redan gjort det. Och man måste inte fira nyår, det är ett ganska nytt påfund, livet är en linjär grej och varför ska man ens göra uppehåll för firandet av traditioner tänker jag ibland…..bättre att fira spontant när man känner att lusten faller på…..

Jaha, jag tappade tråden kanske….Vi hade trevligt på nyår men jag visste ju att jag skulle arbeta sex dagar i rad så jag var väldigt snabb i säng och återhållsam. Som vanligt där med kanske….

img_7167
Här är jag fångad av min väninna. Ser ni vilket ytterst naturligt leende jag har? Jag fäster inte liksom…..

Jag pratade med min pappa som var uppgiven idag, han gillar att få rapporter om hur min arbetsdag varit. Jag tror att han saknar akutsjukhuset något gruvligt…..han ville bli kirurg. Dessförinnan ville han bli pilot, kanske därför jag vill ta flygcertifikat? Min farbror har ett, har vi flygning i vårt DNA? En 50-årspresent kanske hörru maken! Men först en livförsäkring!!!

Så nu har jag babblat klart, ungen sover, tack för det, trodde aldrig han skulle sluta snurra runt i sängen här bakom mig, han är en orolig liten pojke just nu.

Imorgon är dag två, då ska jag GÅ med alla till förskola/skola. Nya bud, och miljön tackar mig (samt plånboken när bensinen ligger på 14,50kr).

Vi hörs kanske då!!!

img_7157
Hon vill vara exakt som jag….punkig kan ni tänka men nej, detta är när maken försöker ordna en BH till ungen av en gammal T-shirt. Hon var mycket nöjd och bar den under klänningen. I öronen hängde vi julgranskulor. Fast egentligen ville hon ha riktiga hål som vi skulle ”skjuta henne” med….
img_7159
Den killen kan re la la laxa.
img_7160
Hej då säger Tylla medan mamman funderar vidare på hur konversationsformen ska ta sig ut i medier, sociala och andra. Jag kanske återkommer till det….

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen