Normkritik

Jag slötittade lite på stora bloggar (två) och föll för den här bilden som jag skärmdumpade. Jag tycker den är så talande för den här världen och de ideal som ska levas upp till. Här är en tjej som bloggar, är ihop med en känd typ, hon gör inte gör så mycket tydligen men vill ha en lägenhet som ger ett bra intryck. Problemet är att de varken läser eller har några böcker….Och jag sitter här och mitt problem är alla böcker jag har som jag delvis läst (där mest ett förvaringsproblem) och sen alla de jag tänkt läsa de senaste 20 åren men ej hunnit med i kombination med för lite tid och pengar för att handla de bokhyllor jag vill ha och packa upp alla flyttådor. Och NEJ jag är inte bitter, bara en betraktare av vad som är säljbart i fråga om bloggar mm mm.

 

Jag har lätt för att irritera mig på ord och då ffa nya ord med fluffig innebörd. Igår var det ordet BINÄR som på tapeten. Idag (eftermiddag) var jag inte så väldigt uppretad på något särskilt men lyssnade på Språket i P1 på väg till affären. Då talade de om ordet tonalitet. ingen av dem verkade förstå dess innebörd. Spontant tycker jag att det ska ge ett skimmer av musikalitet, en klang? De tycker typ värdegrund (ett annat hatat ord som betyder ingenting mer än att någon ansett att en moralisk kompass och etisk hållning saknats på en arbetsplats). Jag har god lust att maila in ordet binär, cis och kanske just värdegrund till SpraketiP1. För jag tycker det är fånigt att hitta på nya ord utan att de har någon som helst förankring i språket. Det verkar mer som om folk som är lite konturlösa i sin världsbild vill verka precisa utan att just vara det och samtidigt verka smartare än andra. Ogillas starkt.

Jag tror jag skrivit om Gardells syn på vad som hänt med ordet queer. Han var inte heller nöjd. Nu börjar jag känna mig som Jonas Hallberg i Spanarna här…..bäst att lägga en vedklabbe i brasan, vi verkar snöa in lagom till första maj. DET skulle glädja mig mycket. Andra maj däremot får solen gärna skina då fyller min lillebror år och Anna W! Grattis i förskott, jo, ex,maknes kusin Miriam fyller också kom jag på….jag känner nog en till men kan inte minnas just nu…Tjing!

 

 

2 svar på “Normkritik

    1. Håller inte barnen dig upptagen nog? Jag menar….hinner du hänga på massa obskyra bloggar så här mitt på dagen…;)
      A

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen