Eskilstuna tur och retur

Jag hörde på radion om ReTuna och tänkte att min första ”lediga” dag skulle gå åt att åka dit. Det blev ett mycket intressant besök. Här en helt magiskt blå tv från….jättelänge sedan!

 

Jag hade för avsikt att åka själv till ReTuna men sen fick jag lite trevligt påhäng. Förskolan var stängd och en kompis följde med. Cirka en och en halv timme tog resan dit och vi var väl borta 5-6 timmar. En dagsutflykt. Men min dag började ju såklart mycket tidigare än så….

Tyllas förskola var stängd idag och just innan vi satte oss alla fyra i bilen för att köra killarna till skolan deklarerade hon att hon var bajsnödig…..varför vi fick gå på toaletten på skolan. Detta är en skola som jag har haft närkontakt med i 2,5 år nu…och mailat upprepade gånger med bilder, pratat med lärarna (som stöter mig) samt mailar rektorer av olika slag. Idag fick jag nog och mailade kommunen som driver skolan, rektorn OCH lokaltidningen……Vi är många som är förbannade just nu här ute känns det som.
Magstark bild jag vet, men detta är INTE ett intryck av renhet tycker jag. Detta ger ett intryck av inkompetent städpersonal eller möjligen för lite städning. Och jag tycker det är helt obegripligt att landets största arbetsplats ska ha det så här! Det kommer ytterligare en manstark bild senare i inlägget men av en annan sort…
Jag stötte på en kompis på skolan, vi har barn på samma förskola, den som är stängd idag, och passade på att fika. Här silar jag julmust från pepparkaka medelst melittafilter. Det är så underbart med barn. Man säger ”doppa inte” och de hör: DOPPA LÄÄÄÄNGE! Vi var båda iallafall väldigt upprörda över buller, förskola och stinkande toaletter. Vid sidan av att vi såklart vill ha fred på jorden.
På vägen dit behövdes bensin och spolarvätska. Så praktiskt att fylla direkt i bilen utan att behöva en plastdunk! Spana in nagellacket! Så roligt att ha målade naglar nu när man inte är på vårdcentral eller sjukhus längre…inte för att jag vanligen målar naglarna men omväxling förnöjer!

 

ReTuna alltså. Vi kollade i ALLA butiker och fick med oss massor med fynd hem och blev inte skinnade. I cafeterian åt vi jättegod mat och beundrade inredningen. Väldigt snyggt!
Jag tog en clubsandwich och blev av med ett guldinlägg….dyr macka men inlägget har suttit där ca 20 år så jag tror jag fått valuta för pengarna, synd bara att jag kastade guldet….tandläkaren tröstade mig dock med att det nog inte passade längre och att det var därför det hade åkt ut.
I ett övervakat ögonblick hittade Tylla ett par sommarskor i rosa paljetter…för 45 kronor. hon älskade dem så….ja det fick bli ett inköp där.

 

Hon hittade en cykel också för 99kr som jag heller inte kunde låta bli att köpa, jag tänkte att den var lite för liten för henne men det var sån fart på henne och jag tänkte att den ärver grannflickan till våren och Tylla skjuter i höjden. Detsamma gäller för skorna….
Hon fortsatte cykla hemma också….men hellre det än iPaden! Senare såg vi Lasse-Majas detektivbyrå på CD som jag köpte för 10 kr.
Den högraste tavlan köpte jag idag för 200kr. Det kanske låter mycket…och det var kanske inte just så att jag tänkt köpa till MIG utan mer julklappar…men den var oemotståndlig och jag tror ingen annan uppskattar den så som jag i familjen. Men OM någon av barnen vill ha den hemma hos sig så blir ingen gladare än JAG!
Dagens sista bild får bli denna. Zooma in, gör det, guldkallingarna är helt magiska! Och vilken koll han har på sina kvinnor! Har de ens kläder på sig?

Här hittar ni Ecoflor!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen