Luciamorgon

Det är ungefär NU all kraft sinat. Jag (och maken) bokstavligt talat slocknade igår. Jag i en hård säng, överslafen ihop med Frank, och maken i vår gemensamma säng. I mitt fall blev det en tvåstegsraket för jag somnade första gången kring 20.00 och blev sedan bryskt väckt av maken som ville mitt bästa och tyckte jag borde sova i min egen säng. Jag vecklade ut mig och tog några farofyllda steg, stödd av maken, nedför tappstegen till marknivå. Jag försökte vara trevlig i några minuter men gav upp och somnade om igen. Jag märkte inte att Edgar smög inunder natten utan fortsatte sova till fem. Då ringde min inre klocka (dvs magen bullrade, blåsan larmade och ryggen värkte av att ha legat i samma position i många timmar pga utrymmesbrist). Jag gick upp strök sista Lucialinnet och så satte jag mig här, insvept i en filt i köket för att skriva.

Igår blev jag angripen i Mälaröarnas Nyheter. Vanligen brukar den som blir det få läsa insändarna för att om möjligt försvara sig. Inte denna gång. Jag hade fått höra av en vän att det var illa. Han hade också fått en släng av sleven men insändaren om mig var längre, mitt namn upprepades VÄLDIGT många gånger, stod i rubriken i VERSALER! Tänk va, att vara så viktig!

Det som stod däremot var lamt, inte ens jag blev uppretad. Dels beror det på att jag vet att de har inget att komma med, allt jag skrivit var sant OCH friserat (dvs jag håller tillbaka, det hade kunnat vara ännu skarpare). Jag vet exakt varför jag inte kommit på alla möten, jag har ett LIV, jag arbetar (på riktigt), har barn som är små och stämningen på mötena har varit minst sagt plågsam. Därför har jag avatått. De har tidigare låtit påskina att jag suttit i en kommitté men inte närvarat fysiskt…..så att folk ska tro att jag fått pengar utan att göra något typ. Men detta var en konstruktion för att vi ens skulle ha någon att skicka dit då gruppledaren och nu skriver jag ut namnet i VERSALER DESIRÈE BJÖRK, satt i kommittén som bestämmer hennes alla arvoden och uppdrags storlek. Det var JÄVIGT! Det hade de/hon inte förstått! Så jag kallades in, och ersättaren som är ekonom och väldigt kritisk till detta gick på de flesta mötena. Efter att han blivit obekväm för partiet uteslöts han (han var som sagt ekonom och kunde räkna och tänka) och jag gick på sista mötet och framförde att vi inte gillar att vissa får mycket pengar att få personer har många uppdrag och vissa inte närvarar på möten mer än 5-10 minuter osv. Sen gick jag ur partiet. Mycket skönt.

Ni som är intresserade kan med fördel läsa insändarna i våra två lokaltidningar  Mälarö tidning sista och föregående nr och Mälaroarnas nyheter och bilda er en egen uppfattning. Insändarna står sist i tidningarna.

Nu kan jag skriva vad jag vill i pressen och de har svårt att kontra på ett raffinerat sätt, de har nämligen haft spökskrivare till majoriteten av insändarna och alla de har nu dragit sig ur varför nya texterna tappat riktning och stringens…..Så kan det gå. Vi låter dem ruttna i sitt eget spad framöver och fokuserar på ”the big picture” även om de väljer att fokusera på oss som personer. Vi är inte intresserade av ett stödparti till en minoritetskoalition (obviously), vi vill förändra kommunen till ett mer öppet och demokratiskt styre där kompetens går före girighet, känns inte det 2019? Vi är ute efter de stora fiskarna i denna mycket lilla grumliga damm.

Men kan inte nog underskatta mänskligheten som min mor brukar säga. Eller som Yoda säger: A fuck I give not. Och då menar jag stödpartiet.

Men åter till Lucia. Det känns som om höjden av mental julstress landar på Lucia. Jag har genom åren lärt mig att samla alla attiraljer i en låda där det tydligt står LUCIA på och funderar på ytterligare en med utanpåskriften ”Advent” så jag vet i vilken ordning de ska tas fram.

Det ser ut som en tanke att ljuset (i stearin och elektrisk form) ska komma NU för satan i gatan vad mörkt och trist det är nu. Nästa år kanske jag ska ta semester från 12/12-juldagen? För att få allt att gå ihop och få rätt mängd sömn i kroppen…? Ja varför inte. Jag lobbar ju ständigt för kortare arbetstid på årets mörka del, jag är helt övertygad om att detta skulle öka effektiviteten hos oss alla och undanröja ohälsosam stress……Att arbeta en halvtimme mer under sommarmånaderna kanske inte är en dålig idé i ljuset av all utmattning som breder ut sig.

Nu ska det bli kaffe. Maken som har dragit på sig en irit måste ta det lite lugnt nu. Han har blivit allt tröttare sedan han blev chef. Jag ska ALDRIG bli chef, om inte i ett eget företag. Det räcker gott att vara hönsansvarig, juldekorationsgeneral, julkortssamordnare, presentinköpare, matstrateg och tvättkoordinator.

Summering: Idioter finns det i överflöd, girighet är roten till allt ont, mörka månader ger överdriven trötthet och nedstämdhet i kombination med infektionssjukdomar och snart ska jag VILA (på ett aktivt sätt). Det blir bra detta, vi överlever julen! Och till forma partikamrater: Ska ni sätta mig på plats får ni visa ert A-game (om det finns i leden) det kommer krävas mer stringens, jag blev full i skratt över ert sprattlande på kroken faktiskt. A fuck I give not. True story.

Definition Stringens är inom biokemin ett mått på prob förmåga att binda till ett templat. En hög stringens innebär att prober har svårt att binda till templatet. En låg innebär att prober kan binda utan större svårigheter. Det finns i huvudsak två sätt att reglera stringensen: temperatur och jonkoncentration.Höjer man temperaturen så ökar stringensen och proben får svårare att binda. En annan semantisk betydelse av ordet är (ung): logiskt följdriktig, noggrann, exempelvis “ett stringent resonemang”.Kommer från lat. stringens, det vill säga bindande.) Det är det senare jag syftar på.

Glad Lucia, imorgon är jag ledig utan lön, aldrig har ekonomi känts mer ovidkommande för min del. Jag säljer en guldring i värsta fall. Materiella ting, not so much to fuss about. Ja ne regrette rien.

Ciao!

 

 

2 svar på “Luciamorgon

  1. Det är alltid lika härligt att läsa vad du skriver.
    Trevligt att jag fick lära känna dig ”lite” på DS.
    Då berättaade du om din bok.
    Sedan dess har det hänt så mycket som är beroende av din ORK att hinna med nästa allt!
    Redan nu
    GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR.

    1. Tack Lennart!

      Jag följer även dina vedermödor….Vissa fäster sig starkare än andra av alla man stöter på. God jul till dig och familjen inkl. Korven!
      A

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen