Omfamna alla – MP formulerar sin värdegrund

 

 

Skärmavbild 2016-04-21 kl. 23.01.23
Kom igen alltså! ”Vi upplever också en stor förståelse för att vi i vissa frågor inte når ända fram, måste acceptera kompromisser eller tvingas konstatera att riksdagsmajoriteten har en annan uppfattning än oss.” Fel, fel fel! det heter väl ändå: annan uppfattning än VI! Tänk, annan uppfattning än vi har. Inte annan uppfattning än oss har!! För i helvette, och jag skiter i om man får säga så nuförtiden för att folk är så lingvistiskt förslappade att de inte orkar tänka meningen ut. Jag vill att det ska vara rätt RÄÄÄÄÄTTTTTTTT!

 

Jag ogillar ordet värdegrund. Det har jag skrivit återkommande om. Jag misstänker nämligen att varje gång det ordet kommer upp beror det på att moral, etik och demokrati saknas på ett djupare plan. Att läsa MPs nya giv om detta är rent av sorgligt. Jag hade inte tänkt att göra det för jag vill inte öda min tid meeeeen i midnattsoljans sken händer det att jag gör meningslösa saker. Jag reagerade på att de fokuserar så på just de senaste två affärerna. Det antyder att det är bara detta som har gått sett. Jag för min del tycker att det ÅR själv klantat till är minst lika illa och kanske en anldening till att hon har lägst förtroende av alla hos väljarna. Det handlar om historielösheten, ni vet att polska städer felaktigt placeras i södra Tyskland, att romer kallas för zigenare och att hon benämner terrorhandlingar som ”olyckor”… Sen att herr Fridolin inte fattar ett smack om hur det är att vara kvinna det kan man kanske förstå. Folk utan inlevelse och empati har ju svårigheter med sådant…Jag har en djupt rotad övertygelse om att saker inte bara flyger ur en, de bottnar i något. Såg ni förresten ursäkten som den där karln gjorde efter att han sagt att armeniska hundars blod skulle flyta? Att sitta i TV och gråtandes snyfta fram att det bara kom ur honom. Som om han vore besatt och talade i tungor??? Helt makalöst! Jag tror inte ett smack på att saker bara flyger ur en. Det är precis tvärt om. lite som ”in vino verkats” i ett pressat läge häver folk ur sig saker utan att frisera med PK-filtret påslaget. Tänk er en sen kväll med sanningsserum i Rosenbad. å hå hå vad man skulle få höra saker! Propofol åt makthavarna!

Iallafall, de kommenterar att de nu verkligen ska vara supertydliga med att de inte gillar extremism, kvinnoförtryck, hets mot folkgrupp och annat dåligt och inkrökt. MEN DET VAR VÄL BRA!!! Vad skönt att vi rätar ut de frågetecknen. Verkligen betryggande!

Jag tänker att felet de gör är att de låter girigheten styra dem. De vill vara ett parti för ALLA, fur alles som man skulle sagt på 90-talet….Ni vet, han komikern som har ett efternamn som börjar med W. Själva poängen med ett parti är väl ändå att man ska samla en grupp likasinnade, non? Man kan inte få in alla från världens alla hörn under en och samma hatt, då får man problem…obviously. Jag tycker inte ens att man måste göra anspråk på att göra allt pk och rätt i alla lägen, man ska driva en ideologi. Punkt där. Sen är det väl bra om demokratiskt valda peroner inte är antisemiter, kvinnor- eller för den delen manshatare och normalbegåvade?

Kan man inte bara ha ett parti som gör allt för miljön? Där man kräver att alla medlemmar cyklar, självhushåller, pruttar utan metan, ogillar brunkol och om det nödvändigt måste målas med bottenfärg eller tankas med diesel gör det på ett lagligt sätt? Det räcker där tycker jag.

För övrigt undrar jag om man ens kan vara MP:are och handla i butik. Jag tänker mig att de måste bo i en by där alla är hantverkare. Hantverkssamhället är väl deras utopia? Det ligger liksom inte i sakens natur att man ska ha snurrande hjul och tillväxt på det sätt som S förespråkar. En äkta miljökämpe har en cykeldriven tvättmaskin ju! Och klipper sina får (som också agerar gräsklippare), kardar, spinner och stickar sedan sina egna kalsoner. På allvar! Om man verkligen vill vara miljövän får man ta avstånd från all konsumtionsskit och leva på sina 500kvm trädgårdstomt och hushålla själv. Eller man kan ha 1000kvm så man har något att byta med när man vill ha mjölk och ost av grannen eller en bit tvål som grannhäxan kokat ihop över sin lägereld. Så är det. MP är en bluff. De är giriga på medlemmar och det är deras problem. Jag för min del är en mycket angelägen miljönörd men sitter fast mellan två världar…..jag är en stackars sökare som inte kommer få frid förrän jag är pensionär. Tyvärr. Det rimmade ju!

Nu tycker ni jag är tramsig kanske. Ja, det är jag, och forcerad men jag gillar inte hyckleri och skit. Jag gillar raka rör. Tror man på miljöhotet ska man leva utan att belasta miljön, annars är man en bluff. Jag hatar bluffar.

Ett svar på “Omfamna alla – MP formulerar sin värdegrund

  1. Hear hear! Som oppositionsparti kunde jag möjligen tycka att de tillförde extra ljus på just miljöaspekten, men nu – oh lord!

    Blir förövrigt också galen på språkförbistringen. Hur kan det vara så jäkla svårt att skilja på de och dem till exempel??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen