Kompletteringar

Älskar dessa två. Båda av erkända konstnärer och inköpta på auiktion.

Jag skrev ju en snutt imorse och tanken var där att lägga till bilder från de talvor jag hängde efter att de varit förvarade ett tag i mitt lätt (totalt, massivt, groteskt) kaotiska arbetsrum. Jag tog fram alla tavlorna, ställde dem i vardagsrummet så jag skulle kunna se dem bra och sen började upphängningen.

TYlla har en mycket alternativ stil och är kroppsligen lite som slime. Hon flyter ut över möbler och är väldigt bekväm så.

Jag blev rätt nöjd av resultatet. Extra nöjd blir jag när en loppad tavla för 75kronor (gissa vilken) kan hänga invid en av en kändare konstnär som jag ropat in på auktion. Jag är cokså mycket förtjust i de två kvinnoporträtten som händer i hallen, båda i blåa toner från olika sekel.

Den vänstra har så fina färger i sig och men jag har svårt att placera den. Kanske ett av barnen får ta när de flyttar ut. Den högra däremot i lekfull stil med collageteknik hamnade i Edgars rum. Han har fått nygammalt skrivbord och en tavelhylla. Mycket nöjd pojk.

Idag har hela familjen (jag och maken, fyra av mina barn, en svärson och mina föräldrar tillbringat många timmar i en fäktninglokal i Bromma. Det var en så bra stämning där. Alla hjälps åt över klubbgränser, man berömmer varandras barn, ingen skriker, hotas eller säger fula ord och domarens ord respekteras utan invändning. Sån skillnad från fotbollen min tre äldsta spalat där vi av och till känt oss hotade av både 12-åriga spelare, deras kompisar och även förbipasserande. Inga föräldrar var dock hotfulla för de satt nog hemma framför tvn. Så den här sproten passar mig och nu…..jag ska börja själv. En av ledarna föreslog det och jag var inte sen att tacka ja. Fäktas mm det kan vara den sport som passar mitt lynne allra bäst. På söndag vet vi.

Nåväl. Sonen var fantastiskt duktig och var lätt att coacha tydligen sa tränaren då han tog till sig instruktionerna och av de fem sista spelade matcerna vann han fyra efter att ha varit mycket passiv i början. Jag är jättestolt, galet stolt faktiskt och nu längtar vi alla efter nästa tävling!

Där hamnade Stockholmsmotivet. Lite skräp ska bort bara sen är det klart!

Nästa ämne:

Andra bloggare (jag läser tre av alla och en bara för att bevittna det stora fallet som jag förutspått länge så lite taskigt egentligen men ändå intressant för det säger en del om både läsare och bloggare som kan vara värt att veta.

Sen mitt eget collage som är taget ut förra årets operatidning där alla föreställningar presenterades.

Trots det stora tappet, den nästintilla konkorsen så fortsätter hon spotta ur sig inlägg där hon tipsar andra vad som är bra…..de 10 böcker man måste läsa där mixen är väldigt spretig och verkar plockad från någon slags topplista eller kalkonlista blandad med självklara klassiker som mer eller mindre är kanon. Jag väntar mig snart Moment 22, Kallocain, Animal farm, 1984 och kanske Kvinnor är från Venus….ja ni fattar. Omistlig litteratur och den som mer än nådigt mistlig. Det känns som en bildningsresa. Och det kan nog vara på sin plats ihop med en crashkurs i när man ska ha stor och liten bokstav, använda ord bara en gång per mening, stor bokstav efter frågetecken osv. Fast av kommentarerna att döma spelar kanske inte det så stor roll. Det är som när jag emellanåt hänger på hönsägarforum och inte begriper hälften av kommentarerna pga syftnings- stav- och meningsbyggnadsfel. Häpnadsväckande dålig svenska som ett normalt spellcheckprogram som oftast är inbyggt skulle kunna highlighta. Men är man styv i korken kanske man tänker att alla andra har fel och bara lilla MOI vet hur man skriver. Eller så är detta koncentet från början till slut, lägga sig på en oprovocerande låg nivå så ANDRA kan känna sig skrivkunniga. Vad vet jag?

Stockholmspastell bakom glas, amaryllis i olja, litografi ärvd av farbror och en påfågel som jag ratade första rundan på Stadsmissionen men köpte veckan efter när det var halva priset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen