23 minuter senare konstaterar jag att jag är så ÄGD

IMG_4778

Jag och lille E

 

 

Jag brukar ogilla nya uttryck påhittade av ungdomar, de är ofta ologiska, används godtyckligt och förfular det vackra svenska språket. Men idag använder jag uttrycket vara ägd ändå för det beskriver min situation så väl. (Nu kan jag erkänna att det är första gången jag utnyttjar ordet och har än så länge ej tagit det i min mun, något jag heller ej har för avsikt att göra. Därför kan hända att jag inte förstår innebörden helt…)

Min morgon började med att jag vaknade av mig själv. Jag tar det igen jag vaknade av mig SJÄLV! Klockan sex. Jag hann bli varse att jag hade frank vid min sida (har förmodligen blivit väckt under natten men glömt detta). Jag hann konstatera att det är skönt att inte väckas av ett illvrål. Ungefär då kommer det, illvrålet.

– M A A A M M AAAAAAAAAA!

-Jag kommer ropar jag så tyst jag kan. Annars riskerar jag att väcka de tre i rummet. Om jag INTE ropar tillbaka riskerar jag att Edgar skriker om och om igen tills alla är vakna.

-Hej älskling, har du sovit gott? Sa jag.

-Jag vill ha LAGOM varm O´Boy. I blåa flaskan.

-OK vi går ner (jag var ju ändå vaken).

För att ta sig nedför trappan vill han gärna hålla i ledstången. Men han vill också ha med sig diverse leksaker, gossedjur och legobitar. De ska jag hålla. I höger hand för han måste absolut hålla mig i vänsterhanden.

Väl nere i köket upprepar han sin beställning och jag, som redan ställt in mig på att göra ekakt det han bett om, letar frenetiskt efter den blå flaskan som inte står att finna. Då tänker jag att jag ska erbjuda honom den nya röda flaskan som vi Köpte på Legoland….

Jag  värmde extra mycket mjölk så att det skulle räcka till mitt kaffe. När han ser mig hälla upp den i en blå Muminkopp blir han galen.

-Näääääääääjjjjjj! Jag vill ha blåa flaskan!

-Detta är till mig, du ska rå en annan flaska, en röd.

-OK, jag trodde jag skulle få i kopp…

-Nej då, jag är väl inte galen heller…

Han får sin flaska och börjar dricka. Jag sätter mig med min kopp. Då vill han byta stol. Vanligen är det Frank som krånglar. Han har bestämt sig för att den enda stol som är möjlig att sitta på är den limegröna sjuanstolen. Varken de vita eller svarta duger. Problemet här är Tylla och hennes klättrande. Vi staplar nämligen stolarna här för att hon inte ska stå på köksbordet och leka med lampan. Alltså brukar den gröna stolen ofta stå någonstans i mitten av stapeln och det är ganska jobbigt att behöva stapla av och på hela tiden. Jag säger nej trettio gånger och till slut accepterar han detta. Han ber om sin iPad istället.

När han druckit en tredjedel av sin chokladmjölk avbryter han sig och säger att han vill ha sin kopp. Den med Anny Bösch….OK, jag uppmuntrar detta, jag vill för alltid slippa leta efter den förbannade blåa flaskan.

Han får sin kopp, börjar dricka och så utbrister han: Jag vill ha ett sugrör. Jag lyfter min tunga bak ytterligare en gång och går mot skafferiet. Hade vi inte haft barnlås överallt i livräddande syfte hade kanske en del av dessa tunga rumplyft kunnat undvikas men som det är just nu måste en vuxen hela tiden hjälpa till. Jag öppnar, böjer mig, fiskar fram ett sugrör och stänger dörren…

Han tittar helt oförstående på mig och det röda sugröret.

-Jag vill ha ett blått!

 

Hade jag inte bara haft ett barn vaket med mig i köket hade ni aldrig fått läsa detta. För då hade jag haft så mycket att göra att min hjärna tiltat (ett ord som var ungt och fräscht när jag var ung och som mina föräldrar nog aldrig tagit i sin mun). Det tar 23 minuter exakt från att jag vaknar till att jag är helt slutkörd av krav. Det är mitt eget fel. Jag har inte orken att sätta emot, ag följer minsta motståndets lag. Jag förbannar detta understundom. Jag hoppas innerligt att detta för något gott med sig och att de blir lyckliga människor av detta som lär sig……ja vad då? Att folk ska passa upp på dem? Herregud!!! De kommer bli som dessa olidliga superstjärnor som beställer upp RÖDA M&Ms till hotellsviten…Jag såg ett intervjuprogram med han sångaren….öööööö Robbie Williams? Snyggingen som är deprimerad, drogar men sjunger och dansar som en dröm…Jo Robbie va? Han berättade om andras later och att han tyckte det var trams. Att man plötsligt när man blir känd bara kan bada (här måste jag avbryta mig för att gå och lämna två Anny Bösch till Edgar som bytt rum och laget sig på soffan) i Evian.

 

IMG_4816

Vitt och fräscht!

 

Om jag skulle bli så rik att jag hade problem med att göra av med alla pengar, vad skulle jag göra då?

Jag skulle nog börja med att anställa en person, en personlig assistent till mina barn. nej vänta, jag skulle anställa sju personer. En assistent till alla mina familjemedlemmar. Sen skulle jag resa bort. Bara en vecka eller två så romanen/erna i den virtuella byrålådan kan bli klara (jag är så snabb så en vecka räcker nog). Sen skulle jag låta sy upp en höstgarderob i Paris och kanske fixa fem eller sex par handsydda skor som jag själv designat. Skor är det svåraste att få tag på.

Därefter skulle jag se till att mitt husbygge blev av och plussa på boytan till 300kvm, inget annat anstår en snuskigt rik kvinna med sex barn.

En trädgård skulle anläggas samt ett hönshus byggas. En trädgårdsmästare, en kock och och en städerska behövs också men sedan är jag nöjd. Nej jag vill ha en niositsig bil också. Men SEN är jag nöjd.

Jag inser (här blir jag avbruten av maken som meddelar att alla små nu är vakna och sen ger mig en tillsägelse för att jag lämnat mina mediciner framme. Jag förklarar då att jag ju GLÖMMER saker och att detta är en av dem.

– Men du gör det ju hela tiden!?!

-Ja precis, jag har ju inget arbetsminne kvar!

-Men om du tar fram medicinen, varför stoppar du den inte i munnen direkt?

-Därför att jag blir avbruten ständigt och jämnt. Han kanske just då bad om den BLÅA flanken!

-Men….varför..

Jag tar mig för pannan här och då blir han lite osäker

-Jag har inget minne längre, jag glömmer. Jag försöker inte förgifta alla med järntabletter och diklofenak. JAG ÄR ÖVERSTRESSAD!! Herregud!!!

Han tar den blåa flaskan med välling och går från köket medan han skakar på huvudet.) Vilken lång parentes!

att jag skulle passat utmärkt som Kejsarinna från förr i tiden, jag vill ha ett hov!

Nu ska jag försöka dricka kaffet innan det kallnar och innan de övriga vaknar och jag ska börja slava på allvar här.

 

Ciao!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.