Ropen skalla mera åt alla!

IMG_0369
Skona mig från vattnet, låt mig få vara smutsig och grå över hela kroppen, smutsiga barn är lyckliga barn. Hör min bön mamma, låt mig vaaaaaaraaaaaaa!!!!

Å en sekund för mig själv ihop med datorn. Den ska jag ägna åt dagens spaning.

Först: Schweiz går till val om medborgarlön om 20000kr/mån.

Sen: Robotarna tar över enkla och faktiskt lite mer komplicerade jobb.

 

Konklusion: Det går åt helvete det här.

 

Analys: (eller något) Om man ska få pengar för att bara existera tar man bort incitamenten för att arbeta. Sannolikt kommer en hel del nördar ändå hitta på fantastiska saker som i slutändan skulle kunna förgöra planeten (som t.ex Einstein) och vilja arbeta med stadens livsviktiga samhällsfunktioner, men vi andra då…? Jag tänker att detta faller på sin egen orimlighet. Om man som jag får nästan lika mycket pengar genom att göra inte ett smack är sannolikheten att jag masar mig till arbetet en timme bort, betalar för färden, äter dyrare mat och sedan måste betala för förskoleplatsen som jag behöver då blir det tommare på sjukhuset. Dagiskostnad, försäkring på bil och drivmedel kompenseras inte av de 4000kr mer jag får ut efter skatt. Jo, mitt arbete är kul, men mitt liv är ännu roligare.

Sen finns här en hake till, man utgår ju från att folk skulle nöja sig med 20 papp och dessutom är ärliga. Men min erfarenhet är att folk som går på bidrag ofta ”moonlightar” för att få in lite extra cash….jobbar svart helt enkelt. Så detta tror jag öppnar upp för en ny era i den mer ljusskygga delen av samhällsekonomin. Det kanske också får de berömda hjulen att snurra men kanske inte på det sätt vi vill?

Jag är ju inte någon stor anhängare av bidrag alls, det är totalt kontraproduktivt, se bara på bistånden till utvecklingsländerna. Det blir elände. Krig och vissa som berikar sig medan andra svälter. Däremot är det bra för ett samhälle att det inte finns ett skikt med folk som är helt utslagna. Och de finns, mitt ibland oss om vi bara orkar titta. Ofta är det psykiskt sjuka som lever helt utanför samhället och som sannolikt inte skulle vara betjänta av 20000 kronor rakt ned i fickan varje månad. Det skulle antagligen gå till droger och alkohol….eller så blev de rånade hela tiden. Att spara till ett  boende är liksom inte på världskartan.

I samma veva hör jag om de berömda robotarna som ska ta över de enklare arbeten. Asbra ju om man inte ska arbeta utan det gör robotarna medan vi cashar in och reser på all inclusive och dricker fulvin medan ungarna drunknar i poolen. Visst kan kanske robotarna ersätta människor på löpande bandet och tydligen enklare juristsysslor men vad ska VI då göra? Och det är ju inte så att staten ska investera i dessa robotar på alla de statligt ägda företagen som får Sverige att snurra, det kommer vara privata ägare som rationaliserar bort dyr arbetskraft och sedan kan sälja sina produkter till uttråkade medgorgarlönslyftare som sitter i tv-soffan och dricker starköl och äter chips med stödstrumporna på.

IMG_0372
Det här huset alltså, man blir helt lugn och lycklig av att se världen. Nåja, en snutt av världen, Närlunda för att vara exakt, norra delen.

Människor behöver röra på sig, ha ett mål för dagen och känna sig behövda. Annars kan man lika gärna hoppa från närmaste bro.

 

Jag är inte rädd, detta kommer aldrig ske. SANNA MINA ORD, (lite läskigt att vara så övertygad, det är som hon som sa att internet var en fluga) för det skulle bli vår undergång. Och för övrigt skulle inte skatten på arbete och moms täcka upp för alla som ska sitta blickstilla och bara få lön utan insats. Man tänker sig att vi skulle få en ny våg av människor som ville bo här också…och vem ska ta hand om dem? Våra robotar???

Urdumt alltså och låååångt ifrån troligt.

 

IMG_0373
Ett extra barn till middagen, allt ändras, alla äter, plockar bort efter maten (ej maken, han tror fortfarande att jag är en robot) och ingen bråkar. Tricket är att ha andras barn hemma, egna, not so much.

Nu ska jag natta omöjliga barn. Enda roboten jag skulle vilja ha är nattningsroboten med sex armar och hypnotiska ögon.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen