Helg – lokala inköp

Från Dlights butik. Så mycket fint ochjag bara älskar när man får byta ett ord med den som faktiskt producerat det man köper. Vi hade kontakt redan när jag hade butik i stan för jag ville sälja hennes handstöpta ljus ihop med min ljusstake. Nu ska Vera få handstöpta ljus framöver! Just nu bjuds på gotter, glögg och peppisar!
Dettablir årets advenststake(ar). Från Dlight med mossa hemifrån.
Tylla äter popcorn i merinostället som hon växte ur redan förra året. Sötnöt!
Maken gjorde äggröra på våra egna ägg till mig. Det är allt jag ätit idag, kolla färgen!
Här har IKEAstaken fått sitt efterlängtade 30cm ljus, en ny stjärnljusstake hittade hem och förgyllda kottar…..
Lovö prästgård, ett trevligt ställe!
Lite blandad kompott, vissa saker kommer bli svåra att skiljas från….

 

Älskar detta! Och nu finns ingen återvändo. Vi måste tvätta nya bilen, snart!
Det fick plats!
Tylla mot en fond av halm.
Här lägger man PENGAR, inte swish, det är för nymodigt…t o m jag kände mig modern här.
Svårt att urskilja i skumrasket men där på golvet stod halmen. Ser lite ut som ett kyrkfönster tycker jag….Lätt sakralt.
Öppet jämt tydligen.

Jag behövde saker. Så sällan. Och det mesta var inte till mig. Jag behövde halm till hönsen och gå-borts-presenter/julklappar. I övrigt behövdes lördagsmys, bröd och lite miljöombyte. Jag har bestämt mig för att i möjligaste mån inte konsumera mer än absolut nödvändigt. OM jag ska handla vill jag göra det från en småskalig producent. Eller second hand. Bekvämlighet och miljö gör att närhetsprincipen får råda idag. Tanken är en recyklad jul!

Tylla gillade och skötte sig!
Många paket blev det.
Fint staket också…

Jag köpte ju en kruka och en present på Form från Skå igår, idag fick jag tips av henne att köpa halm på ladugård på Lovön. Så på vägen från Dlight i Ängby/Bromma tog jag mig förbi Lovön och köpte ekologiskt vetemjöl. Därefter Edeby gård. Där lastade jag halm och betalar imorgon. Sen Lidl för bröd till maken men innan jag kom hem med hela härligheten och började städa i hönshuset. De två minsta har inte riktigt kommit in i gruppen så jag försöker så ofta som möjligt ha ut hönsen fritt så de vågar sig ut lite….de behöver se sig om och picka lite i jorden tror jag. När det var klart målade jag upp sista slatten trälasyr för den bara står där i hallen och retar mig och jag såg att staketet ser lite visset ut från vägen när det är halvmålat. Men sedan gjorde jag inte många knop. Ryggen. Den tål liksom inte mitt tempo. Men nu ligger jag och skriver så jag känner mig ganska produktiv ändå…

Nära intill där vi bodde under byhhet ligger en ekogård. Där handlar man grönsaker, opastöriserad mjölk och lite annat som är i säsong. Jag köpte vetemjöl. Tylla ville ha med katterna hem.
Kossor i rad. Kanske vi ska pricka in kosläppet nästa år?
Vi var och tittade på ett fint men för litet hus på den här vägen innan vi köpte tomt. Det bästa med det huset var nog växthuset. Det hade jag verkligen gillat!
Vi tog en högersväng där vi skulle kört rakt fram men då fick vi se dessa två. Jag som är såååå orolig för mina hönor efter rävattacken…men här på rena vischan går de helt löst! Kanske de har 40 höns och en mer eller mindre inte spelar så stor roll?
Vi såg även detta ljuvliga växthus, GRÖN av avund är jag. Sju år har maken sagt….jag vet inte om jag kan vänta så länge……

Här blir det bilder från idag. Tjing!

Här tylls i första gårdsbutiken. Öppen dörr, sen swish.

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen