Ut med det gamla, in med ljus och luft på esplanaden

Jag har aldrig varit någon älskare av ekonomiskt bistånd. Länge har jag tyckte att det verkar som om lejonparten hamnar i orätta händer och att man på så sätt späder på missförhållandena i vissa regioner. Det har till och med visat sig att även kortsiktiga insatser som efter Tsunamin, när man byggde upp fattigas rasade hus skapade lokala problem då missämja uppstod pga uppfattad orättvisa…..människor är på allvar konstiga. Men tillbaka till ekonomiska  bistånd via SIDA. Av vad jag förstått efter senaste tidens rapportering var Mugabe något av en älskling, Palme var väldigt nära honom. Så pass att de delade dusch?!?

Per Wästberg var bästis med honom fram till att det var omöjligt pga att han var en massmördare. Nu har ju PW lite mer problem i o m att han nominerat ”kladdaren” till en orden tre gånger och inte haft en aaaaaaaning om att han förgrep sig på akademiledamöters fruar och döttrar m.fl…..hur dåligt omdöme kan en man ha? Att vara lierad med EN idiot kan väl passera, en gång är ju som bekant ingen gång men två…..? Och att han skulle ha vart helt okunnig om den här mannens minst 20 år långa missbruk av makt för sexuella begärs skull är ju löjeväckande.

Per Wästberg i DN

Palme och Mugabe duschade tillsammans i PWs hotellrum

2016 242 miljoner via SIDA till Zimbabwe

Nej, bistånd i form av cash är bajs. Skicka Know how, bygg skolor, borra brunnar och köp getter men inte en enda spänn tack för det bidrar enligt min mening till att berika de som redan har mycket och suger ut de fattiga. Simple as that! Ge kunskap, inget mer. Annars ÄR man en del av problemet!

Jag återkommer till att det är omvälvande tider vi lever ut. Jag ser framför mig massutrensningar på tunga, inrökta poster i mörka klubbar…Jag andas vårluft och kanske vi får se en helt ny och kvittrande vår? In med det nya obesudlade och ut med gammalt unkigt nepotiskt gegg. Tänk er, bara begåvade människor utan kopplingar till varandra…..men vem ska utse dem…..knappast folket va för då blir det väl de som säljer mest och skriver sämst? Folkligt…det är aldrig bra, det ska vara smaaaaaalt och obegripligt……jag tror vi ska besätta alla stolarna med bibliotekarier!!!! Tänk er, utbildade i att bara guida bland böcker och med ett brinnande intresse för det skrivna ordet utan någon som helst behov av att framhäva sig själva!!!! ÄNTLIGEN! säger jag!

Och jag ser fram emot en spelfilm om S- och SIDA-koppling till massmord på afrikaner. En som gör upp med det förflutna och makthavares dåliga smak i att välja vad vi ska göra med våra skattepengar. Vi blir ju på detta sätt alla medbrottslingar tänker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *