Mobilvila

Första gången i kundvagn. Da shit enligt Tylla. Notera haklappen som även fungerar som cape…en superbäbis alltså!

Hej kära läsare!

Idag har jag en uppmaning. Från och med nu (alltså efter att ni läst klart) ska ni lägga mobilen åt sidan och inte stirra på den före 22.00 på söndag kväll (för då planerar jag mitt nästa blogginlägg). Jag gör detta för jag tycker att verkligheten får lida på bekostnad av cyberrymden (säger någon cyber längre??).

Jag tycker ni ska umgås, spela spel, promenera och kanske göra något kulturellt i helgen. 


Leksaker i plast från Kina är inte alltid det roligaste som finns.


Min näst äldsta dotter är dessutom skitförbannad på mitt eviga bloggande om hur det är svårt att vara mamma i den här familjen. Hon känner sig uthängd.  Hur jag än förklarade att hon inte var främst i kön av uthängda familjemedlemmar, och att jag gör det med en aningen glimt i ögat, vägrade hon lyssna och mitt straff ska bli att hon verkligen inte hjälper till framöver. Same same. (alltså inget rasistiskt gentemot samer utan det engelska ordet för samma). Jag är alltså inte bara pinsam utan även sadistisk och dum i huvudet!?! (detta gör antagligen saken ännu värre så ni som läser detta…säg inget till you know who!!)

Ni kan istället laga mat efter recept som följer:

Pankopanerad kycklingfilé med blomkålsbollar i tomatsås.

en filé per person
mjöl
panko
salt
peppar
ägg

Salta och peppra köttet. Mjöla, doppa i det uppvispade ägget. Panera i panko. Stek gyllenbrun (eller mer) i panna och sen in i 200 grader i ugn ca 20-30 min tills köttsaften är klar.

Tomatsås

1 flaska passerade tomater (kan det vara 6-700ml?
1 hackad schalottenlök
en tesked-matsked råsocker
oregano
vitlöksklyfta, mosad och hackad
salt
peppar
låt puttra så länge du orkar på svag värmeSen blomkålsbollar enl recept från Buffé.
MEN jag gillar inte alltid så kryddig mat, barnen är på samma linje så jag följde bara grundreceptet men ändrade till:

1 msk spiskummin
1 tsk vitlökspulver
1 tsk mejram
salt peppar

Jag tog alltså bort chili, ingefära och timjan /ajwainfrön (vad fan är det???)

Friterade i olja som jag sedan stekte kycklingen i.

Det blev succé!

Så stäng ned, var IRL och vi ses på måndag! Kommentarer på det?

Trevlig helg! Och ni i Stockholmsområdet borde komma till min butik på lördag vid 12…då börjar vi lite höstrea och har fina priser på mina ljusstakar bland annat!;)

Anna

3 svar på “Mobilvila

  1. Godmorgon! Inga problem med avstängning här för vi ska till stugan och där är det noll täckning. Vi ska sätta ut råttfällor, plocka lingon och svamp, elda i spisarna och sova över. Förmodligen kan vi höra älgen käka äpplen ikväll också för de gamla äppelträden dignar. Dessutom laddade jag ner den nya uppdateringen till paddan och fånen igår kväll. Det skulle inte jag ha gjort! På jobbet sa vår IT-expert att vi skulle vänta för den nya uppdateringen är ännu inte kompatibel med de gamla apparna. Men när jag kom hem så drog jag igång uppdateringen och nu fungerar inte Dropbox. Kan vara skönt att lägga igen locket över helgen, faktiskt! Trevlig helg till dig och din familj!

  2. Hej Anna! Jag håller helt med. Verkligheten får lida. Mina barn får lida. Det förstod jag häromdagen, ordentligt, när jag hade en stunds utomkroppslig närvaro och kunde se mig själv knattra på telefonen i stället för att göra det jag borde eller skulle. Kraftbolaget Jämtkraft hade för några år sedan en kampanj de kallade frivilligt strömavbrott. Den handlade om att tekniken kommit i vägen för diskussion och dialog i familjen. Tror jag. (Bli kund hos Jämtkraft och stäng av strömmen?) Kruxet är ju om man älskar tekniken och uppkopplingen, men låter det ta över för mycket. Visst måste man få vara lite egoist också som vuxen, tänka på sig själv, men att tappa bort sig och fixa med Twitter en kvart mitt i pannkakssmeten, ja, vad handlar det om? Ett test man kan göra – se hur mycket bitjunkie man blivit – är att TA BORT mailen (appen) ur mobilen. Inte bara stänga av push, utan göra det otänkbara och gå tillbaka till skrivbordsdatormailbox. Rekommenderas alla. Gillar din text!

  3. Hej Jesper!

    Det var roligt att du gillade min text. Jag har inte helt lyckats i min föresats kan jag erkänna men jag försöker och försöker. Att ha sjukdomsinsikt är första steget mot tillfrisknande. Du skulle sett oss på semester i Grekland för två-tre år sedan när mina nu tonåriga dötrar var som galna efter Wi-Fi. Det var det helt avgörande inför val av mathak….sen satt de på grunden på kvällarna och sträckte ut mobilerna för att få mottagning från närmaste café..Jag säger som Killarna i På spåret, Vart är vi på väg???
    Gonatt!
    A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen