Jag är KÄR!

IMG_4676
Jag älskar Gotland och får. Tänk att ha dem så nära nu. Jag anar att det kommer inhandlas ännu en fäll. Maken kommer bli galen. Men hellre det än jävla fleeceplädar!

 

 

Ett ett slags överslag av frustration över att jag är så kraftlös satte jag mig för att beställa hem mat via nätet. Jag hade verkligen försökt vila på dagen med det är nästan omöjligt för mig när det finns så mycket som ska ordnas hela tiden. Så jag googlade Coop hemkörning. Det poppade upp, jag valde ekologiskt och såg den där reklamen med familjen som ALDRIG köpte ekologiskt för det var dyrare…Herregud tänkte jag hur ÄR det möjligt att man inte värderar smak och kvalitet högre. Men viss det är dyrare och vissa har dåligt med pengar (som jag till exempel). Men det behöver inte vara dyrare att leva ekologiskt, allt handlar ju om vilka produkter man väljer och hur man köper dem. Tänker jag (linser och bönor till exempel är billig mat som även om det är ekologiskt blir billigare än köttfärs som det gott och väl kompenserar för ur proteinsynpunkt). 

Men något hände på vägen. Jag tänkte plötsligt närproducerat och googlade det. Då finner jag att en gård väldigt nära där vi snart ska bo odlar ekologiskt. De hade djur också, lamm, höns och kor. Jag ringde på stört och försökte ta emot en vägbeskrivning medan jag körde.

Jag sa efter ett tag att jag inte kunde ta in all information utan skulle ringa om jag kom vilse…Jag var där på under 30 minuter och det kändes som om jag var väldigt långt från stan. Jag möttes av några tackor och lammungar. Sen kom chefen för stället ut, Herr Rydström. Han visade mig runt bland får, lamm, Hedemorahöns och pekade bort mot en kulle där korna antogs vara. Han plockade ihop en påse med potatis åt mig. De hade börjat få vårkänning men han intygade att de var väldigt goda. Jag räds inte lite skott och tänkte att jag nog ska sätta några själv. Men först skulle det bli en tortilla.

 

IMG_4672
Här är butiken. Jag frågade hur gammal gården var. Jag fick svaret att den var ”jättegammal, inget har ändrats på den här ön sedan medeltiden..” Jag är såld. på Allvar, jag ska gå i min folkdräkt varje dag from now on!

 

Jag fick hälsa på några av gutefåren med de små söta svarta lammen, å vad jag skulle vilja leva så där…

Det bästa i kråksången är att jag om inte mer än kanske två månader kan ta cykeln dit med barnen och hälsa på och handla samtidigt. Alla grönsaker kommer i juli och till hösten blir det lamm. De tar tillvara skinnen också! Jag har tidigare varit väldigt skeptisk mot opastöriserad mjölk men jag tror nog att jag kommer testa även det. Lite farligt måste det vara, livet på landet…

 

Jag var där en jättekort stund men kände direkt att jag kommer bli en stammis. Äntligen! Jag ska köpa ekologiskt, närodlat och åka dit på en CYKEL!! Kan ni fatta, haut couturewannabeen goes bondmora på mindre än 24 timmar. Men jag kan klara allt känns det som efter en så härlig närkontakt med moder jord. Jag kanske ska skola om mig till bonde helt enkelt!?!

 

Jag var så lycklig efter detta korta besök. Det var som om alla polletterna ramlade ned samtidigt. Senare på kvällen kom jag på att jag ju kan börja göra egen yoghurt nu, bara jag hittar maskinen och ett ställe i Sverige att handla yoghurtkultur ifrån…eller kanske jag ska starta med köpeyoghurt. Vi får se. Jag ska slipa på recepten iallafall för barnen har inte varit helt nöjda tidigare. Detta kommer bli ett steg mot att generera mindre avfall. Jag ska bara ta mig igenom den här flytten, stressen av att kanske inte ha en egen bostad och all den civilrättsliga sörjan och sen…..

IMG_4671
Hej då fåret! Jag kommen snart tillbaka och då tar jag med mig alla mina barn. De kommer gå bananas (iallafall tre av dem).

  #ekologiskt #ekologiskodling #lamm #får #grönsaker #odla #hedemorahöns #ägg #kor #himmelriket #närodlat

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen