Reaktivitet – jämställdhet – humbug

IMG_7966
Så här såg himlen ut från mitt köksfönster vid sex imorse, så vackert att det gör ont.

Men åh! Jag hörde saker på radion igår som motionerade min hjärna. Eller var det idag? Heltidsjobbandet är inte helt hälsosamt för mig tror jag. Minnet sviktar. Hur som helst är det intakt i stunden. Det är bra. Viktigt likosm. Till sakerna nu. FC, faciliterad kommunikation (communication) verkar vara värsta slagets lurendrejeri. Att kommuner betalar för faciliterare som ska ge funktionsstörda en röst genom att hålla deras hand när de kommunicerar via en dator. Låter lite som anden i glaset för mig. Detta ägnar sig alltså folk åt 2016! Makalöst! I alla testade fall var det faciliteraren som styrde och noll gånger den som var förhindrad att kommunicera själv som faktiskt fick säga sitt. Ändå hävdade en kvinna att hon ju visste att det fungerade, all forskning till trots. Jag har inte läst på så noga men tydligen är antroposofer inblandade här…det har jag ju skrivit om förr i ett annat forum och ett annat år. Är ni intresserade kan ni läsa det här:Ytterjärna

Sen var det annat som berörde mig. Det faktum att 60% av akademikerna nu är kvinnor men att detta avspeglas dåligt i andelen professorer…Jag har ju såklart inte kollat detta men min känsla är att 1) De som nu går på utbildningarna rimligen inte blir professorer de första 20 åren eller så av sitt yrkesliv. 2) Kvinnor ofta gör större delen av hemarbetet och alltså har begränsade möjligheter att excellera på jobbet (genusfråga jag vet men ändå en realitet) 3) Kvinnor och män kanske inte alltid vill samma saker? Vi ÄR ju inte lika allihopa….4) Det är inte fint att få hjälp med hemmet (se punkt 2) i detta land även om RUT blir mer och mer vanlig. Jag tänker att det kanske inte bara beror på att männen klamrar sig fast vid sina titlar och promotar sina vänner från jaktlaget/golfklubben/frimurarorden även om det säkert går till så med. Jag för min del som sett forskning på nära håll känner ingen som helst lust att förkovra mig än på några år om någonsin. Framförallt tror jag inte att vi kommer nå 60/40 fördelning om inte reella insatser görs för att kvinnor ska få en enklare vardag, samma löeutveckling som män och att deltidsarbete görs rumsrent. Ett sätt att jämställa män och kvinnor under småbarnsåren har jag redan skrivit om, lagstifta om att man bara får arbeta 6h/dag då! Så, busenkelt! Och vad mycket mer arbeten vi kanske skapar på detta sätt!!! Och vad mycket mindre utmattade kvinnor!!!

Idag orkade jag knappt höra på nyheterna. Det är bara krig, flyktingströmmar, våldtäkter och EU-kris vart man än vänder blicken. Man orkar likso inte. Det enda som distraherar är väl Trump. Han verkar ha gjort en kovändning och är inte öppet kvinno- och invandrarfientlig längre…vad hände?

IMG_7984
När jag kom hem satt barnen på rad i sängen och åt vad jag kallar nödmat, falukorv och makaroner. Jag ska inte vara kinkig, jag kan också slänga ihop det ibland men jag har högre ambitioner egentligen. De var nöjda iallafall och jag var glad att slippa fixa käket själv.

Nu ska jag samla tankarna, inför ett kommande inlägg och lägga två pojkar som för närvarande ser en 20 år gammal film med Michael Jordan och Snurre Sprätt. Samma upplägg som Roger Rabbit fast sämre.

 

Gonatt

2 svar på “Reaktivitet – jämställdhet – humbug

  1. Helt galet ju. Påminner väldigt mycket om automatisk skrift som Mme Blavatsky (hon med teosofin) höll på med bland annat flum.
    Håller med dig om Steiners skrifter; totalt obegripliga.

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen