Apple och Trygg Hansa i en härlig mix

Igår tog min yngsta dotter min telefon i ett övervakat ögonblick pga gäster och solnedgång. Krash bom bang och sedan smulor av skärmen. Jag tänkte att det var ju preciiiiiis det vi behövde avsluta veckan med som började med en Royal Copenhagenkopp i kras (och varför är märket viktigt? Jo för den kostar en kvarts tusenlapp), en litografi med glas och ram som Edgar lyckades krossa (och varför är det viktigt att veta, jo för att glasade, ramade litografier kostar en massa pengar), en Milleskruka för 800kr som dessutom var en bröllopspresent från kära vännen gick också i två bitar. Jag var kaxig där i början och sa: Vi har ju drulleförsäkring, det ordnar sig.

Vi har ju försäkringar på ta mig fan allt numera, och snart ett larm också så vi kan låsa in våra trasiga dyra saker på ett säkert sätt. F sa att man kan ju limma….LIMMA? här limmas inte, här ersätts med nya fina grejer som barnen kan demolera!!!

Idag när Trygg Hansas tel.service öppnade hängde jag på låset. Jo vi har ju drulle- och extra elektronikförsäkring (utöver alla hem-, bil- och olycksfalls- och barnförsäkringar…) så det är IIIIINGA problem. Bara ring till Apple i Täby så kan du åka dit och få en ny i utbyte, eller inte en ny, men en lagad version av din du köpte för ett år sedan för 9000kr….

-Super, jag ringer direkt. Och det gjorde jag. Jag satt i ännu mer telefonkö och så kom jag fram till en pigg tjej som sa att riktigt såååå enkelt var det inte. Man måste boka en tid och just nu var det minst en veckas väntetid men man kan få en avbokad tid om någon beslutar sig för att återgå till den trådbundna varianten så att man kan hänga sig i sladden efter att ha talat med alla kundservicar.

Jag fick en länk, ett ärendenummer och så fort jag kom hem skulle jag gå in där och boka en tid. Helt jävla omöjligt. Jag valde iPhone, reparation, testade att välja skärm och lämnade ut låååånga serienummer, makens apple-id och höll på tills jag nästan fick migrän. Maken till och med assisterade.

Nu har jag lagt av. Jag vill inte ha någon jävla iPhone, jag vill ha en fast lina. Jag gillar inte att jag fått säkerhetskopiera min telefon till ett helvetesmoln som käkar upp all vår datatrafik minst en vecka då för att det inte finns tid att laga….Kort sagt jag är ARG. Och när jag bad maken uppskatta hur mycket vi betalar i försäkringar varje år hävde han ur sig 30000 ungefär, jag tror inte det räcker. Och varje gång något går sönder får man iallafall punga ut med 3/4 av allt. Dotterns nya Mac book blev stulen, vi fick 1500 tror jag. När min blev sutten på för två år sedan var det samma. En dator som kostat 10000kr….Nu har jag en ny som jag vaktar noga på. OM jag får en ny iPhone ska jag ha den i en liten låda, som lille prinsen för jag är satans trött på smäckra grejer som kostar mycket men som sedan plötsligt inte är värt ett vitten när man ska få valuta för sina försäkringspengar.

Vore jag inte så jävla trött och upptagen skulle jag åka dit personligen och prata med dem men jag hinner inte.  Vem har tid att dagtid åka och tjafsa om reparationer av telefoner, få kostnadsförslag på lagning av ram etc? VEM????

Och jag tror det finns något i detta att man ska hänga på deras hemsidor och snurra runt för att kanske se att oj, en NY ännu dyrare iPhone med ännu mer finesser jag aldrig trodde jag behöver finns nu. Maken har just beställt….vi får väl se hur länge den håller med de här ungarna.

Jag försökte för övrigt logga in via mitt bankir för att se vad jag betalade för hos TH. Jag såg bara bilarna och min olycksfallsförsäkring som jag inte hade en aning om att jag hade….det fanns ingen lättillgänglig info kring vad drulle- och el-försäkringen kostade…konstigt. Som pris på förfrågan lite. Alltid skitdyrt.

Jag ska en vacker dag sätta mig ner och räkna på hur mycket samtliga försäkringar kostar oss och redovisa detta. Jag förstår alla ska tjäna pengar på oss små, annars går det inte runt. De räknar med att man luras, det förstår jag med men jag tycker att det är trist. Jag behöver en telefon som inte ringer upp alla i familjen nu av nån jävla anledning (har säkert med molnhelvetet att göra) inkl mig själv?!?

Jo, den där tavlan. Den skulle täckas av drullen…om jag hade en värdering på den. Och då bara upp till värdet. Och om det är en tavla med litet värde men dyr ram….ja då kan man kasta den litografin för det täcks inte. Bra va!

Och jag veeeeeet vårt hus drabbades av brand och vi hade hemförsäkring och visst, visst det var dyrt. Men jag har också betalat en helvetes massa i hemförsäkringar under de ca 30 åren jag bott utanför föräldrahemmet…och det var inte vårt fel att någon sköt iväg en raktet på vårt hus mitt i natten. Vi låg och SOV!

Nu ska jag inte vara arg längre. Nu ska jag försöka tejpa min telefon så jag inte skär av mig öron och fingrar…eller vänta nu, vad kan ett öra vara värt….? Som vanligt när man skriver argt om företag som har snokare på nätet kommer väl en glad kommentar på detta….å som jag längtar efter den!

Good fucking night, see ya in the ER!

 

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen