Kreativiteten flödar

Jag träffade Ewa från Lovö magasin idag ute i Stenhamra, och när jag kom hem googlade jag lite. Jag hoppas VERKLIGEN att det blir julskola i år igen för en sådan här kreation vill jag ha på julbordet i år! Inte för att jag vill tänka på julen NU nu vill jag att jorden ska bli tillräckligt varm för att jag ska kunna sätta mina Amandine som Maj-Lis Pettersson tipsade om idag, och melonerna….(bild snodd från Lovö Magasins hemsida utan tillåtelse men jag tror inte de tycker illa vara, ring mig i så fall E).

I egenskap av lokalpolitiker befann jag mig idag på Stenhamras församlingsgård för att delta i föreläsningarna och politikersnack under miljödagen. Jag hade tipsat mina miljö- och odlingsintresserade vänner och grannar om detta och resten av familjen skulle komma till lunchen då Lovö Magasin stod för maten. Döm om min förvåning när jag såg att i montern för ekologiskt andelsjordbruk stod just min kompis från förr, Andrea! Då trollade polletten ned, hon hade ju talat om detta! Så rätt, att köpa in sig i ett ekojordbruk och liksom bli självförsörjande UTAn att behöva odla (vilket jag ju älskar men tiden mina vänner, tiden!). Jag signade genast upp och kom med lite olika förslag (såklart!) som plöjlingsfritt jordbruk. För det står ”mitt” parti för. Att inte plöja betyder att man låter bunden kväve stanna i jorden och det blir heller inget utsläpp av avgaser från traktorn! Effektivare och billigare, min stil!

Ungefär så här mycket bin vill jag ha!

Grejer man måste ha….

Sen lyssnade jag på solcellsföreläsning (som jag ju velat ha på vårt tak och nu hoppas får på hönshuset) och sist var det Maj-Lis från Odla med P1. Maken suckade djupt efteråt och påpekade att hon ju bockade av ALLT som jag vill ha, växthus, jordkällare och….trumvirvel….ORANGERI för Medelhavsväxter! Tjooohoooo!

Mest matnyttigt för mig var nog potatissortstipsen och att man ska förodla dem för att slippa bladmögel. Så…nu ska jag köpa Amandineknölar. Kanske Solist och Rocket också, vi får se.

Sen var det skogspromenader för återhämtning, biodling och…elcyklar! Jag hade sagt till maken att komma och kolla på biodlingsmontern, han behöver närkontakt med snälla insekter tycker jag och hör och häpna….han vill att vi ska går kurs, IHOP! Så ja, jag kanske blir med BIN också! Jag fick en lista på bra blommor att odla och såg nöjt att stockrosor, solrosor, lavendel och ringblomma fanns på listan så jag är bivän redan.

Men elcykel……så svårt det där. För jag vill ju träna…och helt ärligt, det var liiiiite för lätt att cykla på den. Och stödbegärlig pga asdyr och vad för el tankar man, vad kostar den i långa loppet på elräkningen? Det fick jag inget svar på. Såklart var det skönt och om man ska cykla snabbt och enkelt utan att bli svettig…ja då kanske man ska investera i en sådan men det känns lite konstigt för mig. Jag vill ju ha motionen och tycker att det är ite härligt att cykla för egen maskin. För att undvika svett cyklar jag lagom långsamt. Tips kom på att ladda den på jobbet…men det känns ju lite fel ändå eller?!?

Väldigt snygg men är detta något jag behöver verkligen?

Missade jag något här nu…..jag hörde Naturskyddsföreningens man tala om vad vi har här ute på öarna och jag fick nästan lust att  bli fågelskådare men inser att jag gillar natur bäst som rekreation, annars är odling min grej, jag vill tukta natur och äta den.

När jag kom hem igen väntade familjen och fyra ägg, ett chokladbrunt, ett brunspräckligt och två mintgröna.

Mina squashplantor tar sig! Och salladen man vanligtvis slänger ut har nu vuxit sig stor igen.

 

Här ännu en snodd bild från Nynäs rehabträdgård tror jag. Jag skrev lite i morse om stress och googlade fram grön rehab, fann denna bild. Mitt drömhus!

Men så inspirerande och jag blev varm om hjärtat idag, jag hoppas på offspinn av detta, verkligen och ekologiska kassar året om framöver, de ska bara hitta en villig bonde först. Jag föreslog en ”nysvensk” som är van vid jordbruksarbete. En vacker Attefallare eller två som de kan bo i och sen en fantastisk sinnesträdgård där stressade småbarnsföräldrar kan komma och fika efter att de köpt en kaffe i orangeriet….? Jag drömmer vidare.

 

Tjenixen!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *