Nattbad

Så här stor och fin pool kommer jag aldrig få hemma, den ligger i Frankrike men en 5,5×3,5 m med värme och jetstråle ska väl inte vara omöjligt? Jag ser det som friskvård för mig. Jag har ju progredierande ont i den förbenade ryggen och att slappna av…det är vi väl alla i behov av. Synd att man inte kan få pool på recept, det skulle jag behöva för att orka med ett helt arbetsliv!

Dag tre på jobbet blev en långkörare. Först 8-16.30 på mottagningen och sen direkt till sjukhuset för att gå på nattjouren från 16.30-08.00. I vanlig ordning jinxade jag det genom att konstatera att det var ”lugnt” vilket överläkaren också tyckte….det tog bara en och en halv timme så var det full kalabalik och jag fick slänga mig i bilen (för att hinna med färjan som har sommartidtabell och bara går två ggr/h nu) ringa till hytten på färjan och be dem hålla den tills jag kom ombord och från båten ringde jag bakjouren. Innan jag var framme så ringde det från psykakuten…patienten var där och inte på avdelningen dit jag var på väg i ilfart. En ”soppa” som ssk A uttryckte det men så blir det ibland. Jag kom i alla fall fram, hann med lite administrativt arbete och skrev sedan in patienten just i lagom tid för att ta sista färjan hem igen. När jag kom hem skrev jag klart min anteckning och sen…..tog jag ett nattbad! Vi har köpt en plastpool som står på en metallställning, det gjorde vi redan när värmeböljan startade i maj, och den håller 27 grader. Jag måste säga att hur ful den än må vara är det de bästa 5500investerade kronorna jag gjort i år. Barnen badar varje dag, de har lärt sig simma och känslan igår vid midnatt när jag klev ned där, simmade några vändor och sen bara låg och tittade på stjärnorna och insöp tystnaden och svalkan, den var obetalbar. Jag är fast besluten att skaffa en pool nu, jag bara måste det. Men jag har frångått tankarna på ett swimspa, alltså ett bad som håller 38 grader för jag skulle nog kräkas av det. Jag vill ha en vanlig uppvärmd smal pool med en jetstråle så att jag kan träningssimma. Och helst ska den ligga så jag se utsikten! kanske den skulle passa öster om huset för då får man morgonsom OCH kan se solnedgången på kvällen/natten samt det går att gräva sig ned där och lätt spärra av. Ja, jag ska sälja in det till maken. Och arbeta stenhårt med att få till detta ekonomiskt.

Handla på REA är min specialgren. Jag köper billigt och sparar tills det är dags. Här en supercool bikini med spets på guldmetallic som inte alls passade min kropp. Men fin på bild ändå. Till vä min älskade väska från wera (Åhléns) som jag köpte för 500 och som de så snällt lagade gratis åt mig när den tappade en knapp.

Och precis när man bestämt sig för att vara sparsam kan jag meddela att jag hittat en underbar barnaffär…Kokkobello (passande namn när den ligger vägg i vägg med min nuvarande arbetsplats!?!). Där finns underbara fantasieggande och pedagogiska leksaker. Inte en Disneyfigur i sikte (puh!). Mycket verkar tyskt men också en hel del fina svenska grejer och från Afro art. Jag blev kär i en del kaniner i stickade mohairtröjor men insåg att de kan jag tillverka själv (tiden är då största bekymret) och en hel del träleksaker men de var för småttingar. Jag köpte tatueringar, ett pussel och en liten insektssamlarlåda till Edgar. Han blev överförtjust!

Så fina illustrationer. Hade det varit ett pussel med 10-kompisarna hade jag slagit till men räkna kan alla redan.

Resten av lunchrasten ägnades åt ärenden, posta ljusstakar, kolla in rean (jag har börjat köpa julkklappar för att inte få en hemst januarimånad) och att äta några stekta ägg från mina älskade höns.

Planen nu: Planera noga på tomten, fortsätta vara sparsam, kanske sy en docka, göra ett tält och på alla sätt försöka få barnen att leka härliga hjärnaktiva lekar!!! Ni ska få se eventuella resultat men här, inspirationen!

En bok om en tågresa fångade mitt öga, så fina illustrationer. Men vi lider inte brist på böcker hemma. Vi avstår och sparar kosingen till en POOL!!!!

 

Jo, jag har uppdaterat sidan om min bok för er som är intresserade att läsa om den senaste utvecklingen där! Om min bok

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen