Sjukförsäkring

Igår var jag med om något märkligt. En ung nyförslöst kvinna i Skåne hade fått plötsligt insättade buksmärtor. Hon hade sökt akuten…nysnittad och med en liten bebis. Hon hade lätt förhöjt CRP och skickades hem. För de hade bara en läkare på sjukhuset. Men hon fick mycket tydliga instruktioner om att om hon blev det minsta sämre eller fick feber skulle hon åka dit igen, akut…..(oklart om det skulle finnas fler läkare där då…).

Hon fick också råd om att ta febernedsättande. Jag skypade med henne helt kort och helt ärligt, hon såg inte ut att må bra. Ingen hade klämt på hennes nyligen snittade mage, bara ett stick i fingret.

Där har vi svenska sjukvården idag. Så, jag googlar privat sjukvårdsförsäkring. Fast jag verkligen INTE gillar privat vård. Jag tänker att jag med hjälp av mina läkarvänner kan få goda råd helt gratis och att jag när det känns rimligt söker sjukvård på ett ställe där jag själv bekostar min vård. Jag avundas inte den ensamma läkaren på sjukhuset i Skåne, det kan inte kännas bra att skicka hem nyopererade, nyblivna mammor som är på väg att få en infektion i buken, kanske har en blindtarm eller annat som ligger och smyger i magen. Jag håller tummarna här och hoppas att det bara var magknip. Alltså en prutt på tvären men det hade känts lugnare att ha fått lagt en hand på den magen…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen