Lekfullt lärande

IMG_7553
I ett obevakat ögonblick lyckades hon skruva av korkarna på ALLA färgflaskorna, måla ned bordet och sig själv så pass att färgen trängde genom byxorna. Arbetet med att ha barn ökar exponentiellt för varje nytt barn. Detta kallas lagen om barns exponentialitet eller bara Voltaires lag.

Hej allihopa, Anna här, hon med den höga pulsen och den dalande kraften.

Jag är gräsänka, maken ARBETAR på en lördag. Han målar i huset dvs. har semester. Jag å andra sidan tvättar, passar två barn (om en yttepytteliten stund kommer mamma och avlastar mig från ett av barnen, en har redan hämtats av sin farfar), förbereder dagisväskan till på måndag, letar efter mitt passerkort och städar lite….OCH jag fick åka och lämna en matlåda till maken med rådjurögonen. Han sade när jag lämnade honom vid bygget:

-Kommer du med mat sen? Jag menar….(han såg min blick av avsky)…så jag orkar måla hela dagen….öh….öh…

-NEJ! Du kan för fan tänka ut själv att du kommer bli hungrig! Du är ju ALLTID hungrig, hur svårt kan det vara??? (sa jag och försökte snabbt räkna på hur mycket en skilsmässa skulle kosta mentalt).

Men jag lugnade mig vid OK-macken, jag vill ju inte skiljas. Jag gjorde ju en matlåda igår av resterna….jag åker och hämtar den men ser supersur ut när jag lämnar den. Bra idé!

Han såg lite moloken ut när jag kom med maten, han hade fattat. Det VAR för mycket att lämna allt ansvar och därtill vilja bli uppassad. Skönt att han fattade det ändå.

IMG_7557
Se där, sällsynt dåligt placerade skor. Det enda som förbryllar är att han alltid ställer dem på exakt samma ställe…jag börjar tro att det faktiskt finns en tanke bakom. Han har en plan…..

När jag kom hem möttes jag av hans skor i dörröppningen, jag hade tydligen missat det när jag rusade in gången innan. Nu såg jag dem desto tydligare. Jag andades, gick till köket och började städa upp. Kaoset barnen ställer till med under den lilla korta stund man släpper dem ur sikte är enorm. Jag funderade på om min roman skulle heta: Springa fortare än tiden eller möjligen, Mamman som imploderade av stress men kom fram till att det inte skulle göra mig gladare. Jag bestämde mig för att vara rolig mitt i allt kaos. Jag ska använda mig av vetenskap. Att lära ska vara lustfyllt och roligt. Därför ska jag ge maken olika spel att spela, hushålls- och relationsrelaterade spel.

Det första ska heta: Finn 49 fel. Jag ska fota vårt hem före och efter att han kommit in i det. Belöningen är att han får snus, sex, elektriska saker, kall öl och choklad. Inte nödvändigtvis i den ordningen.

Jag lurar också på att fota mig själv iklädd olika ansiktsuttryck. Jag tänker att jag kan visa: Sur, Omåttligt irriterad, Nöjd med uppförandet, Ont i ryggen efter att ha snubblat över hög med strumpor, Trött av att ha tvättat för mycket tubsockor och Glad av att inte behöva plocka ur diskmaskinen igen. Vad tror ni? Kan det bli en hit?

Nu ska jag försöka överleva resten av lördagen, jag hör hur de två hemmavarande barnen är lite tysta……jag måste RUSA!!!!!!

IMG_7559
Maken skickar uppmuntrande bilder på vad han åstadkommer. Tack som fan men jag HINNER inte ens titta på mms, jag jagar barn och snurrar in mig i sladdar här!!

 

IMG_7558
Jag överväger allvarligt att kasta ALLT jag har här hemma. Sakerna är inte till någon glädje ens om de kommer från Manolo Blahnik

3 svar på “Lekfullt lärande

  1. Hmm..du är ”gräsänka” för att maken åker iväg och målar på ert gemensamma nya hus? Det han gör kallas arbete men inte det du gör med att städa hemma, passa era barn och förbereda för veckan som kommer. Och sen ska du dessutom serva honom med lunch men hur gammal är karln eg, 5 år? Varför kan han inte fixa sin egen lunch? Låter misstänkt likt en kvinnofälla det där. Och vem är det sedan som i slutet av lördagen inhöstar beröm för sitt arbete, inte lär det bli du.. :-/ Jag skulle bytt arbetsuppgifter med honom om jag var du. ”Varsågod och stanna hemma lilla maken, ta hand om barnen och städa. Glöm inte heller komma förbi mig med lunch när jag arbetar..”

  2. Ja, herregud. Det här med att bygga hus… Fattar inte hur folk mäktar med. Vi har kommit lite grand i balans på alla plan efter en tuff höst och börjar prata om köksrenovering. Men kanske är det övermäktigt för den här familjen…

    1. Hej! ursäkta sent svar jag har…..lite mycket här. Mitt råd är att tänka dig MYCKET noga för om du orkar en renovering. Man har alltid rosa skimmer med i planen men sällan det där grå sammolnet som följer…;)
      A

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen